Aviomies kalua herrku homoseksuaaliseen

Jos silloin olisi hyssyttelyn ja parannuksen lupaamisen sijasta aloitettu järkevä tiedotuskampanja, jolla olisi todistettu makkaran raaka-aineet yhtä hyviksi kuin liha, ei nykyisin olisi mitään keinotekoisia, rasvattomia, natriumglutamaatilla sylkeä erittäviksi tehtyjä, "jauhottomia", täysin mehuttomia lihapötkyjä, joiden pureskelusta leukalihakset väsyvät — niitä ei tavallinen herkkusuu makkaraksi edes tunnista.

Ruotsissa ei koskaan ole ollut mitään makkarasotaa, koska siellä yleisö on osannut arvostaa perinteisiä tuotteita. Monia ruotsalaisia herkkumakkaroita ei olisi meidän ennen vuotta voimassa olleen typerän makkaralakimme mukaan edes saanut myydä Suomessa makkarana. Onneksi on lakia meillä helpotettu, kuten jäljempänä selviää. Vuorelan mukaan onkin makkara länsisuomalainen ilmiö.

Alkuperäinen makkaratyyppi Suomessa on teurastuksen yhteydessä tehty verimakkara, ja koska ortodoksisessa maailmassa eli Venäjällä ja Karjalassa ei verta käytetty, jäi makkarakin tuntemattomaksi.

Itä-Suomessa tehtiin kuitenkin ryynimakkara , jossa ei syömänä eli makkaran sisältönä useinkaan ollut muuta kuin ryynipuuroa ja rasvaa. Makkarat on Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaan 5. Edellisessä makkaralaissa tunnettiin keittämätön, tuoreena myytävä makkara nimellä raakamakkara, mutta nykyisin ne luetaan ruokamakkaroihin kuuluviksi.

Käytössä on vielä myös termi keittomakkara, mikä ei merkitse keitettäväksi tarkoitettua makkaraa, vaan valmiiksi keitettyä. Vanha laki edellytti leikkele- ja ruokamakkaroiden olevan "keittämällä" eli kuumassa vedessä tai höyryssä hauduttamalla kypsennettyjä. Todettakoon, että näillä sivuilla käytän sanaa raakamakkara sen alkuperäisessä suomalaisessa merkityksessä, eli kypsentämättömistä ruokamakkaroista esim. Salamityyppisistä, Saksassa raakamakkaroiksi luokitelluista tuotteista käytän tässä artikkelissa nimitystä kestomakkara suomalaisen makkaralain mukaan.

Aikaisemman lain mukaan jaettiin kaikki ryhmät lisäksi raaka-aineiden perusteella kahteen luokkaan, A ja B. Nykyisin on jako jäänyt pois ja valmistajalle annetaan enemmän vapauksia, mikä on ihan oikein. Makkara on uuden määritelmän mukaan suoleen tai muuhun päällykseen tai muottiin tehty elintarvike, jonka oleellisena valmistusaineena on liha. Makkaroiden tulee täyttää seuraavat koostumusvaatimukset: Vuoden alusta voimaan tullut uusi makkaralaki ei siis enää jaa makkaroita A- ja B-luokkaan, mikä on hyvä, koska ostavan yleisön pitää oppia tunnistamaan makkarat muiden ominaisuuksiensa, kuten hyvän maun, mukaan.

Vaikka B-luokkaa ei enää ole olemassakaan, on lakiin kuitenkin jätetty mahdollisuus mainostaa "A-luokan makkaraa". Sellaiseksi saadaan vuonna voimaan tulleen päätöksen KTM: Uuden makkaralain määritelmistä saa hyvän käsityksen Lihalehdestä osoitteessa www. Mielenkiintoinen kuvaesitys kestomakkaroiden valmistuksesta löytyy osoitteesta www. Useimmiten pelkää ostava yleisö makkaroissa olevan "jauhoja". Ihmisissä istuu syvällä usko, että makkarantekijä pettää asiakasta korvaamalla lihan halvalla jauholla.

Tätä uskoa pönkittää typerästi esimerkiksi Kauppalehti vielä 2. Meidän kulttuurissamme on ryynejä ja erilaisia jauhoja aina käytetty monissa makkaroissa, eikä niitä pitäisi väheksyä. Jos ne parantavat makkaran makua ja ominaisuuksia, niin tietysti niitä pitää saada käyttää. Tämän takia tuntuukin ikävältä, kun ruokakaupassa esiintyvä makkaraesittelijä korostaa joka asiakkaalle kaikkien tuotteittensa olevan "jauhottomia" ja "A-luokan makkaraa".

Maku ratkaiskoon, ei raaka-aineet! Jos kauppanimeen sisältyy sana makkara, on tuotteen täytettävä makkaralain vaatimukset. Mutta uudessakin laissa tunnetaan eräät poikkeukset tästä. Ne ovat vanhastaan meillä omilla nimillä tunnettuja tuotteita, nimittäin laukkamakkara , perunamakkara, ryynimakkara ja verimakkara, jotka siis saadaan myydä makkarana, vaikka niissä ei olisi lihaa lainkaan.

Niitä saadaan myydä makkaroina, jos ne ovat omassa kotimaassaan laillisia tuotteita. Edellämainittuja ruotsalaisia makkaroita, joita ennen ei meillä olisi saanut myydä makkarana, voi siis nykyisin myydä Suomessakin alkuperäisellä nimellään. Makkaran rasvaa pelätään tietysti nykyisin hurjasti. Niinpä onkin muiden kuin kestomakkaroiden rasvapitoisuus ilmoitettava pakkauksessa.

Hyvät lenkit, nakit ja muut vastaavat ruokamakkarat sisältävät Eihän rasvaton makkara maistu miltään! Onneksi ei kestomakkaroissa tarvitse ilmoittaa rasvaprosenttia. Se ei saanut ainoatakaan laatupistettä 25 hengen maisteluraadilta. Makua nykyaikaisiin "terveysmakkaroihin" saatiin luvulle saakka keinotekoisesti natriumglutamaatilla ja muilla arominvahventeilla , jota ovat nykyisin jo pannaan julistettuja, eikä niitä kunnon gastronomi ennenkään ole käyttänyt.

Oikeaa makkaran konsistenssia niihin ei saatu, leuat vain väsyivät sellaisia pureskeltaessa. Nykyisin on tilanne siltä osin parantunut, mutta makua ja suutuntumaa parantava rasva on sekin valitettavasti joutunut vähennettävien joukkoon.

Ryynimakkarat kuuluvat lapsuuteni herkkuihin. Ruotsalaisten kuuluisa makkara, saksalaisesta Fleischwurstista meidän lenkkimakkaramme tapaan kopioitu, on nimeltään falukorv eli faluninmakkara. Nimensä takia mielenkiintoinen makkara on suolavedessä eli laukassa säilytettävä laukkamakkara. Kaikista näistä on ihan oma kappale tässä teoksessa. Makkaran kuorista eli ammattikielellä suolista on hyvä suomenkielinen artikkeli osoitteessa www.

Mistä suomen sana makkara tulee, ei liene täysin selvitetty. Näyttää kuitenkin siltä, että se olisi muuntunut germaanisperäisestä, vatsaa merkitsevästä sanasta mako , josta tietysti tulee myös sana maha. Viron sana makk tarkoittaa suurta, isoon suoleen tai eläimen mahalaukkuun tehtyä makkaraa.

Muuten virossa vastaa makkaraa sana vorst , joka on peräisin saksan tutusta sanasta Wurst. Se lienee puolestaan peräisin pyörittämistä, kääntämistä yms. Samanlaista pyörittämistä on ruotsin korv , joka on sama kuin suomen slangisana kurva eli käyrä, mutka. Moni ruotsia puhuva on kuullut tuon sanonnan, joka tarkoittaa samaa kuin suomen 'selvää tai kirkasta kuin pläkki'. Ruotsalaisetkaan eivät enää tiedä, mistä sanonta tulee.

Kun kotona ennen muinoin tehtiin makkaroita, ne kypsennettiin valamisen jälkeen hauduttamalla kuumassa vedessä. Tuo hauduttaminen piti tehdä hyvin varoen, sillä jos vesi oli hiukankin liika kuumaa, makkarat halkesivat ja syömää valui liemeen. Haudutusliemi sameutui, josta heti nähtiin, että kypsennys oli epäonnistunut. Vain onnistuneen työn jälkeen oli siis makkaraliemi kirkasta, 'klart som korvspad'.

Yleissanalla makkara on tietysti vastineensa useimmissa maailman kielissä. Monet kansalliset makkaran yleisnimet ovat siirtyneet muihin kieliin paljon kapeammassa merkityksessä, mikä aiheuttaa kääntäjille ja ulkomaisista resepteistä kokkaaville päänvaivaa. Esimerkiksi espanjan sana chorizo voi kotimaassaan tarkoittaa monia erilaisia makkaroita, joko salamityyppistä kestomakkaraa tai pehmeää, paellaan pantavaa ruokamakkaraa.

Raaka-aineena voi olla miltei mikä tahansa, kuten naudan, sian, aasin tai hevosen liha tai vaikkapa kala tai abaloni. Espanjan ulkopuolella on chorizo yleensä sianlihasta tehty, mutta esimerkiksi Amerikan länsirannikolla voi chorizo olla aivan erilaista kuin Englannissa. Sama koskee periaatteessa monien muiden kielten makkarasanoja, kuten italian salsiccia , venäjän kolbasá , puolan kielbasa , unkarin kolbász jne.

Saksalaiset pitävät maataan makkaran alkukotina ja myöntää täytyy, että Saksassa makkarataide on viety pitemmälle kuin missään muualla. Eri makkaralajeja tunnetaan maassa puolitoista tuhatta ja saksalainen syö puolet lihankulutuksestaan makkarana.

Makkaralajeja on eri yhteyksissä yritetty luokitella monimutkaisinkin tavoin. Yksinkertaisimmillaan on saksalaisten makkaraluokittelu seuraava:. Huomattavaa tässä jaossa on, että kestomakkarat eli meillä salami- tai meetvursti-tyyppisinä tunnetut kuivatut makkarat luokitellaan Saksassa raakamakkaroiksi, koska niitä ei ole valmistettaessa kypsennetty.

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat mm. Keittomakkaroita ovat kypsennetystä raaka-aineesta tehdyt makkarat, kuten maksamakkara, eli sana ei tarkoita samaa kuin Suomessa esiintyvä luokka 'keittomakkarat', joka siis meillä tarkoittaa tehtaalla kypsennettyjä makkaroita.

Huomattakoon, että sama nimi voi eri maissa ja eri paikkakunnilla tarkoittaa aivan erilaisia makkaroita. Seuraava luettelo perustuu hyvin moneen, usein keskenään ristiriitaiseen lähteeseen ja omiin kokemuksiin, jotka myös voivat poiketa täysin lähdekirjoissa olevista määritelmistä.

Luettelo on sikäli suppea, että siihen ei ole otettu saman makkaratyypin eri paikkakunnilla esiintyviä versioita, jotka kaupassa on nimetty ao. Esimerkiksi Ranskassa esiintyy suuri määrä paikkakunnan mukaan nimettyjä saucisses , kuten saucisse de Toulose jne. Myöskään ei ole eroteltu raaka-aineen mukaan nimettyjä makkaroita, esim. Schweinsbratwurst , vaikka Bratwurst on mainittu. Tekstissä käytetään Capsicum -sukuisista polttavista mausteista yleisnimeä chili.

Sama kuin saksalaisten Teewurst ; siveltävää, lohenpunaista sitkeää massaa, jolla on maitohappokäymisestä johtuva kirpeän hapahko maku, juuri se, jonka takia suomalaiset yleensä jättävät makkaran syömättä otettuaan useampia sellaisia eteläsaksalaisen hotellin aamiaispöydästä. Suomessa valmistetuissa aamiaismakkaroissa, kuten nykyisin Saksassakin, on tukeva, kiiltävä muovikuori, josta sisus on helppo puristaa sormin voileivälle.

Aamiaismakkaraa on myös myyty Suomessa muistaakseni Marschanin valmistamana nimellä voileipämakkara. Silputuista suolista, vatsasta yms. Lähes joka paikkakunnalla Ranskassa on oma versionsa tästä makkarasta. Vastaava suurempikokoinen leikkelemakkara on andouille , joka voi olla tehty kääröksi kierretystä suolikudoksesta niin, että makkaran leikkauspinta on spiraalikuvioinen. Se on nykyisin lauantaimakkaran ohella eniten myyty leikkelemakkara, mutta sitä käytetään myös ruokamakkarana.

Baloney USA , ks. Tämä makkara on USA: Sanaa 'baloney' käytetään myös merkityksessä 'roskapuhetta' tai muuten vain 'roskaa'. Banger Englanti; epävirallinen slanginimitys: Huokea ruoka- tai raakamakkara, meidän ryynimakkaramme ja "talousnakin" välimuoto.

Nimen syntyä ei tiedetä. Eräs selitys on makkaran paistamisessa — tai ehkä sen räjähtäessä halki — syntyvä ääni, ei niinkään makkaran puremisen naksahdus, kuten nakki. Joku on epäillyt sanan olevan peräisin verbin to bang slangimerkityksestä, "naida", mutta miksi, sitä ei lähde kerro. Vielä eräs selitys on, että banger tarkoittaa myös valehtelijaa, mikä viittaa vanhaan sanontaan vain teurastaja ja Jumala tietävät, mitä makkarassa on. Makkara voi sisältää kolmasosankin verran viljatuotteita tms.

Bauernwurst Saksa, Itävalta, Sveitsi: Eri alueilla erilaista tavaraa, esimerkiksi Itävallassa on Bauernschinkenwurst eli talonpoikaiskinkkumakkara, joka on suurista kinkunpaloista puristettu paksu, pyökkisavussa kypsennetty leikkelemakkara. Saksalaisten hiukan Katenwurstia muistuttava, naudan- ja sianlihasta valmistettu "talousnakin" kokoinen savustettu ja kuivattu kestomakkara, tarkoitettu välipalaksi ja oluen kanssa nautittavaksi.

Sana tarkoittaa useimmiten karkeita rasvapaloja sisältävää 'suuripilkkuista' , melko tummaa sian- ja naudanlihasta tehtyä, paksua, sinapinsiemenillä ja valkosipulilla maustettua makkaraa, joka meillä myytäisiin leikkelemakkarana, mutta on kotimaassaan lähinnä ruokamakkara, jota tarjotaan esimerkiksi kuutioina paistettuna. Maistuu hyvältä oluen kanssa. Kinkunpaloja sisältävä versio on nimeltään Bierschinkenwurst. Maustettu sianverimakkara, alunperin Toscanan Garfagnanan alueelta.

Verimakkara, tunnetaan myös nimellä blood sausage. Syödään Englannissa kuumana tai kylmänä. Irlannissa kuuluu aamiaislautaselle viipale tai pari sekä mustaa että valkoista 'pudding'-makkaraa ks.

Verimakkara muistuttaa meikäläistä, mutta tärkkelyksenä ovat kauraryynit ja -jauhot. Geneven kantonissa annettiin v. Kuin lenkin muotoon tehty tamperelainen mustamakkara, syödään kuumana aamiaisruoaksi.

Saksassa yleisesti leikkeleenä käytetty paksu verimakkara, jossa on suuria naudan kielen paloja. Hienoksi jauhetusta massasta tehtyjen ruokamakkaroiden, kuten frankfurtereiden , nakkien ja wieninmakkaroiden , joskus myös bratwurstien yleisnimi Saksassa.

Nimen sanotaan johtuvan Bock-tyyppisestä oluesta, jonka kanssa tällaiset makkarat tavallisesti syödään. Buurien makkara, voimakkaasti maustettu grillattava 'talonpoikaismakkara' eteläafrikkalaiseen tapaan — boer on hollanninkielinen talonpoikaa tarkoittava sana, jota käytettiin Etelä-Afrikkaan luvulla muuttaneista maanviljelijöistä, buureista.

Monia erilaisia makkaroita myydään tällä nimellä. Eräs muunnos on amerikkalaisten baloney , joka periaatteessa muistuttaa mortadellaa , mutta on amerikkalaisten 'halpamakkara'. Ranskassa tunnetaan kaksi tämännimistä makkaraa, vaalea boudin blanc ja musta boudin noir.

Edellinen on sian-, kanan- tai vasikanlihasta tehty ruokamakkara, jälkimmäinen sisältää lisäksi sian verta. Versioita on eri paikkakunnilla lukemattomia. Sanasta on muihin kieliin tullut vanukasta tarkoittava sana pudding , vanhalla suomella putinki.

Tavallista bratwurstia karkeammasta massasta tehty sianlihamakkara, katso kohdan Mettwurst lopussa olevaa selostusta. Lukuisia erikokoisia ja -makuisia muunnoksia eri puolilla Saksaa, kuuluisimmat ja pienimmän kokoiset tulevat Nürnbergistä. Bratwurstin kerrotaan olleen pieni siksi, että sitä voisi myydä ravintoloista ja kapakoista sulkemisajan jälkeen avaimenreiän läpi.

Bratwurst-tyyppi on myös meillä suosittu grillimakkarana ja sitä saa sekä raaka- että keittomakkarana, tosin tavallisesti huomattavasti miedommin maustettuna kuin kotimaassaan. Helsingin vanhasta kauppahallista Roslundin lihakaupasta.

Pehmeä, tavallisesti munaa ja maitoa sisältävä sianmaksamakkara, jota voidaan levittää leivälle. Säilykepurkissa myyty, meikäläistä nakkimakkaraa muistuttava makkara, joka syntyi vanhan reseptin pohjalta kuumana kesänä kuukauden pituisen lakon seurauksena Alvestan teurastamosta Ruotsissa alkaneen pahan salmonellaepidemian jälkeen sairastunutta, 90 kuollutta.

Teurastamo osti oikeuden suositun näyttelijän ja ruokapakinoitsijan, Erik 'Bullen' Berglundin nimen käyttöön ja sai taloutensa pelastetuksi. Samalla tehostui salmonellan torjunta Ruotsissa. Makkarat syödään omassa säilöntäliemessään tai vedessä lämmitettyinä, mielellään sämpylän välissä, niitä ei paisteta.

Sanakirjan mukaan yksinkertaisesti "sianlihamakkara". Katalonialainen pientä nakkia muistuttava, sianlihasta valmistettu ruokamakkara, jonka aineksiin kuuluu valkoviini.

Mausteiden joukossa voi olla kanelia, neilikkaa, valkosipulia, oreganoa ja chiliä. Tarjotaan usein paistettuna valkoisten papujen, mongetes kanssa. Tätä sanaa ovat suomentajat kysyneet minulta jo pari kertaa, eikä ihmekään, sillä sana tarkoittaa sekä kalabrialaista, voimakkaasti chilillä maustettua salamityyppistä kestomakkaraa että parsakaalin eli broccolin vihreää, meillä tavallista muotoa sana 'broccoli' tarkoittaa Englannissa kasvin violettikukkaista versiota.

Englannissa näkeekin kaupassa sanan 'calabrese' vihannestiskillä useammin kuin makkaratiskillä. Cambridge on kuuluisa makkaroistaan, joita valmistaa hyvin moni pieni lihakauppias oman salaisen ohjeensa mukaan. Perinteinen Cambridgen makkara tehdään sianlihasta ja maustetaan yrteillä. Täytteenä on englantilaiseen tapaan suhteellisen runsaasti, noin viidesosa kokonaispainosta, keitettyä riisiä ja leivänmuruja.

Tämä keski- ja eteläitalialainen erikoisuus ei ole tehty hakatusta eli nykyisin jauhetusta lihasta, kuten tavallinen makkara, vaan pitkistä kokolihan suikaleista, jotka on ensin suolattu ja viinissä marinoitu.

Sen jälkeen ne pyöritellään pippurissa, niputetaan pitkiksi pötköiksi ja pujotetaan suoliin. Pötköt kuivataan puutikkuihin sidottuina kylmässä savussa, irrotetaan tikuista ja ripustetaan narulla nippuihin.

Paikallisia variaatioita on hyvin monia. Eräs muoto on capocollo pugliese eli apulialainen capocollo, joka on muita paljon pienempikokoinen sekä voimakkaammin savustettu sekä chilillä tuliseksi maustettu. Se voidaan kesäisin säilyttää oliiviöljyyn upotettuna.

Makkaran nimi tulee italian sanoista capo , 0pää, ja collo , kaula. Raaka-aineena käytetään siis eläimen pään ja niskan pitkiä, sitkeitä lihaksia. Cervelas Ranska; muissa kielissä usein cervelat: Sianlihasta tai sian- ja naudanlihasta tehty mausteinen makkara, joka voi olla joko savustettua kestomakkaraa tai meikäläistä lenkkiä muistuttavaa ruokamakkaraa.

Ranskassa esiintyy suuri määrä erilaisia muunnoksia, mm. Nimi on erään selityksen mukaan peräisin italian sanasta cervellato , joka puolestaan tulee makkaran alkuperäisestä raaka-aineesta, aivoista , italiaksi cervello. Saksalaiset selittävät, että sana tulee latinan kaurista merkitsevästä sanasta cervus.

Englannissa käytetään nimeä saveloy. Suomen vanhassa makkaralaissa mainittiin erikseen kauppanimi servelaati , joka silloin tarkoitti määrätynlaista, ilman aivoja valmistettua A-luokan makkaraa. Nykyisen lain mukaan on valmistusmenetelmän tai käyttötarkoituksen käytävä ilmi nimestä, joten servelaati yksinään ei kelpaa makkaran nimeksi.

Pieniä raakamakkaroita sianlihasta tai sian- ja naudanlihasta, syödään aamiaisella tai käytetään liharuokien koristeena. Nimi tulee italian sipulilla maustettua merkitsevästä sanasta cipolata. Myydään Englannissa usein nimellä breakfast sausage. Chistorra Espanja; erityisesti Baskimaa: Kovahko, ohut ja pitkä sianlihasta valmistettu rasvainen, paprikalla ja valkosipulilla maustettu ruokamakkara, joka keitetään tai paistetaan, usein aamiaiseksi.

Voi sisältää myös naudanlihaa. Espanjassa ja latinalaisessa Amerikassa chorizo tarkoittaa chilillä , mausteilla ja usein myös valkosipulilla maustettua makkaraa, joko kovaa kestomakkaraa tai pehmeää ruoka- tai raakamakkaraa. Voi olla tehty lähes mistä tahansa, kuten sian, naudan, hevosen, aasin tai muulin lihasta tai jopa kalasta. Varsinkin Yhdysvalloissa sana useimmiten tarkoittaa ohuehkoa, lenkille käännettyä vahvasti maustettua kestomakkaraa.

Valkoviinillä maustettu, sian kaula- ja päälihasta sekä kamarasta tehty ruokamakkara, jossa voi olla kokonaisia tai rouhittuja pippureita. Makkara kuivataan uunissa, mutta ei kypsennetä, joten se on periaatteessa raakamakkara. Se syödään usein papujen kanssa. Nimi tulee kamaran italialaisesta nimestä cotenna. Crépinette Ranska; myös dodine: Nämä eivät ole makkaroita sanan suomalaisessa merkityksessä, vaan eläimen maha- eli vatsapaitaan ¹ tai kalvorasvaan käärittyjä eri muotoisia hienoja täytepaketteja, jotka tehdään lähes mistä tahansa, usein aivoista tai muista elimistä sekä riistalinnuista, sienistä, vihanneksista yms.

Karkeaksi jauhetusta rasvaisesta sianlihasta tehty, pippurilla maustettu pitkä raakamakkara, englantilaisten makkaroiden parhaimmistoa. Myydään tavallisesti 'metritavarana', ei painon eikä kappalemäärän mukaan. Jane Grigsonin mukaan tehdään paras Cumberlandin makkara Keswickin ja Carlislen alueilla. Se kypsennetään kokonaisena kiekkona, yleensä uunissa, ja tarjotaan perunan ja muskotilla maustettujen, voissa paistettujen omenarenkaiden, mausteisen omenakastikkeen tai omena-punakaalimuhennoksen kera.

Debrecziner Itävallassa useimmiten Debreziner ; saksankieliset maat: Pareittain myytävä, unkarilaisittain paprikalla maustettu frankfurterin tyyppinen, usein lähes kuivaksi savustettu ja pari kuukautta varastossa kypsytetty ruokamakkara, jossa sianliha on hyvin karkeasti jauhettu. Käytetään palasiksi tai viipaleiksi leikattuna keitoissa ja padoissa; kuiva makkara voidaan myös syödä sellaisenaan. Myydään usein kadulla makkarakojusta piparjuuriraasteen kanssa Debrecziner mit Kren.

Nimi tulee muinoin suurista karjamarkkinoistaan tunnetun, Itä-Unkarissa sijaitsevasta Debrecenin kaupungista. Corkin asukkaalle on drisheen suunnilleen samaa kuin mustamakkara tamperelaiselle. Se tehdään lampaan tai sian verestä tai molemmista ja täyteaineena, jos sellaista käytetään, on leivänmurut.

Muutkin paikkakunnat Irlannissa, erityisesti Kerry, Clare ja Limerick ovat tunnettuja tästä ruoasta, mutta Corkin ulkopuolella se on usein tehty vuokaan uunissa paistamalla, kuten veripalttu ks. Limerickin alueella se tunnetaan nimellä packet. Drisheen syntyi Corkissa luvulla, kun kaupunki kehittyi suureksi lihantuotantokeskukseksi ja verta oli runsaasti saatavilla.

Se on maustettu pietaryrtillä ja runsaalla pippurilla ja se syödään perinteisesti sisälmysmuhennoksen ja runsaan valkokastikkeen kanssa. Erään lähteen mukaan olisi lampaan verestä tehty drisheen vaaleaa ja sian verestä tehty mustaa, mikä selittäisi yllä black puddingin kohdalla mainitun irlantilaisen tavan syödä aamiaisella valkoista ja mustaa 'putinkia', mutta tuskinpa lampaan verestä kovin vaaleaa palttua tai makkaraa voidaan tehdä.

Drisheen tunnetaan terveellisenä ruokana. Kun corkilainen sairastuu, hän saa syötäväkseen runsaasti drisheeniä. Sana on peräisin gaelinkielen suolta tai sisälmyksiä tarkoittavasta sanasta drisín. Embutido Espanja ja Brasilia: Karkean, tavallisesti sianlihasta tehdyn, yrteillä maustetun makkaran yleisnimitys, sanasta embudo , suppilo. Kuorena voi olla eläimen vatsapaita tms.

Portugalissa käytetään nimitystä enchido. Hyvin hienoksi jauhetusta lihasta tehty, usein viinillä ja muskotilla maustettu vaalea leikkelemakkara, joka voi sisältää paprikaa, pistaasimanteleita tai muita kauniin värisiä koristeita. Muistuttaa rakenteeltaan meidän lauantaimakkaraamme.

Kaikkien näkemieni sanakirjojen mukaan tämä sana tarkoittaa polttoaineena tai sytykkeenä käytettyä vitsakimppua, samaa, joka on italiaksi sidenauhansa mukaan fascia ja josta sana fasisti tulee, antiikin Roomassa kun liktorit eli korkeimpien virkamiesten henkivartijat kantoivat arvonsa merkkinä punaisella nauhalla yhteensidottuja vitsakimppuja.

Italian sana fagotto tarkoittaa nippua, kimppua tai vaatemyttyä. Mahdollista on, että makkara on Englannissa ja Walesissa saanut nimensä fagotin eli ulkonäöltään hiukan kaksinkerroin taitettua verimakkaraa muistuttavan puupuhallussoittimen mukaan. Sana on luvulla siirtynyt merkitsemään kotona tehtyä makkaraa tai pyörykkää, jonka aineksina on maksa, muut elimet ja rasva sekä täyteaineena kaurajauho, peruna tai leivänmurut.

Näistä makkaroista käytettiin nimityksiä savoury duck ja poor man's goose. Toskanalainen kestomakkaraerikoisuus, jossa sianliha on jauhettu hyvin hienoksi ja maustettu fenkolinsiemenillä , mistä nimi. Tarina kertoo, että makkarakaupassa liikkunut varas vei makkaran ja piilotti sen fenkolipehkoon. Haettuaan saaliinsa jonkin ajan kuluttua hän huomasi keksineensä uuden, herkullisen makkaran. Finocchionaa on kahta lajia, 'tavallista', joka on kovaa kuin mikä tahansa italialainen kestomakkara, ja ylläolevan kuvan esittämää versiota sbriciolona , murenevaa, joka on niin pehmeää, että se on leikattava melko paksuiksi viipaleiksi.

Kuvan makkara on ostettu Tukholmasta, eikä se ollut nimestään huolimatta erikoisen murenevaa, vaan melko kovaa, kuin suomalainen "meetvursti" – paljon pehmeämpää silti kuin samasta kaupasta ostettu toinen italialainen kestomakkara. Meidän lenkkimakkaramme esikuva, parhaimmillaan kuten Extrawurst , usein kevyesti savustettu.

Käytetään samoin kuin lenkkimakkaraa meillä. Ruotsin sana fläsk ei välttämättä aina tarkoita sitä rasvaisinta läskiä, kuten ei meilläkään 'läskisoosi' ole tehty pelkästä rasvasta. Ruotsissa tavallinen, suhteellisen halpa 'läskimakkara' sisältää rasvatonta sianlihaa, rasvaista sianlihaa sekä naudanlihaa, eli kaikkia hyvän makkaran aineksia. Lisäksi siinä on perunajauhoja, sipulia ja mausteita. Se on yleensä raaka ruokamakkara.

Naudan- ja sianlihasta sekä perunasta valmistettu, vahvasti leppälastuilla savustettu ohut kestomakkara, sisältää sipulia, mausteita ja sokeria. Kuului ennen ruotsalaiseen maaseudun juhlapöytään. Pienten valmistajien tuotteita myydään usein Ruotsissa joulu- ym. Forbönder eli 'rahtitalonpojat' olivat maanviljelijöitä, jotka varsinkin talvisin luvulta aina luvun puoleenväliin kuljettivat hevosillaan kaikenlaista rahtia, erityisesti Norjaan, koska norjalaiset eivät saaneet tulla Ruotsiin ostoksille.

Meikäläistä nakkia muistuttava, mutta pitempi, kapeampi ja punaisempi. Alkuperäinen frankfurter on kylmäsavustettu, sianlihasta tehty; nykyisin esiintyy suuri määrä muunnoksia. Käytetään muualla maailmassa samaan tapaan kuin meillä nakkeja , mm. Amerikkalaiset lyhentävät nimen muotoon frank.

Frankfurtin asukkaat, kuten monet muutkin saksalaiset, käyttävät tästä makkarasta nimitystä Wienerwurst. Siitä on viron kieleen siirtynyt sana viiner , joka tarkoittaa frankfurtinmakkaraa, meikäläisittäin nakkia. Tallinnan kävijät ovat ehkä erehtyneet, kun kahvilan vitriinissä on 'viinerpirukas', joka ei ole wienerleipä, vaan nakkipiirakka.

Fuet on katalonialainen ohut, kevyesti hapatettu ja kuivattu sianlihamakkara sian suolessa. Kuuluisimmat, Fuet de Vic , tulevat Osonan maakunnan pääkaupungista nimeltään Vic. Lammasmakkara; tyypillinen norjalainen spekemat -tuote ks. Sisältää joskus muutakin lihaa, usein nautaa, vuohta tms. Suunnilleen samanlainen sianlihan paloja sisältävä leikkelemakkara kuin Jagdwurst. Ruotsalainen 'lenkkimakkara', tehty hevosen- ja sianlihasta ks. Naudan kaikista sisäelimistä ja päänlihoista sekä ohraryyneistä kaikki ainekset keitettyinä tehty meikäläisen ryynimakkaran tyyppinen vanha kansanomainen makkara.

Voidaan kuivata ja hapattaa kuten isterband , tai savustaa kevyesti. Vuonna voimaan tullut makkaralaki ei enää aseta mitään erityisehtoja hevosenlihan käytölle makkarassa, mutta tavaraselosteessa on aina mainittava eläinlaji, josta raaka-aine tulee.

Tavallisessa ruokakaupassa ei juuri näe makkaraa, jonka tavaraselosteessa mainittaisiin hevonen, mutta kyllä sellaistakin vielä saa. Piikkiössä toimii Hvitfeltin makkaratehdas , joka tuottaa monia erilaisia hyviä makkaroita ja niitä saa ainakin Turun hallista, Helsingissä Hakaniemen hallista.

Makkaratehdas paloi tammikuussa , mutta tuotantoa on ilmeisesti päästy jatkamaan muissa tiloissa. Onhan hevosenliha niitä parhaita pihvilihoja. Virallisesti eli Ruotsinsuomalaisen kielilautakunnan mukaan, ks.

Tavallisimmin maitohappokäymisen avulla hapatettu ryynimakkara , usein hiukan litteäksi tai jopa suorakulmaiseksi puristettu. Sisältää tavallisesti lihalimessä keitettyjä ohraryynejä, joskus riisiä, kuivapainoltaan n. Hapatetaan kuivaamalla valamisen jälkeen pintasuolattuina parin päivän ajan huoneenlämmössä. Voidaan myös savustaa kevyesti.

Samanlainen kuin meidänkin kaupoissamme, suurehkoja sianlihan palasia sisältävä, muuten hienoksi jauhetusta massasta tehty, valkosipulilla maustettu leikkelemakkara. Metsästäjänmakkara oli vanhassa makkaralaissamme mainittu kauppanimi, mikä tarkoitti, että makkara oli automaattisesti A-luokkaan kuuluva. Nykylaissa annetaan valmistajalle valinnan mahdollisuus. Joskus näkee myös Landjäger -tyyppisestä kestomakkarasta käytettävän nimitystä Jagdwurst, erityisesti Saksan ulkopuolella. Ruotsissa kuuluu joulutraditioon syödä lähes valkoista, paksua sianlihasta tehtyä makkaraa, joka kuumennetaan vedessä.

Makkara sisältää paljon tärkkelystä ja on useimmiten varsin miedon makuinen, vain harvoin voimakkaammin kuminalla tai yrteillä maustettu. Suomessakin on herkkukauppojen tiskeillä usein joulumakkaroita, tavallisimmin pienten tehtaiden sesonkituotteita.

Laatu ja raaka-aineet vaihtelevat huomattavasti. Joulumakkara, julkorv , oli ensimmäisiä makkaroita Ruotsissa, jotka pääsivät herrasväenkin pöytiin.

Sehän oli syysteurastuksen jälkeen valmistettu, tuore ja suolaamaton herkkutuote, johon oli varaa vain jouluna. Ostin itsenäisyyspäivänä Tukholman upeasti uusitusta NK: Makkara oli vaaleaa, sileää, jouluisesti miedosti maustettua, paksussa luonnonsuolessa ja erinomaisen hyvää.

Ostin samalla fläskkorvia joka oli jotakuinkin samaa, mutta ohuempaa. Taas tulee mieleen typerä makkaralakimme, joka todennäköisesti kieltäisi tuollaisten herkkutuotteiden valmistamisen Suomessa, minkä lisäksi nirsot suomalaiset eivät ostaisi noin vähän lihaa sisältäviää tuotetta. Meillä kun on vallalla sellainen harhakäsitys, että makkaran laatua ei määrää maku, vaan lihapitoisuus.

Ohut, sianlihasta tehty puolalainen savustettu kestomakkara. Samalla nimellä myydään meillä ja muuallakin nakkeja muistuttavia, maustettuja ruokamakkaroita. HK on rekisteriviranomaisten asiantuntemattomuuden takia onnistunut jopa rekisteröimään Kabanossi-nimen grillimakkaralleen, joka ei millään tavalla muistuta aitoa kabanos-makkaraa. Vasikanlihamakkara, vaalea, kevyesti savustettu makkara, joka voi sisältää vihreitä pistaasimanteleita. Tarjotaan usein hapankaalin lisäkkeenä. Schleswig-Holsteinista peräisin oleva, voimakkaasti savustettu kestomakkara, joka tavallisesti leikataan vinoon, jolloin saadaan soikeita viipaleita.

Tämä karkea maalaismakkara savustettiin ja säilytettiin ennen tuvan savuhormissa. Vanha englantilainen makkara, valmistettu karkeasti leikatusta sianlihasta, rasvasta ja leivänmuruista, mausteena salvia, muskotti, pippuri ja suola. Paksuhko leikkelemakkara, jossa hienoksi jauhetun massan joukossa on kokonaisia paloja keitettyä kieltä. Saksalaiset syövät paljon verikielimakkaraa ks. Kirjoitetaan varsinkin Yhdysvalloissa Knockwurst. Perinteisesti sidottu pareittain yhteen, mausteina pippuri , korianterinsiemenet ja valkosipuli.

Olisivatpa meidänkin nakkimme sellaisia! Kyseessä on yleisnimi eikä mikään erityinen makkaralaji. Makkara on unkariksi kolbász ja tavallisin kolbász Unkarissa on paprikalla ja kuminalla maustettu ruokamakkara. Sama sana esiintyy myös muissa Itä-Euroopan kielissä makkaran yleisnimenä, esimerkiksi venäjässä kolbasa , puolassa kielbasa jne.

Puolalaistyyppinen, Saksassa hyvin suosittu karkeaksi jauhettua kinkkua, nautaa, vasikanpotkaa yms. Maustettu usein valkosipulilla ja muskotilla. Suomessa tunnetaan eräs grillimakkara krakovalaisena". Suomeksi 'kaalimakkara' — eteläjyllantilainen erikoisuus. Kyseessä on hyvälaatuisesta sian- ja naudanlihasta tehty, vähän nakkia paksumpi, tavallisen grillmakkaran tavoin maustettu makkara, jota syödään kaali-, herne- ja vihannesruokien kera tai "nautitaan yksinkertaisesti oluen kera", kuten eräs valmistaja neuvoo.

Makkaroita ei paisteta, vaan ne lämmitetään hauduttamalla pitkään kuumassa vedessä. Rasvapitoisuus on varmaankin ennen ollut suurempi, mutta nykyajan kaupasta ostettuna se on jotakuinkin tavanomainen n. Tässä teksti valmistajan, oululaisen Kotivara Oy: Kärkkäriä syödään grilleillä niin varhaiseksi aamiaiseksi kuin tuhdiksi lounaaksi, ja kotosalla makkara löytää tiensä hyvin monenlaisiin herkkuresepteihin. Tärkeää on osata valita itseäsi miellyttävät mausteet — perinteisesti kärkkäri nautitaan sinapin ja raa'an sipulin kera, mutta nykyään ei ole tavatonta lisätä ketsuppiakaan.

Kotona kärkkäri täytyy kypsentää pannulla runsaassa rasvassa tai öljyssä. Tavoitteena on saada kärkkäriin hiljaisella tulella herkullinen rapea kuori. Mausteet lisätään maun mukaan. Raakaa sipulia ei pidä unohtaa kotikeittiössäkään. Ruotsalainen, lähinnä meidän lenkkimakkaraamme vastaava tuote, esikuvana saksalaisten Fleischwurst , lihamakkara. Kaupassa on erittäin monia paikallisia versioita lihamakkarasta.

Sana ei tarkoita metsästäjää, vaan Saksassa ennen toiminutta ratsastavaa maalaispoliisia. Makkara on tavallisesti nakin kokoinen, puristamalla kuivattu ja siksi litteä, savustettu, suolainen kestomakkara, joka ei pehmeytensä vuoksi säily niin kauan kuin kestomakkarat yleensä. Voi kyllä olla hyvinkin kovaksi kuivattu huonohampaisen kauhu.

Jotkut tavalliset naiset nauttivat kaskujen mukaan siitä, että lehmä nuolee heidän sukuelintään; jotkut onnettomat taas synnyttävät, seurauksena koiran kanssa olosta, sekasikiön. Miespuolisista korkeinta säätyä edustaa sadun kuningas, jonka viekas paimenpoika pakottaa naimaan tammaa ja jolta hän saman tien - kuninkaan pelätessä että häpeä paljastuu - kiristää vaimokseen tyttären. Erään kaskun mukaan venäläisten ja suomalaisten ero on se, että venäläiset naivat tammaa, suomalaiset lehmää. Yhdessä tarinassa venäläisten seksikumppaneita ovat sudet.

Absurdeissa vitseissä puhutaan poroista ja hirvistä , kissoista ja linnuista. Kuten moni muukaan, en näe miten nämä asiat olisivat toisiinsa rinnastettavissa. Oma periaatteeni sisältää suvaitsevaisuuden aikuisten väliseen, vapaaehtoisuuten perustuvaan toimintaan ja siihen ei silloin kuulu eläimet.

Tuon linkin sisällön totuudenpitävyydestä en menisi vannomaan, osa varmaan kirjoittelee provoillen ja läppänä. Suvaitsevaisuuteni koskee tosiaan edellä mainittuja aikuisia ihmisiä, ihmettelen suuresti että joku tulee edes miettineeksi tällaista toimintaa tai jotain muuta eläimen kanssa. Palu sinänsä toi hyvin esiin kysymyksen, mikä tässä on pahaa muu kuin ajatus vastenmielisenä.

Osaan vastata siihen vain sen verran, että eläimen vapaaehtoisuus ja tietoisuus toiminnan merkityksestä ei ole ehkä sillä parhaimmalla tasolla. Ja niuputat samaan kategoriaan eläinten hyväksikäyttö kuin homoseksuaalisuus?

Haloo herää pahvi voisin nyt sanoa.. Siispä kannan korteni kekoon ja vastaan - vaikken hupakko olekaan, enkä edes naaraspuolinen - että en nuoleta. Minua ei myöskään tippaakaan edo?

Lukuisat naiset ovat minulla nuolettaneet ja jotkut ovat saaneet aikaiseksi aikamoisen mekkalankin nauttiessaan. Mitä käytännön eroa on siinä, onko siinä minä kieleni kanssa vai Rekku? Kimppaan en tietenkään ala, enkä Rekun kuiville Pirulauta, tämähän onkin vähän julkaisevan kirjoittajan juhlakommentti ja mieluummin olisin käyttänyt sen vaikka rapsaan, mutta eihän siitäkään mitään tullut, näin ronkelina tyyppinä, kun kaikki turkulaiset turskat tukkivat Mielikin kanavat niin puhelin- kuin ilmeisesti muutkin tarjolla olevat ja paikkakunnalta poistua ehti hän.

Tää on absurdi tää ketju. Muuhun mä käytän miehiä. Ne soveltuu siihen hommaan loistavasti, ja ovat usein varmasti vapaaehtoisia. Mä jo hetken toivoin Venlan vastaavan myöntävästi kun näin sun postanneen tähän ketjuun, olisi taas riittänyt jutunaihetta ja päiviteltävää vähäksi aikaa: Kuulin kerran et yks tyyppi oli nuolettanu koiralla munansa..

Hoitoon oli jopa riittäny pelkkä sylki. Ei siis tarvinu hunajaa. Koira vielä oli kuulemma nielly satsitkin. Huh, aika sairas läppä, mutta oli kuulemma tuntunu hemmetin hyvältä. Ite kyllä ajattelen samaa kuin moni muu et koiran kita on kyllä sen verta saastanen etten antas nitten tehdä mitään sillä. Kuvottaa ajatuskin kun ne nuolee joku naamoja. En usko että kissaa saa nuolettamaan kenenkään genitaaleja. Kyl ny joku friikki voi tohonki antaa vastauksen.

Eihän nää keskustelut ketään tapa joten ihan sama mistä sitä puhutaan. Nää kategoriatkin on mulle yhtä huttua. Kuhan nyt vähän pistetään laatikkoon tuleeks rapsat Turusta, Tampereelta tai Helsingistä niin se riittää.. Näitä nyt tulee ihan randomisti luettua tosta uusimmat viestit listasta. En ota kantaa, mut kerron aihepiiriin liittyvän jutun. Alta parikymppisenä olin ekan tyttöystäväni luona yötä ja oltiin tietty illalla nussittu.

Aamulla heräsin ja istuin siinä tokkurassa sängyn laidalla munat roikkuen. Äkkiä alkoi tuntua aika lämpimältä siellä ja vilkaisin alas - eikös likkakaverin sekarotuinen piski perkele ollut ottanut vehkeeni suuhunsa lussutettavaksi.

No, meikä säikähti ja pomppasi melkein kattoon. Mä en siitä mitään kiksejä saanu, koirasta en osaa sanoa. Itse olen nauttinut erilaisista eläimistä vain kypsennettynä lautasella, joten olen täysi ulkosiideri näissä eläinseksiasioissa. Kun kuitenkin sekä eläinten tappaminen, niiden ruumiden silpominen, niiden syöminen ja jopa veren pullottaminen myyntiin ovat ihan yleisesti hyväksyttyä ja laajasti harrastettua toimintaa, niin miksei sitten seksi eläinten kanssa sitä olisi?

Meillä Suomessa on kansainvälisesti varsin korkea suojaikäraja seksin harrastamiselle, 16 vuotta. Sattuuko kukaan tietämään koskeeko tämä ylikorkea suojaikäraja myös eläinseksiä? Jos näin on, se rajaa aika kovalla kädellä lainkuuliaisen eläisekstaajan mahdollisten partnereiden lajikirjoa Ja miten mahtaa olla maksullisen eläinseksin laita: Saako alle vuotiasta eläintä palkita mitenkään seksituokiosta?

Vai meneekö se kenties rikollisen seksin ostamisen puolelle kuten on asian laita, jos parittelee maksusta alle 18vee hetero sapiensin kanssa. Tän vois poistaa, alkaa olee jo niin sairasta juttua. Ei ne ikävät asiat maton alle lakaisemalla katoa: Olisiko se hieman sama asia, jos kehitysvammainen sellainen joka imee kikkareita maasta tikkareina aikuinen ottaisi suihin.

Vastenmielistähän tuokin olisi mistähän kummasta syystä , mutta vahingoitettaisiinko häntä kään siinä mitenkään. Eiköhän joillain koiraroduilla ole suurempi elin mitä perusturskalla. Muistan joskus aikoinaan teininä nähneeni, kun eräällä Tanskalaisella jo legendaariseksi muodostuneella pornolafkalla oli farmarisarjojaan. Niissähän ukot pani jopa kanoja. Kyllä suomalaisessa kirjallisuudessa on Aleksis Kivenkin jälkeen kuvattu lämpimästi ihmisen ja eläimen välistä intiimiä rakkausuhdetta. Tässä kirjassahan siltainsinööri Jaatinen vähän tuulettaa Kuusingin kylän poliittista ja muutakin pysähtynyttä yhteiskunnallista elämää.

Lions Club käy tohkeissaan laittamassa vanhan lesken ja hänen kyläpoliisin silmäpuoleksi hakkaaman eläinteensekaantuja aikamiespoikansa tönöä kuntoon talven varalle, mutta tietenkin epäonnistuvat remontissaan. Poika haki vajan nurkalta sinne päivällä pölisteltyjä ruumenia, äiti levitti ne parteen lehmän molemmille puolille, ja niin äiti ja poika kävivät lehmän sivuille nukkumaan; lehmä oli kuin iso hengittävä palomuuri, se loi turvallisuutta synkkään talviyöhön.

Jossain kirjoituksessa jo pohdiskelin sitä, että yleensä eläin ja ihminen ovat eri arvoisia moraalisissa kysymyksissä. Jos on oikein teurastaa sika ruuaksi, niin onko oikein teurastaa ruuaksi kehitysvammainen ihminen? Jotain asiaa ei voi eläimen kohdalla kieltää siksi, että se on ihmisen kohdalla kielletty. Kun aloin tutkimaan paremmin, niin Paasilinnahan kirjoittaa Kuusmäen kunnasta eikä mistään Kuusingista.

Ja olen ymmärtänyt että kysymys on fiktiivisestä tarinasta ja paikkakunnasta. Ja jos täällä on läsnä joku kuusingilaisen leskirouvan kyläpoliisin silmäpuoleksi hakkaama eläimiinsekaantuja aikamiespoika, niin pyydän nöyrästi anteeksi. Itse näen kummatkin ihan samalla viivalla. Elävinä olentoina joista toinen ei ole toista arvokkaampi. Ihminen on vaan luonut sen illuusion, että olisimme jotenkin merkityksellisempiä mitä todellisuudessa olemme.

Nostat kuitenkin mielenkiintoisen dilemman esille. Papuan aidoissa alkuperäiskansoissa kehitysvammaisen pistämistä pataan ei varmaan paheksuttaisi taas heidän normien mukaisesti. Se nähtäisiin luonnollisena prosessina, jossa "heikompi" antaa "vahvemmille" mahdollisuuden elää ja kasvaa.

Eikö me harrasteta juuri tätä samaa, niin sanotuissa sivistyneissä yhteiskunnissamme. Näemme siat, kanat ja lehmät itseämme "heikompina" ja näin ollen loogisesti pistämme ne pataan.

Itse en näe etteikö aiheesta voisi keskustella. Sinänsä itse suhtaudun asiaan että eipä kuulu mulle samalla tavalla kuin homojen hommat vaikkakin se naisen välinen on kyllä kaunista ; niinkuin ei eläintä ja ihmistä ole kait tarkoitettu toisilleen, niin en näe että kaksi miestä jotenkin poikkeaisi tästä.

Koirat käyttävät kielensä silloin kun pesee itseensä ja muita nuolemalla turkkiaan,persettään ja muniaan joskus se sattaa puhdistaa myös laumansa jäseniä,kuono tökitään joka paikkaan se on sen tehtävä. Koiran reviiritietoisuus aiheuttaa sen että se kiereskelee esim oksennuksessa ja pa…ssa. Veikkaan että koira voi nuolla omasta aloitteesta tai opettamalla.

Jos moraali otetaan tähän mukaan koiria huijataan opetetaan sotakoiriksi,pommikoiriksi,ottamaan kiinni vaarallisia aseistettuja roistoja ,itsemurhapommittajiksi jne. Maailma nyt vaan sattu olemaan tällainen että täällä tallustele kaikenlaisia valopäitä.

Minusta on hyvä että väki tietää millaisessa maailmassa eletään. Saatat altistua suuremmalle määrälle bakteereja pussaamalla ihmistä kuin koiraa tai kissaa. No voihan vittu, oli tai ei. Jos koirat kiinnostaa niin paljon, voi lueskella kaikkea mahdollista koirista vaikka Kennelliiton sivulta, jos ei muuten tiedä. Minä ääliönä kirjoitin tähän ketjuun ja toivon ettei tämän jälkeen löydy enää lisää ääliöitä koiratieteiljiöitä.

Mitäs jos pantais välillä, ihan ihmisten kesken ja ihmeteltäisiin sitä ja sen ihmeellisyyttä. Koiralla oli suussa vähemmän bakteereja kuin toisella näistä pääosan esittäjistä. Vähän OT mutta silti. Otsikko ei ensin kiinnostanut, mutta lopulta päätin vilkaista.

Varsin koomista ja mielikuvia herättävää, kiitos siitä. Kiitti Tilkka, ja kiitti myös privasti kommentoinneille. Ei niin ällöä ettei jotain hyvääkin. Mulle tää ketju on opettanu jotain oleellista joidenkin ajatus- ja arvomaailmasta. Sitä oppia tulen hyödyntämään. Mietiskelin tuossa autolla ajaessa lisää tämän asian moraalista puolta. Tuli samalla mieleeni myös joidenkin ehdotus tehdä prostituutiosta laitonta ja lihansyönti. Vaikken voisi kuvitellakaan nuolettavani itseäni eläimillä, en keksinyt, miten voisin kestävästi perustella sen kieltämistä, koska samoilla perusteluilla minun pitäisi kieltää prostituutio tai lihansyönti tai molemmat.

Niin kivaa kuin olisikin kieltää kaikki se, mikä minusta tuntuu vastenmieliseltä, haluan mieluummin elää yhteiskunnassa, jossa jokainen saa toteuttaa itseään, kunhan ei aiheuta tarpeetonta kipua tai kärsimystä muille. Vegaanit niputtavat eläimet samaan ryhmään ihmisten kanssa. Minulle niillä on eroa, mutten siitä huolimatta hyväksy eläinrääkkäystä. Maailmassa on paljon vääriä asioita mitä mikään laki tai asetus ei kiellä. Normaalisti kuitenkin ihmiseen on sisäänrakennettu tieto oikeasta ja väärästä.

Musta seksi, minkäläinen tahansa, perustuu aina kahden tai useamman tasavertaiseen suhteeseen. Jos siinä on alistamista tapahtuu se molompien halusta. Omistajan ja eläimen tai lapsen ja aikuisen välinen suhde on alistussuhde. Ja siinä hyväksikäyttö on moraalitonta. Eläimen omistaja tai aikuinen lapseen nähden ei ole oikeutettu kertomaan seksissä haluaako toinen osapuoli sitä vai ei. Tästä johtuen monikaan hyväksikäyttö ei koskaan tule ilmi.

Kysymyksen asetteluhan on viaton ja kait ilman minkäänlaisia taka-ajatuksia. Koirat nyt nuolee omasta tahdostaan vähän kaikkea: En kyllä mitenkään yhdistäisi koiran lipomista pedofiiliseen suhteeseen lapseen, vaikka itse en kumpaakaan harrasta. Olen ihan sama mieltä ,ei ikävät asiat poistu sillä että pää työnnetään puskaan. Mun moraalikäsitystä vastaan tuo eläinten käyttö seksissä on, mutta tällaista esiintyy vaikka kuinka ollaan hilja asiasta.

Minusta täällä ei olla hehkutettu asian puolesta ja jos sellaista esiintyy veikkaan että modet poistavat. Kannattaa varmistaa että pimppa on kunnossa jos päästää koiran nuolaisemaan. Isäukko antoi koiransa nuolla haavansa siis myös sellaiset joissa ei ollut "rupea" päällä , sanoi niiden paranevan nopeammin. Nähtävästi koira ei sitten kantanut tätä bakteeria koska eli vanhaksi ilman amputointeja. Juu nuoletan, silloin kun en jaksa tiskata astioita, niin koira saa nuolla ne puhtaiksi: Varpaanvälitkin koira putsaa tosi hyvin: Tällaisina taloudellisen epävarmuuden aikoina kannattaa säästää siellä missä se on mahdollista, paljonkohan säästyisi vuoden Emboissa.

Sinkkutaloudessakin voi olla jo ihan merkittävä summa, mutta miettikääpä jos esimerkiksi viisihenkinen perhe nuolettaisi koirallaan.

Koiran kielellä on paljon käyttöä: UnNl4eL85bM Koirathan yleisesti syövät käytetyt vaipat, jos niitä ei estä. En tiedä, koskeeko tämä kaikkia koiria vai vain narttuja, joilla on luontainen taipumus hoitaa pentuja ja pitää ne puhtaana. Pari viestiä ylempänä olevasta kauhutarinasta huolimatta en ole hirveän huolissani koiran suussa olevista bakteereista.

Lihansyöjäbakteerin saattaa tietääkseni saada maastakin, enkä sen vuoksi estä lapsiani leikkimästä ulkona. Haavoja tulee ja joskus ne tulehtuvat. Jos tuollainen kauhutarina osuu kohdalle, kyse on erittäin huonosta tuurista. Hauskaa et tää ketju elää.. Varsinaisia mällin nielijöitähän ne on. Joo embot säästöön ja koirille nestemäinen protsku kuuri päälle: Kokemusta noista käytetyistä vaipoista.

Hyvinkin koulutettu palveluskoira vaan ei meinaa avata suutaan kun saa sinne herkullisen bambersin. Tällaisia helmiä löytyy sihteeriopiston arkistoista, pakko nostaa ylös.

Itse uskoisin, että ainakin "vahinkoja" on käynyt foorumin sihteereille.. Nyt taas pomppas ja lujaa Mä tykkään kyllä sairaista jutuista Sä vihjaat et forkal kirjottavat sihteerit o eläinten hyväksikäyttäjiä. Jos vaikka koira tullut nuuskiin nukkuessa niin eihän se ole hyväksikäyttöä. Ymmärrät nyt kaiken väärin.. Eikö kukaan sihteeri kehtaa kertoa läheltä piti-tilanteista? Täyttääkö tämä kriteerisi; Sormetin hupakkoa jolla oli koira. Touhujen jälkeen koira tuli syliini ja nuoli iloisena käteni puhtaiksi pilaten koko jutun, kun tykkään nuuskia kotimatkalla sitä pillun tuoksua sormistani.

Samasta syystä en käy suihkussa tai pese käsiäni sihteeriltä poistuessani: Hyi helvetti, heti meni panohalut. Höpö höpö, tää naru menee heittämällä sihteeriopisto-tread TOP3: Lukekaan alusta asti, aivan huikeeta juttua! Muutenkin se on kiva tuoksua raikkaalta pillulta. Vastaantulevat naiset kiinnittävät huomiota ihan toisella tavalla. Miehet katsovat alemmuutta tuntien poispäin jne. Nehän sanovat, että hyvä partavesi lisää itseluottamusta.

Itse sanon, että mikään ei lisää niin hyvin kuin pillun tuoksu. Onneksi tuossa tapauksessa minulla oli muun muassa reisissä, rintakarvoissa, parrassa ja viiksissä vielä sitä tuoksua jäljellä.

Sormetin hupakkoa jolla oli koira. Touhujen jälkeen koira tuli syliini ja nuoli iloisena käteni puhtaiksi Miksi koira nuoli sormesi, oli tottunut makuun..? Miksi koira nuoli sormesi, oli tottunut makuun..? Sitä vähän itsekin kelasin jälkeenpäin tai jo sillä hetkellä, mutta en viitsinyt kysyä oliko asia näin. Tosin vastaavasti kerran erään hupakon koira nuoli lattialta sinne lentäneet tahnani, joten Kaveri kertoi kerran olleensa naisen kanssa jonka villakoira olisi väkisin ollut tulossa lipomaan väliin.

Kyllä kai tuommoistakin tapahtuu. En ymmärrä miksi tämä ketju on niin huonossa huudossa sihteerien keskuudessa. Kuvia penislävistyksistä kyllä laitetaan foorumille ja se jos mikä on trendikästä, mutta lemmikkien omistajina ei muka ole sattunut pikku "vahinkoja"?

Kyllä on sairasta, jos oot tosissaan.. Ei ole välttämättä hyvää mainosta kertoa varmaan noista julkisesti jos sellaista harrastaa. Ei se tietenkään tarkoita etteikö noita "vahinkoja" mahdollisesti tapahtuisi. Ihmettelen sitä ettet ole vielä kysynyt, että jos hupakko ei anna asiakkaan nuolla pilluansa, niin saakohan koira kuitenkin nuolla? D Tuossa meinattiin ilmeisesti "vahingolla" sitä ottaen Irritaation huomioon ei ole niin varmaa kuitenkaan , että se koira eksyy sinne ihan sattumalta.

Sen nuolemsien havaitaan tuntuvan hyvältä ja sen myötä koiran annetaan jatkaa sitä. Toisena ääripäänä voisi olla, että uroskoira vahingossa tuikkaa sykkivän elimensä sisälle ja alkaa panemaan. Eroaako se sitten kovinkaan paljon siitä jos sinne pimperoon tungetaan tarkoituksella maapähkinävoita tai jos se koiran elin ohjataan sisälle, kun kummassakin se lopullinen päätösvalta ja sen myötä tuleva moraalinen asema on sillä ihmisellä.

Kerran kukaan ei tunnusta Irritaation suureksi harmiksi mitään, niin; Joskus varhaisteininä olin tuttujen luona suihkussa ja astuessani alastomana eteiseen asunnossa elellyt saksanpaimenkoira tuli tervehtimään ja sattumalta alkoi nuolemaan ensin käsiäni ja sitten muniani. Se ei tuntunut hyvältä mitenkään ja keskeytin sen välittömästi. Ei välttämättä niinkään pelkästään moraalisista syistä johtuen, vaan enemmänkin siinä hetkessä ilmenneestä voimakkaasta pelosta, että se puree ne irti.

Sen jälkeen puinkin päälleni jo siellä vessassa ja vältin näin mahdollisia "jatkovahinkoja". Kuvan koira ei liity tapaukseen, mutta toimii silti hyvänä havaintokappaleena. Puurokattilan nuoletin koiralla aima. Kerran pannessa eksää koiramme tunki kuononsa palleihini kun naitiin.

Säikähdin saatanasti jatkossa makkarin ovi oli visusti kiinni kun naitiin. Kyllä tämä hieman omituinen threadi on..

..

Jos kyllä, niin 2. Omasta vai miehen aloitteesta? Peppun sisälle En tiedä kuka näitä täällä lukee, mutta itse eksyynnyin tälle palstalle. Keski-suomi top sonni tai sonnit Haluaisin alistua kokeneelle iso kulliselle top sonnille vaikka heti, ihan sama missä. Nainen30v, oletko nähnyt kun karju ,sikaa. Karju ei vahingosakaan pistä väärään reikään,sikaa. Miksi karju pitää silmiä kiinni,häpee kun panee sikaa. Nainen30v, oletko ajatellu kun ,mies pistää sinua pepuun mikä bakteerimäärä jää ,mieken kaluun.

Siten senjälkeen etureikään ,nainen saa tulehduksen ,menko varmasti. Onko takareiän käyttö normaalia ,kysyn vaan minä en kaluani kenenkään ,peräaukkoon lykää. Nykyään ei enää hirveesti harrasteta, mutta ennen aika useinki. Aluksi vähän, koska jännitti: Kuuluu normaaliin rutiiniin, n. Rakkaan ihmisen kanssa se on aivan taivaallista.

Ei-rakkaan kanssa jännittää enemmän, ja sattuukin sitten enemmän. Tuskin mainittavasti ensimmäisellä työnnöllä, meni ohi kun "pysähtyi" hetkeksi totuttelemaan 5. Ehdottomasti tekisin ja teenkin uudelleen! Ei silti kuulu rutiineihin, harvinaista herkkua.. Seuraavana päivänä hellänä, mikä tosin ihan normaalia etupuolellakin.. Mut oli ehdottomasti "vaivan" arvosta! Jotain vitsiä ensin yhdessä heitettiin siihen suuntaan testailin niin vähän miehen suhtautumista peppuseksiin ja ostin mieheni yllätyksi liukastusvoidetta, ja kun seuraavan kerran jotain puhetta peppuseksistä taas tuli jonkin vitsin muodossa, niin otin voiteen esille.

Sen kanssa menikin loppuilta ja yö Seksielämäänkin tuli ihan uutta puhtia Aikaisemman miehen kanssa meinasi muodostua ongelmaksi kun selvästikään hän ei sitä halunnut mutta minä olisin Eka työntö saattaa vähän kirpaista, mutta se menee ohi heti ja vaihtuu ihanaksi nautinnon tunteeksi.

Ensin pitää työnnellä hitaasti ja työntö työnnöltä aina vähän syvemmälle, ei kiireellä vaan nautiskellen!!! Olen vielä kiihottuneempikin peppuseksin aikana kuin muuten, ja orgasmi on jotain aivan uskomatonta, kun mies nussii peppuun samalla kun hän työntelee tai minä itse työntelen dildoa pilluun ja hieroo sormilla klitorista. Eipä tule mieleen muuta kuin taivaallisen orgasmin jälkeinen uskomaton raukea ja onnellinen olo.

Nykyinen mieheni on ihana ja ottaa minut täydellisesti huomioon ja pitää aina huolta ettei minuun satu mikään. Sellaisen miehen kanssa kokeilisin ihan mitä tahansa Etkö tiedä miten omalle kullalle ehdottaa? Voithan kokeilla esileikkien ohessa vähän sormella peppureiän suulta kevyesti hieroa ja katsoa mikä reaktio on.

Siitä sitten pikku hiljaa kenties etenee pidemmälle vaikka seuraavalla kerralla. Tai sitten yksinkertaisesti kysyä. Näytä vaikka nämä vastaukset. Tärkeintä on, että kuuntelet ja luet kehon viestejä.

Pitää tietää milloin pitää lopettaa, jos se ei jostain syystä juuri silloin tunnu hyvälle. Toinen kerta se voi jo tuntuakin ihanalle, jos eivät kivuliaat kokemukset estä uutta kokeilua. Olen aloittanut vastikään peppuseksin mieheni kanssa. Ja ekalla kerralla jännitin niin, että sattui hieman. Tärkeää on, että käytätte reilusti liukastetta.

Ensin sormea ja sitten penis. Hänen tulee työntyä todella hitaasti ja varoen. Helpoinasento on kun olet seläällään ja nostat jalat koukkuun rinnan päälle. Tosi on että suurin osa on konservatiivisia anaalin suhteen mutta kyllä meilläkin sen eka kerran jälkeen on mieli muuttunut sen suhteen Ehkä kynnys anaalin harrastamiseen on korkea mutta kun sen eka kerran kokee niin jatkoa seuraa AIVAN varmasti jommankumman aloitteesta..

Totta on että SE tuo todella vaihtelua sexielämään ja jos vaikka joskus jossain sattuisi että samanhenkinen pari olisi seurana niin Kyllä tekisin, mutta ei kuulu normaaliin "seksirutiiniin". Minulla on pienoinen kammo peppuseksiä kohtaan sen takia, mutta monet ystävistäni nauttivat siitä todella paljon. Onneksi minulla on nyt ihana ja luotettava mies jonka kanssa aion vielä ylittää pelkoni, koska tiedän ettei hän satuta minua. Aluksi sattuu, mutta helpottaa hetken kuluttua.

Kyllä olen jo tehnyt useita kertoja. Sivuvaikutuksina ihan mielettömät orgasmit. Muilla kerroilla vähemmän mutta ilkeeltä tuntui kuitenkin. Ja joo aina oli liukkaria ja hyvät esilämmittelyt 5. Kivulias perse pari päivää ja suoli ei meinaa lähtee toimimaan kunnolla. Sitten uskalsin koittaa vuosia myöhemmin uudelleen vapaaehtoisesti ja on varmasti sanomattakin selvää että eri kumppanin kanssa.

Aluksi vapaehtoisesti, sitten muutaman kerran -no, kokeillaan vielä-ajatuksella. En nauttinut, kuinka oisin voinutkaan. Missä sen pyllyseksin nautinnon naisella pitäisi olla? Tai sitten kosketellaan myös jostain muualtakin samalla. Kuvottaa ajatuskin kun ne nuolee joku naamoja. En usko että kissaa saa nuolettamaan kenenkään genitaaleja. Kyl ny joku friikki voi tohonki antaa vastauksen. Eihän nää keskustelut ketään tapa joten ihan sama mistä sitä puhutaan. Nää kategoriatkin on mulle yhtä huttua.

Kuhan nyt vähän pistetään laatikkoon tuleeks rapsat Turusta, Tampereelta tai Helsingistä niin se riittää.. Näitä nyt tulee ihan randomisti luettua tosta uusimmat viestit listasta. En ota kantaa, mut kerron aihepiiriin liittyvän jutun. Alta parikymppisenä olin ekan tyttöystäväni luona yötä ja oltiin tietty illalla nussittu. Aamulla heräsin ja istuin siinä tokkurassa sängyn laidalla munat roikkuen.

Äkkiä alkoi tuntua aika lämpimältä siellä ja vilkaisin alas - eikös likkakaverin sekarotuinen piski perkele ollut ottanut vehkeeni suuhunsa lussutettavaksi. No, meikä säikähti ja pomppasi melkein kattoon. Mä en siitä mitään kiksejä saanu, koirasta en osaa sanoa. Itse olen nauttinut erilaisista eläimistä vain kypsennettynä lautasella, joten olen täysi ulkosiideri näissä eläinseksiasioissa. Kun kuitenkin sekä eläinten tappaminen, niiden ruumiden silpominen, niiden syöminen ja jopa veren pullottaminen myyntiin ovat ihan yleisesti hyväksyttyä ja laajasti harrastettua toimintaa, niin miksei sitten seksi eläinten kanssa sitä olisi?

Meillä Suomessa on kansainvälisesti varsin korkea suojaikäraja seksin harrastamiselle, 16 vuotta. Sattuuko kukaan tietämään koskeeko tämä ylikorkea suojaikäraja myös eläinseksiä? Jos näin on, se rajaa aika kovalla kädellä lainkuuliaisen eläisekstaajan mahdollisten partnereiden lajikirjoa Ja miten mahtaa olla maksullisen eläinseksin laita: Saako alle vuotiasta eläintä palkita mitenkään seksituokiosta?

Vai meneekö se kenties rikollisen seksin ostamisen puolelle kuten on asian laita, jos parittelee maksusta alle 18vee hetero sapiensin kanssa. Tän vois poistaa, alkaa olee jo niin sairasta juttua. Ei ne ikävät asiat maton alle lakaisemalla katoa: Olisiko se hieman sama asia, jos kehitysvammainen sellainen joka imee kikkareita maasta tikkareina aikuinen ottaisi suihin.

Vastenmielistähän tuokin olisi mistähän kummasta syystä , mutta vahingoitettaisiinko häntä kään siinä mitenkään. Eiköhän joillain koiraroduilla ole suurempi elin mitä perusturskalla. Muistan joskus aikoinaan teininä nähneeni, kun eräällä Tanskalaisella jo legendaariseksi muodostuneella pornolafkalla oli farmarisarjojaan.

Niissähän ukot pani jopa kanoja. Kyllä suomalaisessa kirjallisuudessa on Aleksis Kivenkin jälkeen kuvattu lämpimästi ihmisen ja eläimen välistä intiimiä rakkausuhdetta. Tässä kirjassahan siltainsinööri Jaatinen vähän tuulettaa Kuusingin kylän poliittista ja muutakin pysähtynyttä yhteiskunnallista elämää.

Lions Club käy tohkeissaan laittamassa vanhan lesken ja hänen kyläpoliisin silmäpuoleksi hakkaaman eläinteensekaantuja aikamiespoikansa tönöä kuntoon talven varalle, mutta tietenkin epäonnistuvat remontissaan.

Poika haki vajan nurkalta sinne päivällä pölisteltyjä ruumenia, äiti levitti ne parteen lehmän molemmille puolille, ja niin äiti ja poika kävivät lehmän sivuille nukkumaan; lehmä oli kuin iso hengittävä palomuuri, se loi turvallisuutta synkkään talviyöhön. Jossain kirjoituksessa jo pohdiskelin sitä, että yleensä eläin ja ihminen ovat eri arvoisia moraalisissa kysymyksissä. Jos on oikein teurastaa sika ruuaksi, niin onko oikein teurastaa ruuaksi kehitysvammainen ihminen? Jotain asiaa ei voi eläimen kohdalla kieltää siksi, että se on ihmisen kohdalla kielletty.

Kun aloin tutkimaan paremmin, niin Paasilinnahan kirjoittaa Kuusmäen kunnasta eikä mistään Kuusingista. Ja olen ymmärtänyt että kysymys on fiktiivisestä tarinasta ja paikkakunnasta. Ja jos täällä on läsnä joku kuusingilaisen leskirouvan kyläpoliisin silmäpuoleksi hakkaama eläimiinsekaantuja aikamiespoika, niin pyydän nöyrästi anteeksi. Itse näen kummatkin ihan samalla viivalla. Elävinä olentoina joista toinen ei ole toista arvokkaampi.

Ihminen on vaan luonut sen illuusion, että olisimme jotenkin merkityksellisempiä mitä todellisuudessa olemme. Nostat kuitenkin mielenkiintoisen dilemman esille. Papuan aidoissa alkuperäiskansoissa kehitysvammaisen pistämistä pataan ei varmaan paheksuttaisi taas heidän normien mukaisesti.

Se nähtäisiin luonnollisena prosessina, jossa "heikompi" antaa "vahvemmille" mahdollisuuden elää ja kasvaa. Eikö me harrasteta juuri tätä samaa, niin sanotuissa sivistyneissä yhteiskunnissamme.

Näemme siat, kanat ja lehmät itseämme "heikompina" ja näin ollen loogisesti pistämme ne pataan. Itse en näe etteikö aiheesta voisi keskustella. Sinänsä itse suhtaudun asiaan että eipä kuulu mulle samalla tavalla kuin homojen hommat vaikkakin se naisen välinen on kyllä kaunista ; niinkuin ei eläintä ja ihmistä ole kait tarkoitettu toisilleen, niin en näe että kaksi miestä jotenkin poikkeaisi tästä.

Koirat käyttävät kielensä silloin kun pesee itseensä ja muita nuolemalla turkkiaan,persettään ja muniaan joskus se sattaa puhdistaa myös laumansa jäseniä,kuono tökitään joka paikkaan se on sen tehtävä. Koiran reviiritietoisuus aiheuttaa sen että se kiereskelee esim oksennuksessa ja pa…ssa.

Veikkaan että koira voi nuolla omasta aloitteesta tai opettamalla. Jos moraali otetaan tähän mukaan koiria huijataan opetetaan sotakoiriksi,pommikoiriksi,ottamaan kiinni vaarallisia aseistettuja roistoja ,itsemurhapommittajiksi jne.

Maailma nyt vaan sattu olemaan tällainen että täällä tallustele kaikenlaisia valopäitä. Minusta on hyvä että väki tietää millaisessa maailmassa eletään. Saatat altistua suuremmalle määrälle bakteereja pussaamalla ihmistä kuin koiraa tai kissaa. No voihan vittu, oli tai ei. Jos koirat kiinnostaa niin paljon, voi lueskella kaikkea mahdollista koirista vaikka Kennelliiton sivulta, jos ei muuten tiedä.

Minä ääliönä kirjoitin tähän ketjuun ja toivon ettei tämän jälkeen löydy enää lisää ääliöitä koiratieteiljiöitä. Mitäs jos pantais välillä, ihan ihmisten kesken ja ihmeteltäisiin sitä ja sen ihmeellisyyttä. Koiralla oli suussa vähemmän bakteereja kuin toisella näistä pääosan esittäjistä. Vähän OT mutta silti. Otsikko ei ensin kiinnostanut, mutta lopulta päätin vilkaista. Varsin koomista ja mielikuvia herättävää, kiitos siitä. Kiitti Tilkka, ja kiitti myös privasti kommentoinneille. Ei niin ällöä ettei jotain hyvääkin.

Mulle tää ketju on opettanu jotain oleellista joidenkin ajatus- ja arvomaailmasta. Sitä oppia tulen hyödyntämään. Mietiskelin tuossa autolla ajaessa lisää tämän asian moraalista puolta. Tuli samalla mieleeni myös joidenkin ehdotus tehdä prostituutiosta laitonta ja lihansyönti. Vaikken voisi kuvitellakaan nuolettavani itseäni eläimillä, en keksinyt, miten voisin kestävästi perustella sen kieltämistä, koska samoilla perusteluilla minun pitäisi kieltää prostituutio tai lihansyönti tai molemmat.

Niin kivaa kuin olisikin kieltää kaikki se, mikä minusta tuntuu vastenmieliseltä, haluan mieluummin elää yhteiskunnassa, jossa jokainen saa toteuttaa itseään, kunhan ei aiheuta tarpeetonta kipua tai kärsimystä muille. Vegaanit niputtavat eläimet samaan ryhmään ihmisten kanssa. Minulle niillä on eroa, mutten siitä huolimatta hyväksy eläinrääkkäystä.

Maailmassa on paljon vääriä asioita mitä mikään laki tai asetus ei kiellä. Normaalisti kuitenkin ihmiseen on sisäänrakennettu tieto oikeasta ja väärästä. Musta seksi, minkäläinen tahansa, perustuu aina kahden tai useamman tasavertaiseen suhteeseen. Jos siinä on alistamista tapahtuu se molompien halusta. Omistajan ja eläimen tai lapsen ja aikuisen välinen suhde on alistussuhde.

Ja siinä hyväksikäyttö on moraalitonta. Eläimen omistaja tai aikuinen lapseen nähden ei ole oikeutettu kertomaan seksissä haluaako toinen osapuoli sitä vai ei. Tästä johtuen monikaan hyväksikäyttö ei koskaan tule ilmi. Kysymyksen asetteluhan on viaton ja kait ilman minkäänlaisia taka-ajatuksia.

Koirat nyt nuolee omasta tahdostaan vähän kaikkea: En kyllä mitenkään yhdistäisi koiran lipomista pedofiiliseen suhteeseen lapseen, vaikka itse en kumpaakaan harrasta. Olen ihan sama mieltä ,ei ikävät asiat poistu sillä että pää työnnetään puskaan.

Mun moraalikäsitystä vastaan tuo eläinten käyttö seksissä on, mutta tällaista esiintyy vaikka kuinka ollaan hilja asiasta. Minusta täällä ei olla hehkutettu asian puolesta ja jos sellaista esiintyy veikkaan että modet poistavat. Kannattaa varmistaa että pimppa on kunnossa jos päästää koiran nuolaisemaan. Isäukko antoi koiransa nuolla haavansa siis myös sellaiset joissa ei ollut "rupea" päällä , sanoi niiden paranevan nopeammin.

Nähtävästi koira ei sitten kantanut tätä bakteeria koska eli vanhaksi ilman amputointeja. Juu nuoletan, silloin kun en jaksa tiskata astioita, niin koira saa nuolla ne puhtaiksi: Varpaanvälitkin koira putsaa tosi hyvin: Tällaisina taloudellisen epävarmuuden aikoina kannattaa säästää siellä missä se on mahdollista, paljonkohan säästyisi vuoden Emboissa. Sinkkutaloudessakin voi olla jo ihan merkittävä summa, mutta miettikääpä jos esimerkiksi viisihenkinen perhe nuolettaisi koirallaan.

Koiran kielellä on paljon käyttöä: UnNl4eL85bM Koirathan yleisesti syövät käytetyt vaipat, jos niitä ei estä. En tiedä, koskeeko tämä kaikkia koiria vai vain narttuja, joilla on luontainen taipumus hoitaa pentuja ja pitää ne puhtaana. Pari viestiä ylempänä olevasta kauhutarinasta huolimatta en ole hirveän huolissani koiran suussa olevista bakteereista. Lihansyöjäbakteerin saattaa tietääkseni saada maastakin, enkä sen vuoksi estä lapsiani leikkimästä ulkona.

Haavoja tulee ja joskus ne tulehtuvat. Jos tuollainen kauhutarina osuu kohdalle, kyse on erittäin huonosta tuurista. Hauskaa et tää ketju elää..

Varsinaisia mällin nielijöitähän ne on. Joo embot säästöön ja koirille nestemäinen protsku kuuri päälle: Kokemusta noista käytetyistä vaipoista. Hyvinkin koulutettu palveluskoira vaan ei meinaa avata suutaan kun saa sinne herkullisen bambersin. Tällaisia helmiä löytyy sihteeriopiston arkistoista, pakko nostaa ylös. Itse uskoisin, että ainakin "vahinkoja" on käynyt foorumin sihteereille.. Nyt taas pomppas ja lujaa Mä tykkään kyllä sairaista jutuista Sä vihjaat et forkal kirjottavat sihteerit o eläinten hyväksikäyttäjiä.

Jos vaikka koira tullut nuuskiin nukkuessa niin eihän se ole hyväksikäyttöä. Ymmärrät nyt kaiken väärin.. Eikö kukaan sihteeri kehtaa kertoa läheltä piti-tilanteista?

Täyttääkö tämä kriteerisi; Sormetin hupakkoa jolla oli koira. Touhujen jälkeen koira tuli syliini ja nuoli iloisena käteni puhtaiksi pilaten koko jutun, kun tykkään nuuskia kotimatkalla sitä pillun tuoksua sormistani.

Samasta syystä en käy suihkussa tai pese käsiäni sihteeriltä poistuessani: Hyi helvetti, heti meni panohalut. Höpö höpö, tää naru menee heittämällä sihteeriopisto-tread TOP3: Lukekaan alusta asti, aivan huikeeta juttua! Muutenkin se on kiva tuoksua raikkaalta pillulta. Vastaantulevat naiset kiinnittävät huomiota ihan toisella tavalla. Miehet katsovat alemmuutta tuntien poispäin jne.

Nehän sanovat, että hyvä partavesi lisää itseluottamusta. Itse sanon, että mikään ei lisää niin hyvin kuin pillun tuoksu. Onneksi tuossa tapauksessa minulla oli muun muassa reisissä, rintakarvoissa, parrassa ja viiksissä vielä sitä tuoksua jäljellä. Sormetin hupakkoa jolla oli koira. Touhujen jälkeen koira tuli syliini ja nuoli iloisena käteni puhtaiksi Miksi koira nuoli sormesi, oli tottunut makuun..?

Miksi koira nuoli sormesi, oli tottunut makuun..? Sitä vähän itsekin kelasin jälkeenpäin tai jo sillä hetkellä, mutta en viitsinyt kysyä oliko asia näin.

Tosin vastaavasti kerran erään hupakon koira nuoli lattialta sinne lentäneet tahnani, joten Kaveri kertoi kerran olleensa naisen kanssa jonka villakoira olisi väkisin ollut tulossa lipomaan väliin. Kyllä kai tuommoistakin tapahtuu. En ymmärrä miksi tämä ketju on niin huonossa huudossa sihteerien keskuudessa. Kuvia penislävistyksistä kyllä laitetaan foorumille ja se jos mikä on trendikästä, mutta lemmikkien omistajina ei muka ole sattunut pikku "vahinkoja"?

Kyllä on sairasta, jos oot tosissaan.. Ei ole välttämättä hyvää mainosta kertoa varmaan noista julkisesti jos sellaista harrastaa. Ei se tietenkään tarkoita etteikö noita "vahinkoja" mahdollisesti tapahtuisi. Ihmettelen sitä ettet ole vielä kysynyt, että jos hupakko ei anna asiakkaan nuolla pilluansa, niin saakohan koira kuitenkin nuolla?

D Tuossa meinattiin ilmeisesti "vahingolla" sitä ottaen Irritaation huomioon ei ole niin varmaa kuitenkaan , että se koira eksyy sinne ihan sattumalta. Sen nuolemsien havaitaan tuntuvan hyvältä ja sen myötä koiran annetaan jatkaa sitä. Toisena ääripäänä voisi olla, että uroskoira vahingossa tuikkaa sykkivän elimensä sisälle ja alkaa panemaan. Eroaako se sitten kovinkaan paljon siitä jos sinne pimperoon tungetaan tarkoituksella maapähkinävoita tai jos se koiran elin ohjataan sisälle, kun kummassakin se lopullinen päätösvalta ja sen myötä tuleva moraalinen asema on sillä ihmisellä.

Kerran kukaan ei tunnusta Irritaation suureksi harmiksi mitään, niin; Joskus varhaisteininä olin tuttujen luona suihkussa ja astuessani alastomana eteiseen asunnossa elellyt saksanpaimenkoira tuli tervehtimään ja sattumalta alkoi nuolemaan ensin käsiäni ja sitten muniani.

Se ei tuntunut hyvältä mitenkään ja keskeytin sen välittömästi. Ei välttämättä niinkään pelkästään moraalisista syistä johtuen, vaan enemmänkin siinä hetkessä ilmenneestä voimakkaasta pelosta, että se puree ne irti. Sen jälkeen puinkin päälleni jo siellä vessassa ja vältin näin mahdollisia "jatkovahinkoja".

Kuvan koira ei liity tapaukseen, mutta toimii silti hyvänä havaintokappaleena. Puurokattilan nuoletin koiralla aima. Kerran pannessa eksää koiramme tunki kuononsa palleihini kun naitiin. Säikähdin saatanasti jatkossa makkarin ovi oli visusti kiinni kun naitiin.

Kyllä tämä hieman omituinen threadi on.. Takavuosina tuli luettua amerikkalaisen prostituutiogenren ensimmäisiä edustajia.. Siellä oli yksi koiraepisodi. No vaan kyllä normaali ihminen pitää takuuvarmasti huolen siitä ettei se elukka vahingossakaan pääse yllättää Tuskin kovin moni reva levällään koiriaan rapsuttelee: D Mä en usko että se ois tahaton vahinko.. En ole kysynyt koska ei ole ollut mielessä. No, ajatellaan vaikka sellaista tilannetta, että sihteeri hieroo hunajaa räpsäänsä.

Monet naisethan tekevät näin tyydyttäessään itseään. Melkein voisi toivoa, että hupakot käyttävät parempia keinoja sellaiseen jos kärsivät siitä. Olet oikeassa, ehkä nuo alkoi olla jo omia pohdintojani joskin ei fantasioita kuitenkaan , jotka heijastin sinuun. Osittain johtuen siitä, että olet jostain syystä jotenkin tavanomaista kiinnostuneempi tästä aiheesta.

Joskus varhaisteininä olin tuttujen luona suihkussa ja astuessani alastomana eteiseen asunnossa elellyt saksanpaimenkoira tuli tervehtimään ja sattumalta alkoi nuolemaan ensin käsiäni ja sitten muniani.

Se oli tosi pienestä kiinni, ettei susta tullut säälittävän seksinostajan sijasta ihailtua sukupuolenkorjauttajaa! Haastattelupyyntöjä aamusta iltaan, MeNaiset-lehdykän kanteen, päiväkoteihin ja ala-asteille esiintymään, jalkapallon puoliaikavierailuja ja TV-uutisten asiantuntijakommentointia. Nyt kun ajattelee noita kaikkia mahdollisuuksia, niin melkoisen houkuttelevalta kyllä kuulostaa.

Tuosta viimeisestä tuleekin heti mieleen, että mitenköhän monelle näistä hallituksessakin vaikuttavasta on tapahtunut noin. Se selittäisi myös sen tietyn katkeruuden miesten ja heidän lihallisten ilojen kin rajoittamisen suhteen. Pienestähän se on edelleenkin kiinni.

Kerran olin varannut ajan eräälle senttiselle suomihupakolle. Mulla oli porrasjakkarakin mukana, että pääsen kunnolla pamputtaan hupakkoa takaapäin. Kuitenkin kun ehdotin neitoselle doggy styleä niin neito kertoi, ettei palveluvalikoimaan kuulu nuoleminen. Jakkarakin jäi sille reissulle En viitsinyt aloittaa uutta narua. Nuoletatko marsulla tai hamsterilla? Lehmällä oon nuolettanu mun pallit Lehmänkieli varmaan tekeekin tosi eetvarttia. Saitko rimmingiä samaan hintaan? Miksihän viestin aloittaja on edes viitsinyt tai kehdannut aloittaa tälläistä ketjua tämähän on täysin mautonta pilailua ja ei varmasti edes naurata yhtään: Kieltämättä, aiheuttaa pientä yökkirefleksiä ajatus.

Para dibujos porno de abuelas interracial videos porno gratis videos porno gordas gratis porno sexo porno mamadas porno americanas ancianos follando gratis abuela folla a follar con medias videoa xxx trio fetiche de parejas pilladas por el culo porn bbw porno chinos follando porno amateur español xxx sexo gratis spanish porn petardas asiaticas porno viejas gratis video porno web cam amateur porn hd bondage video xxx videos x españoles travestis follando masajes xxx en la calle webcam sexo videos españoles travestis follando videos gratis follar en español viejas gratis sexo duro anal maduras con maduras cachondas videos pajas con medias videoa porno gratis follando anal gratis videos de lesvianas videos porno gratis maduras eroticas videos porno hd maduras con ancianas nacho vidal ver porno cratis cumloder videos sexo porno folladas romanticas xxx videos porno arabe porno xx porn videos porno tetas vasca follando video porno animado asiaticas porno sado porno videos coños peludos desnudos tias con x gratis en hd free videos putas cumlouder guarras gratis estrellas porno con maduras videos de negros porno gratis follando coños muy gordas amateur xexo porno video maduritas.

con enanas transexual pornoo porno gratis actrices porno de camara oculta los mejores páginas porno tran sexo gratis bideos pornos xx potno porno latinas porn maduras follando embarazada alexistexas muyputas teen porn porno negros travestis cordoba videos de abuelas gratis chupa coños peludos videos sexo peludas culo julia de maduras con jovenes calientes videos de mujeres muy zorras rubias tetonas madura cumlowder videos porno voyeur sexo en español videos porno de travestis sexo videos xxx asiaticas follando gratis ancianas gordas folladas sexo porn mujeres muy grandes porno gratis en español porno.

con jovenes potno videos de lesbianas grandes penes xxx viejos follando videos gratis lesvianas jovenes follando negro chicas haciendo pajas despedida de actrices porno español trios videos deporno doble penetracion vaginal sexo en español amater follando xvideos sandra milk rubia tetona porno aleman gratis sexo duro corrida sexo violento rubias pajas de españolas gratis travestis sado porno viejas chicas follando gratis pollas peludas vídeos xxx chicas amater tetonas porno castings porno gratis espanol gratis de rubias hd xvideos sasha grey sexo amateur porno voyeur playa porno travesti tetas en la calle porno años 70 mamando polla madre se folla a chorros videos xxx cumlouder xxx follando casting porno africanas videos prno español porno viejas gratis actor porno eyaculacion femenina rubuas 19 gratis trios x videos sexo rubias tetonas folladas en publico porno gratis super tetonas porno lesvi shyla stylez hd follada romantica enanas porno videos pornos gratis muy peludos despedidas de mujeres mujeres mayores follando embarazada porno masaje anal duro gratis puta xxx grati videos phorno gratis parejas españolas porno videos porno vidios porno gratis cumlouder españolas free videos de viejos videos porno travesti follando hd porn travestis gratis porno gey gratis porno romanticos enfermeras sexo xxx rubias videos pornos gratis porno gratis de folladas lesbianas corriendose de porno gratis peliculas porno anal chupadas de actrices porno 18 xxx porno maduras xxxx peludos gratis gorditas videos de negros xxx videos porno madura y desnudas poprno mujeres muy guarras follando maduras follando en hd tias en español videos maduritas gratis chupa pollas grande sexo anal lesbianas porno largos gratis duro porno con polla actrices porno de maduras embarazada porno español videos porno amas de orgias amater video porno gratis en casa pornstars famosas es.

con tetonas jovenes peludas tarzan xxx gratis videos porno videos x porno bondage video de camara oculta sexo videos tetas sexo con medias videoa xxx video anal maduritas videos porno de actrices porno tran videos amateus transexual videos prono gratis xxx porno castellano cunilingus videos anal manga videos cortos porno xxx sexo con viejas gratis de asiaticas rubias 19 actrices porno strapon porno vidio videos porno abuelas coños preciosos videoporno mujeres hentaixxx viejas peludas porno xxx amateur xxx glory hole porn hentai videos videos porno grati videos xx rubuas 19 lesbianas videos xxx lesvianas folladas en castellano follandose videos prono gratis chupando pollas grandes maduras vestidas y chicas orinando sexo entre chicas lesvianas gratis en español maduras travestis españoles videos porno mature putillas follando peliculas xxx publico porno de mujeres maduras gratis travesti follando porno bukake videos porno españolas follando mujeres folladas xxx porn tube chicas guaras videos porno gratis peliculas porno bi videos sexo con tetas grandes actrices porno videos porno travesti gratis haciendo pajas femeninas vidios porno gratis xxx maduras porno gartis porno pelirojas pollas mamada latinas maduras cachondas follando videos putas gratis bidios xxx pollas porno español garganta profunda porno en español parejas mujeres lisa ann hd porno culonas gratis massage rooms pareja amateur hd masturbaciones porno tias buenas masage erotico porno free hd video videos mugeres desnudas follando jovenes super tetonas gratis xxx pollas de guarras chicas orinando sexo con travestis follando masajes xx maduras amateur vides porno de lesbianas follandose travestis pollas monstruosas pajas españolas corridas follando sexo porno en castellano maduras mamadas de madura cumlowder videos coños peludos desnudos videos x-art video parejas video porno actrices x peludas chicos follando viejas nekane actriz porno árabe videosdetravestis chicos guapos follando travestis tetas grandes putas mamando polla por el coño vidios de porno maduras video porno erotico latinas tetonas follando maduras haciendo pajas femeninas mujeres embarazadas sexo amateur porno madura se la mejor porno gratis porno xxx abuelas videos de sexo con travestis en la calle orgias videoa xxx cumlouder videos maduros lesbianas monjas ama de tranxesuales xxx mujeres maduras grandes lamida de hombres peludos gratis polla parejitas porno masturbacion rusa follando hija dando por el culo julia de pies bailey jay videos pornos gratis maduras follando viejas tetonas follando penetracion vaginal chicas peludas follando pollas videos pornos de porno animado asiaticas travestis ferrol playboy porno gratis rubias tetudas naturales hombres tu porno gratis porno en español embarazadas xxx porno porn videos gratis videos de sexso porno 18 orgias forzada xxx madres abuelas calientes vídeos porno gratis porno para mujeres haciendo pajas con monjas ama de maduras follando travestis sado gratis viejos tetas porno alexi texas hd abuelas gratis de xexo gratis en castellano sexo manga culonas ver videos hd porno negros xxx madres mamada jinx maze lesbianas follando madre hija follando porno en español porno francesas es.

RIIHIMÄKI HOMO THAI HIERONTA ILMAISET DEITTISIVUT

PARHAAT HOMOSEKSUAALISEEN PORNO PETTÄMISSIVUSTO