Tampere sex homoseksuaaliseen work peltolan ammattikoulu turku

Tule mukaan, osta vastikkeitamme viedään yhdessä Art Hotel Helsinki hanketta eteenpäin! Ryhmä tavoitti vuoden aikana yhteensä katsojaa. Blogi Juha Sompinmäki Halpa hääkuvaaja Kirjava kukko Avasin Bloggerin Blogi Juha Siro Matkalla parempaan tähdistöön Blogi Henna Helmi Heinonen Kukahan huomaa, kukahan kertoo? Kirjainten virrassa Hyllynlämmittäjä Maa jota ei ole YLE Uutiset Kulttuurit Valokuvaaja kehitteli kuvakortit puhuakseen kiinalaisten kanssa — "Luottamus on helpompi saada, kun ei puhu englantia" 5.

Agricolan kirja-arvostelut Haluttua RSS-syötettä ei voida näyttää. Kiiltomato Thomas Wulff Otack är världens lön Tangokuningas Teijo Lindströmin uusi studiolevy Oon rakkautta saanut esittelee Teijon monipuolisen laulutaidon - levy julkaistaan Uusi tyylikäs viihdelevy sisältää laaja-alaisesti iskelmää ja tanssimusiikkia, jota Teijo esitää ke Hauhon musiikkijuhlat alkavat ensi tiistaina - Kristian Sallinen juhlien 'Nuori taiteilija' 1.

Miljoonasateelta uutta musiikkia ja kesäteatteriesitys ikkunaa Näytelmää varten Miljoonasade on myös tehnyt uuden kappaleen, jonka Lappi esiintyy Kaustisella monimuotoisena Osallistuvat taiteilijat ovat pohtineet teostensa syntyprosessissa teosten merkitystä ja sijaintia Ruukissa se Yksi lensi yli käenpesän Keskellä Lontoota kohoaa Timo Sarpanevan muotoilusta innoituksen saanut pilvenpiirtäjä Arkkitehtitoimisto SimpsonHaugh viimeistelee parhaillaan Lontoon keskustaan kaupungin korkeinta pilvenpiirtäjää nimeltä One Blackfr Panu Rajalan elämäkerta Ilmari Kiannosta ilmestyy Ilmari Kianto oli yllättävä hahmo, jonka värikäs elämä saa vihdoin arvoisensa kuvauksen Yli 80 teosta sisältävään nä Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi Marko Ahtisaari Viisikymmentä vuotta täyttävä festivaali hakee entistä laajempia yleisöjä ja kansainvälisiä yhteistyömuotoja.

Kaakon Kamarimusiikilla on monta tarinaa Sergei Prokofjevin musiikkisadulla Pekka ja Susi — ensimmäistä kertaa ohjelmassa on konsertti myös lapsille. Tanssiteatterista miestanssiin — kansantanssin monet muodot näkyvät Kaustisella Antti Tuisku summaa tunteensa huippuvuosistaan - katso viimeiset haastattelut Hän halusi kuitenkin muistaa vielä tukijoukkojaan ja fanejaan tekemällä yhden haastattelu Tietokirjallista ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa Tietokirjaohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä on jo ennakkotilaisuudessa torstaina sekä varsinaisina tapahtumapäivin Suomennettuna ihan vaan menimme Ruotsinpyhtäälle, vaikka sekin kuullostaa hienolle.

Miljööhän on mitä ihanin ja syitä sinne Valtakunnallinen luontokuvakilpailu Repoveden kansallispuistosta Valtakunnallinen Repoveden luontokuvakilpailu järjestetään tulevana vuonna ensimmäistä kertaa. Kelttuja ja kokkalehia Tarkootus oli kollata kaikki kaapit ja kokki siinä sivus, ku joka paikka pursus kokka SKS ja Seurasaarisäätiö keräävät nyt kokemuksia kokon rakentamiseen ja polttamiseen liittyen. Designmuseon syksyssä näyttely Josef Frankista Karjalaiselta uutta musiikkia ensi yönä Caj Bremerin valokuvataidetta ja naistaiteilijoiden kokoelmia Lappeenrannan taidemuseon kesänäyttelyissä Poikkeusluvin toteutettu matka ja siitä Helsingin Sa Lisäksi isoja areenoita Englannissa tällä hetkellä kiertävä Aalt Tampereen Teatterikesän OFF-ohjelmisto julki OFF-ohjelmisto tuo kaupunkiin runsaasti ilmaista koko perheen ulkoilmaohjelmaa sekä roppaka Pertti Sveholm ohjasi Kunnon komedian Tänä kesänä ei nähdä, miksi ei, niin siksi, että hän on ollut ohjaajan roolissa esityksessä Kunnon komedia.

Jenni Vartiaisen huikea radiomenestys - kolme biisiä top 20 -listalla Alvar Aalto -viikko rantautuu Jyväskylään Tapahtuma tuo kaupunkiin runsaan oh Heti näin aluksi on pakko antaa vinkki, että Heinolaan kannattaa lähteä ajoissa. Aleksi Salmenperän uusi elokuva Tyhjiö saa ensi-iltansa syksyllä — kulissien takana valmistellun draamakomedian uunituore traileri julkaistu Elokuva-alan huippunimien toteuttama poikkeuksellin Jukka Parkkarin uusi sotilasvastavakoiluromaani starttaa Tikkakosken Viestikoelaitokselta Lauri Väkevä vararehtoriksi, Maarit Ruikka jatkaa Teatterikorkeakoulun dekaanina Hän siirtyy tehtävään Taideyliopiston tutkimuksesta ja Keitä olivat Helsingin huligaanit?

Millainen oli Sörkan huligaanien ja sakilaisten maailma? Miksi tuhoisasta elämäntavasta oli milt Iisalmen pappila Seurasaaressa avautuu restauroituna yleisölle Suunnittelun lähtökohtana on ollut säilyttävän restauroinnin lisäksi pappilan käytettävyyden ja esteettömyyden parantaminen.

Taidekeskus Salmela aloitti kesänsä aurinkoisesti taiteen ja urheilun kohtaamisella Urheilu ja taide kohtasivat, kun Salmelan nuorten taiteilijoiden maalaukset menestysurheilijoistamme paljastettiin Kymmenes IHME nosti halavasepikän maailmankartalle Ne ovat maalailevia ja pyrkivät avaamaanThe Beetle portin toiseen ulottuvuuteen. Siinä ulottuvuudessa selällään makaava, jalkansa ristivä halavase Suomen tietokirjailijat ry jakoi apurahoina yli euroa Yhdistys jakaa apurahoja luovaan kirjalliseen työskentelyyn kaksi kertaa vuodessa.

Katso Markku Pölösen Oma maa -elokuvan kaunis trailer - elokuva ensi-illassa lokakuussa Elokuva on Markun ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen ja se tulee ensi-iltaan He keikkailevat erittäin ahkerasti Keski-Euroopassa, jossa erityisesti saksankieli Urkuyö ja Aarian Virolainen huippudesign saapuu Suomeen Ornamon kutsumana 8.

Kutsun ovat saaneet virolaiset muotoilijat, jotk Jenni Vartiainen julkaisee huomenna uuden tanssittavan singlen Voulez-Vous 7.

Se julkaistaan huomenna 8. Menevä kappale on Jennin ja Jurekin yhdessä säveltämä j Dekkareiden suosio jatkuu — ensi viikolla vietetään valtakunnallista dekkariviikkoa 7. Kesälukemiston hankkimisen lisäksi kirjakaupoissa voi viikon ajan osallistua Ratkaise rikos kirj Tampereen Teatterikesä 50 vuotta - oheistilaisuuksissa kohtaavat mennyt, nykyinen ja tuleva 7.

Festivaaliviikko tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuksia historiakatsauksiin sekä keskusteluun te Kuvaston tuotot ylittivät ensimmäisen kerran miljoona euroa — kuvataiteilijoille ennätysmäärä tekijänoikeuskorvauksia 7. Tuotto parani 12,7 prosenttia edellisvuodesta.

Petri Laaksonen heinäkuussa Meri on sydän -saaristokiertueelle 6. Petri on sovittanut suosikkikappaleitaan pienell EMMAn Futuromania luvun utopioita historiasta nykypäivään 6. Näyttely on osa Futuro-talon vuotisjuhlavuode ITE-taiteilijana on semmoinen olo, että mulla on lupa tehdä. Sylvi Symposiumin teemana sisarkielet 6. Rossinin mestariteos Stabat Mater avaa Urkuyö ja Aaria -festivaalin Konsertit järjestetään yhteistyössä VocalEspoo-festivaalin ja Tapiola S Taidekeskus Salmelan kesässä esillä urheilusankarit ja Lotta-veistos 5.

Perinteisessä avajaiskonsertissä esiintyvät Mieskuoro Laulajat ja Mika Pohjonen. Konsertin ohjelmistossa liikutaan isänmaallisen kansallisroma Tuula Hällström ja Tuuli Takala konsertoivat Savonlinnasalissa 4.

Savonlinnasalissa järjestetään sopraano Tuuli Takalan ja pianisti Tuula Hällströmin tuulia -levyn julkistamiskonsertti. Anneli Kannolle Anni Swan -mitali 1. Anni Swan -mitali on maamme vanhimpia lasten- ja n Kaustislainen viulunsoitto ehdokkaaksi ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon 1. Muutokset koskevat niin pohjakarttaa, ravintola- ja kahvilapalveluita, liikennejärjeste Järviemme veijarit -näyttelyn kuvat Vuohijärvellä tutustuttavat norppiin ja kaloihin Suomen järvissä asustavat norpat ja kalat ilahduttavat katsojaa ja ker Muotokuvassa Kivinokan jokainen mökki Työväen kesäparatiisina alkunsa saanut yhteisö on nykyään kaikkien kaupunkilaisten yhteinen ilo.

Dokumenttielokuvien vaikuttavuushankkeille tukea Miika Muranen Rovaniemen Teatterin taiteelliseksi johtajaksi Muranen aloittaa tehtävässään 1. Konsta Jylhä -kilpailun semifinalistit valittu Tämän vuoden kilpailun teemana on muinaissuomalaisuus. Tanssin talon johtajaksi on valittu Matti Numminen Gootti-ja sinfonisen metallin pioneeri Tarja Turunen julkaisee uuden livealbumin heinäkuussa EMMA on valittu Vuoden museoksi Samasta palkinnosta kilpailivat 5 muuta finalistia: Aineen taidemuseo Torniosta, Mu Kanadalainen supertähti Measha Brueggergosman konsertoi Kansallisoopperassa Kuhmon Kamarimusiikki Kuhmon unelmakaupan avajaiset lähestyvät Kahden viikon ajan kuullaan musiikkia aamusta myöhäiseen iltaan.

Yhteensä konsertteja on yli Kuopio Tanssii ja Soin oheisohjelmaa siivittävät ulkomaiset taiteilijat ja nukketeatteri-kiertue Lokakuussa avautuneet näyttelyt Kohtaamisia kaupungissa — suomalaista taidetta luvulta ja Not Vital ovat esillä Isuäitee seisoo aina hellan ääres ja vaari ramppas tuvas asiooltansa tarkistamas, onko äitee paika Suomi komeasti esillä pohjoismaisen designin näyttelyssä New Yorkissa Alueteatterijohtajat vaativat maakuntien palveluiden turvaamista Viikinkimiekat Suomessa paljastaa, että Suomi ei ollutkaan viikinkiajan syrjäseutua.

VocalEspoo-festivaali järjestetään Espoossa 3. Maineikkaan kuoronjohtaja Pasi Hyökin johtama festivaali tunnetaan monipuolisesta ohjelmistos Musiikin ajassa kolme laaja esitystaideteosta Koen Vanmechelenin näyttely levittäytyy Serlachius-museo Göstasta ympäröivään puistoon Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen uusi taiteellinen johtaja on valittu Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen nykyinen taiteellinen johtaja Tomi Paasonen päättää Oopperan kummituksen päärooleissa uusia tulkitsijoita Christinen roolissa debytoi sopraano Iida Antola ja Kummitu Lakota-kansan naisista ja heidän ympäristötaistelustaan kertova dokumentti ensi-iltaan syksyllä The Women of Standing Rock kertoo neljästä pohjoisamerikkalaisesta Lakota-kansan naisesta, jotka vaarantavat henkensä yrittäessään pysäyttää Dakota Ismo Alangon uusi single Ei oikeutta on laulu aikamme repivästä ristiriitaisuudesta Aalto-yliopiston muotitapahtumat kiinnostavat kansainvälisten muotijättien johtoa Tapahtumaa on mahdollista seurata suoratoistona Aalto-yliopiston taiteiden ja s Intiimistä ja akustisesta DJ-menoon, Kaustisesta Kolumbiaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ohjelmaan mahtuu monenlaista Kivi-paperi-sakset SM-kilpailut Tavastialla Jalkapallon MM-kisojen merkillinen historia Suomalaisten lasten kuratoima videotaidekokoelma Ateenan taidemessuilla Nyt jo kuudetta kertaa järjestettävä Pla Maailmankuulu brittitaiteilija Isaac Julien tarkastelee näyttelyssään Kiinan nykykulttuuria Tanssivirtaa-nykytanssifestivaalilla tarkastellaan yhteiskunnallisesti ajankohtaisia teemoja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan trailer julki Suomalaisyhtue teki uuden version Suomen euroviisukappaleesta, katso hulvation video Yhtye julkaisi samalla tähän kappaleeseen tehdyn musiikkivideon, jossa nousukautta e Suomalainen muotoilu vuonna Designmuseossa Sähköä ja groovea Musiikkitalossa Ultima Thule 50 vuotta Suunnitellessaan Ultima Thule -sarjan vuonna Wirkkala koetteli tunnetun lasinvalmistuksen rajoja Annikin Runofestivaali 15 vuotta - "Vapaa on vain umpihanki!

Kyse on tietenkin kesän näyttelystä, jossa avautuu maagisen realismin maailma. Paula Koivuniemeltä uusi albumi, ennakkosingle ja oma konsertti 8. Elämästä—niminen albumi julkaistaan toukokuun Mestariohjaajan Parsifal palaa Kansallisoopperaan 8. Varissuo — uusi musikaali turkulaislähiöstä ensi-iltaan 7.

Varissuo on valmis nautittavaksi heti syyskauden alussa 7. Samalla päätöksensä saa yleisön suosikiks Kuhmon konsertit Helsingissä ja maailmalla 7. Ulkomaan konsertit ovat Italian Mantovassa ja 5. Näyttely on esillä 3. Espoon Karakalliossa käynnistyy vaikuttavan yhteisötaideteoksen toteuttaminen 6.

Leonard Slatkin peruutti esiintymisensä RSO: Hänen tilallaan johtaa James Gaffigan. RSO juhlistaa konsertissa legendaarisen yhdysva Kapellimestari, säveltäjä Ville Matvejeff on sovittanut Camille Saint-Saënsin oopperan Simson ja Delila kolmelle solistille ja orkesterille. Tampereen Teatterikesä täyttää 50 vuotta — juhlavuoden Pääohjelmistossa otetaan oma tila haltuun 4.

Leijonasta siniristiin avaa Suomen poliittisen historian lippujen kautta 3. Ennen itsenäisyyttä Suomen tunnuksena oli luvulta alkaen leijonavaakuna. Miksi punainen leijonalippu hylättiin ja alettiin käyttää siniristiä, jota kaik Ikitie -elokuva valittu Seattle International Film Festival -elokuvajuhlien viralliseen esityssarjaan Yhdysvalloissa 3. Kansallismuseon uudistuminen huipentuu uudisrakennuksen suunnitteluun 2. Vuonna valmistunut, kansainvälisestikin aikansa merkittäviin Musiikkisanakirja Parlando kokoaa yhteen tärkeimmät musiikkiin liittyvät sanat 2.

Suuri osa niistä on tuttuja, mutta mitä lopulta tarkoittivatkaan presto, pi Miesseuralainen -uutuuskirja ravistelee suomalaisten seksuaalisuutta Pääasiassa hänellä oli asiakkaina tavallisia suomalaisia naisia, joista iso osa oli edelleen parisuhteessa. Jättekiva-sarja valittu merkittävälle Series Mania -festivaalille Ranskassa Sarja on valittu merkittävälle Series Mania -sarj Opetusministeriön myönteisen rahoituspäätöksen ratkaisi kamariorkesterin ja festivaalin kotikaupunkien tuki.

Sami Sykkö valitsi lasitaiteilija Renata Jakowleffin arvostetun Ornamo-palkinnon voittajaksi Risto Räppääjä ja Pullistelija ensi-iltaan uusilla näyttelijöillä helmikuussa Elokuvan ohjaa Markus Lehmusruusu, joka on ohjannut suositun Konttori-sarjan toisen tuotantokauden.

Show must go on —konsertin liput tulevat myyntiin toukokuussa. Tero Saarisen ja Kimmo Pohjosen uutuusduetto Breath sai ylistävät arviot Kanadassa — Suomen ensi-iltaa juhlistetaan Tampere-talossa EMMAn Futuromania tuo asumisen utopioita historiasta nykypäivään Kyösti Mäkimattilan uusi studioalbumi Olet maailmassa ainut julkaistaan Levyllä Kyöstiä säestää Riku Niemi Orchestran tangotentetti. Kyseisenlainen kokoonpano oli käytö Kultakauden taiteilijat hakivat innoitusta Kainuun savupirteistä Nuoret taiteilijat Akseli Gallén, Pekka Halonen ja Louis Sparre hakivat innoitusta kotimaansa siihen aikaan vielä kovin tuntemattom Tanssia yli rajojen Suoraa ja lempeää seksipuhetta kaikkien huulille Onko sinun helppo kertoa ääneen seksiin liittyvät halusi ja toiveesi vai luotatko kumppanisi ajatuksenlukutaitoon?

Oletko joskus tenderöinyt — lähettänyt kumppanille viestissä Katri Helenan uusi single on rakkauslaulu elämälle Se tuli linia-autolla, joka oli meirän kohoralla kaharen mais. Me kaikki viisi tenavaa jaettihin tuvan klasit ja oltihin pää pitkällä heti Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu Alunperin tarina on suositun lasten kirjailija Timo Parvelan kirja ja sen on ohjannut ja dramatisoi Eppu Normaali -veistos julkistetaan kansanjuhlassa Ylöjärvellä Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja teos sijoitetaan näkyvälle p Alvar Aallon arkkitehtuurikohteet esiin juhlavuoden kunniaksi Vuoden luovan suunnittelun huiput on valittu Topeliuksen Maamme kirjasta digitaalinen editio Kirjailijaliiton palkinnot Hannu Mäkelälle ja Tuula Korolaiselle Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto on myönnetty kirjailija, taiteen akateemikk Les Nuits vie sensuelliin Tuhannen ja yhden yön tarinoiden maailmaan Aix-en-Provencessa Ranskassa vuonna kantaesityksensä saanut teos tulee Suo Kohtaamisia kaupungissa ja Not Vital Esitit meille esityksen Normaali.

Annoit meille jotakin, mikä kosketti. Saimme olla läsnä Tarttuvalla kappaleella on feattaamassa loistava rap-artisti Pyhimys.

Kappale on rennosta tunnelmastaan huolimatta laulu rakkauden vai Ylioppilaskunnan laulajat juhlii vuotista taivaltaan loppuunmyydyllä juhlakonsertilla huomenna Musiikin ajassa kehon, tilan ja teknologian liitto Helsingin Kaupunginteatteri ja Suomen Kansallisteatteri yhdistävät voimansa Nuori näyttämö -festivaalilla Tanssin talon suunnitelma jalostuu kohti lopullista muotoaan Tilankäyttöä on tehostettu siirtämällä Tanssin talon harjoitussali Saara Aalto julkaisi upean monikielisen videon Monsters-hitistään Katso kolmeakymmentäneljää kieltä sisältävä video Videolla pianoa soittava Aalto laulaa kappaleen kaikkiaan kolmellakymmenellän Waltteri Torikka ja joukko muita nuoria tähtiä Così fan tuttessa Kaikista parahin on ollu eresmenny holomu, sellaanen keskikokoonen ja isohäntäänen koirapahalaanen Nightwishin Decades-maailmankiertue huipentuu Turkuun ja Helsinkiin joulukuussa Sipoon herttua käsittelee suomalaista korruptiota komedian keinoin - traileri julkaistu 8.

Sarjan tähtinä nähdään kova kaarti kotimaisia eturivin näyttelijö Paula Tuovinen Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi 7. Tehtävä on määräaikainen ja kausi on viisi vuotta. Next Steps tuo näyttämölle kaksi kantaesitysteosta 6. Valtakunnansovittelija Minna Helteeltä kirja Järki ja tunteet 6. Nykyisin hän ratkoo Suomen vaikeimpia riitoja valtakunnansovittelijana. Yli neljäkymmentä designmuseoiden johtajaa vierailee Helsingissä syksyllä 5.

Mikkelin kaupunginorkesteri Bachin jalanjäljissä Mikkelissä 6. Kansallisooppera ja -baletti tarjoaa yhdeksän ensi-iltaa kaudella — 4. Pekka Laihon Ylpeys huipentaa Jurkan kevätkauden 4. Kun EI ei riitä: Naomi Kleinin uutuus 4. Hetki lyö - musikaali kaikkien suomalaisten rakastamasta laulajasta 3. Hän oli maamme ensimmäinen oikea rocktähti, joka sai peräänsä villisti kirkuvat fanilaumat. Suomalaiskitaristi mukana EU-kilpailussa 3. Huhtikuun alussa Kroatian Zagrebissa järjestetään kansainvälinen klassisen kitaran kilpailu.

Kyse on EU-hanke EuroStringsin järjestämästä Uno Harvan merkkiteos Suomalaisten muinaisusko julkaistaan vihdoin uudelleen 2. Saara Aallon Monsters on striimannut kultaa 2.

Kyseessä on myös Saara Aallon ensimmäinen striimauskulta. Baby Jane -elokuvan näyttelijät julki Juicesta kertovan elokuvan ensimmäiset kuvat - Riku Nieminen Juicena Elokuvan kuvaukset alkoivat alkuvuonna Tampereelta ja jatkuvat nyt Pohjois-Savossa. Uusia näytelmiä ja vahvoja, raikkaita tulkintoja Nuori näyttämö -festivaalilla 9. Valtakunnallinen Nuori näyttämö -hanke avaa harrastajateatteriryhmille ovet isojen teatterien n Erja Lyytinen julkaisee uuden musiikkivideon Without you ja kiertue Suomessa Monipuolisen, eri tyylilajien risteyksessä seikkailevan biisin video esittelee Erjan kiitellyt soittotaidot.

Videon näet allaolevasta linkist Jari Tervon kirjoittaa elämäkerran Vesa-Matti Loirista Kirja ilmestyy syksyllä Otavan kustantamana. Vesa-Matti Loirin ainutlaatuinen taiteilijaura on jatkunut viisikymme Jättekiva katsottavissa Elisa Viihteessä tänään Sarjan viimeiset kaksi jaksoa julkaistaan tänään, joten kaikki sarjan kymmenen jaksoa Teos nähdään Musiikkitalon Konserttisalissa Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson siirtyy Ruotsin Nationalmuseumin ylijohtajaksi Lorem ipsum avautuu huomenna Designmuseossa Egotrippi ja Vicky Rosti Kaustisen kansanmusiikkijuhlille Kymmenen polkua johdattaa Serlachiuksen taidekokoelmaan Serlachius-museoiden kokoelmapäällikön Tarja Talvitien toimittama kirja esittelee arvokkaan Tenoripäivät on nyt Lohja Soi Tapahtuman uusi nimi on Lohja Soi.

Festivaalin tarjonta on monipuolistu Jenni Vartiainen Hartwall Arenalle marraskuussa Ainutlaatuinen ja lukemattomia superhittejä sisältävä ilta tulee olemaan kokonaisuus, jossa yleisö Einstürzende Neubauten ainutlaatuiselle keikalle Musiikkitaloon Valamon uudessa näyttelyssä tuhatvuotisia metalli-ikoneja ja ennennäkemättömiä käspaikkoja Suomen hauskin mies Sain houkuteltua poikasen mukaan ja suuntana Studio ja hups, moni muu oli ajatellut samalla lailla. Suomen hauskin mies oli saanut väkeä liik Helsingin Kaupunginteatteriin uutuusmusikaali Kinky Boots juhlistaa erilaisuutta ja ystävyyttä Samannimiseen elokuvaan perustuv Kyösti Mäkimattila julkaisee uuden studioalblumin huhtikuussa yhdessä Riku Niemi Orchestran kanssa Levy on järjestyksessään Kyöstin neljäs pitkäsoitto.

Hänet tunnetaan klassisen iskelmä Antti Ketonen jatkaa Suomen radioiden soitetuimpana Biisin tarina on koko ajan vain kasvanut: Maailmankuulun ranskalaiskoreografi Patrice Bartin luoma versio sai ensi-iltansa Kansallisbaletissa jo vuonna , ja Menestyselokuva Puhallus näyttämölle Lahdessa pohjoismaisena kantaesityksenä Puhallus nähdään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisella teatterilavalla.

Huijarikaksikkona Hookerina ja G Vuoden tekstiilitaiteilija on Johanna Gullichsen Tekstiilitaiteilijat TEXO ry on vuodesta lähtien nimennyt ansioituneen jäsenensä Vuoden tekstiilitaiteilijaksi.

Riku Lehtopolku Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille taiteelliseksi johtajaksi Hän on vuotias Riku Lehtopolku. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt toimia monipuolisesti t Kunnes rauha heidät erotti — Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana Jatkosodan neuvostosotavangeista tuli Suomessa ystäviä, rakastettuja ja isänkorvikkeita. Ira Vihreälehto on kirjoittanut aiheesta kirjan: Kunnes rauha heidät erott Trubaduuri luo ristiriidan musiikin kauneuden ja sodan välille Ohjaaja Joan Anton Rechi tuo esiin ristiriidan musiikin kauneuden ja väkivaltaisten sotakuvien välillä luoden uuden näkökulman Verdin klassikkot Serlachiuksen tarina tutuksi tunnettujen näyttelijöiden avulla Kulttuuriyhteistyönä syntynyt uusi draamallinen opastus kertoo kohtauksia taidesäätiön perustajan Gösta Serlac Elina Halttusesta on moneksi!

Nyt se on näytelmä, jota esitetään Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa! Blondi tuli taloon Ylioppilaskunnan Laulajat juhlii vuotista taivaltaan YL -juhlakonsertilla Suomen vanhin ja kansainvälisesti tunnetuin mieskuoro perustettiin huhtikuussa Helsingissä. Kuoro juhlistaa pitkää ja Janne Palin Akin roolissa Aina joku eksyy-näytelmässä Näyttelet Akia niin lapsena kuin aikuisenakin.

Aina joku eksyy Sitä on jaettu Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä vuodesta lähtien. Minna Canth vuotta — juhlinta alkaa Juhlia vietetään isoin ja pienin teoin — Canthin teemat ovat mukana yhteiskunnallisessa keskustelu Oltihin päätetty vihiityn aviomiehen kans, notta mennähän varmasti hihtämähän Lappihin, notta lunta piisaa.

No ei menty, ku on pitäny lämmittää tupaa, teherä lumitöitä j Designmuseossa avautuu muotoilija Timo Sarpanevan näyttely 9. Sankaritarinoita tytöille -kirjaprojekti hakee vauhtia yhteisörahoituksesta — poikinut lukuisia yhteydenottoja 8.

Simo-Pekka Patrikainen astuu luvulle 8. Alkuperäinen tarina on vuodelta ja siitä on kaksikin ensi-iltaa luvulta. Teosto - 90 vuotta musiikintekijöien menestykseksi 7. Teoston perustivat vuonna Fazerin Konserttitoimistossa Helsingissä suomalaiset musiikin tekijät Suomen hauskin mies valtaa elokuvateatterit Helsingin pressinäytöksessä ennakkoon Suomen hauskin mies -elokuvan.

Hevi reissu ensi-iltaan perjantaina 9. Apocalyptica soittaa Metallicaa Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa — liput myyntiin torstaina 6. Olenko minä tullut haaremiin?

Huippukapellimestari Mariss Jansons ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri käynnistävät Helsingin juhlaviikkojen kevään 6. Viides Kaakon Kamarimusiikki tarjoaa heinäkuussa oopperaa ja saaristotunnelmaa 5. Konsertteja on yksitoista ja lisäksi järjestetään monia oheis- ja ilmaistapahtumia, kuten taiteili Kari Tapiosta ja Pia Vihervaarasta kertovan Olen suomalainen -elokuvaukset alkavat huomenna 5. Suuntasimme taas sinne tuttuun ja turvalliseen Studio hellään huomaan!

Kolme Ateneumin lyhytelokuvaa esillä Kolme elokuvista esitetään Vuoden Huiput -shortlista julki 2. Museoviraston Kuvakokoelmissa on helsinkiläisen Atelier Nyblinin laaja studiokuvakokoelma, jossa on noin 4 kuvaa vuodelta Uusi albumi ennen Euroviisuja ja syksyllä kattava konserttisalikiertue Suomeen 2. Elokuvasäätiö jakoi yli 10 miljoonaa euroa elokuva-alan tukina helmikuussa 1. Tukea haettiin 20,5 miljoonan euron edestä. Myönteisen tukipäätöksen sai 84 hakemusta eli noin 52 prosenttia.

Sakset tyynyn alla jatkaa Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen kutkuttavaa taidedekkarisarjaa 1. Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen dekkarisarjan toisessa osassa Sakset tyynyn alla mur Zaida Bergrothin uusi elokuva on tositapahtumiin perustuva kertomus valovoimaisesta uskonlahkon johtajasta Rahasto jakoi vuosijuhlassaan Kääntöpiste ensi-iltaan perjantaina 2.

Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien Kirjallisuuden ja taidejournalismin edistämiseen euroa Kirjallisuustoimikunta jakoi kirjailijoille, kääntäjille ja taidejournalisteille kohdeapurahoja euroa. Tommi Eronen Jurkan Putkinotkoon Tiina Weckström jää pois terveydellisistä syistä ja tilalle astuu Tommi Eronen.

Suomalaista saunomista ehdotetaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listoille Ha otti vastaan palkintomaljan ja siihen kuuluvan 10 euron palkinnon Kansallisoopperan ja -bale Mitä tapahtuu puille, tapahtuu ihmisille Suomea Euroviisuissa edustava kappale valitaan 3. Aivoinfarktista toipuva Kari Tamminen julkaisee esikoisalbuminsa maaliskuussa Joseph Alasen Kalevala-aiheisia teoksia lahjoituksena Ateneumiin Mitä on tanssitaiteilijan työ ja kuka siitä maksaa?

Viime vuoden kesäkeikoillaan villinnyt Dingo palaa esiintymislavoille uusitulla kokoonpanolla Vuonna julkaistaan kaksi kahden euron erikoisrahaa sekä juhlarahasarja viisieuroisia Keväällä julkaistavan erikoisrahan aiheena on Suomalaiset kansallismaisemat Koli ja syksyllä julkaistavan erikoisrahan Su Kaustisen showcase-sarjaan kolme kiinnostavaa kokoonpanoa Dreamteam ensi-iltaan Turun Kaupunginteatterissa Dreamteam on draamakomedia neljästä naisesta, jotka kokoontuvat yhteen perustaakseen elämänhallintapalveluita tarjoavan yrityksen.

Kapeakatseisella näkemyksellä tiedosta voi olla vakavat seuraukset Sari Kivistön ja Sami Pihlströmin uutuuskirja Sivistyksen puolustus osoittaa, että kapeakatseinen näkemys tiedosta ja t Leipzig saapuu Korsholman Musiikkijuhlille Musiikkijuhlien teema Leipzig avataan kevättalvikonsertissa Emma-Sofia Hautala Ruokarouvan tyttärenä Kysymyksiä ja vastauksia Kirstin roolista: Vesalalta odotettua uutta musiikkia Teksti syntyi nopeasti ja roihuten, kun tajusin että tämän haluan sanoa.

Nyt esille laitetut Kansallismuseon kokoelmiin kuuluvat esineet ja niihin liittyvät tarinat tuovat välähdyksiä menneestä ajasta. Rakastettu oopperaklassikko La Bohème palaa Tampereen Oopperaan 40 vuoden jälkeen! Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 9. Saara Aallon toinen UMKkilpailukappale ja sen musiikkivideo on julkaistu. Biisi on nimeltään Domino. Teosto-palkintoehdokkaina viisi teosta Vuodesta lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja.

Riemukas lastennäytelmä Karkumatkalla musiikkiteatteri Kapsäkissä maalis-toukokuussa Arhusta, pikkuruisesta peikosta ja heidän yhteisestä matkastaan. Kulttuurirahastolta tänä vuonna 38,5 miljoonaa euroa tieteeseen ja taiteeseen The End -käsikirjoituskilpailun voittajat julkistettu Tuntematon sotilas katsottavaksi kotisohvalta Kiihkoton kirja vaikeasta aiheesta, mitä kaikkea seksiturismi oikein on?

Päivi ja Santeri Kannisto matkustavat ympäri maailmaa nomadeina ilman vakituist Muotoilukasvatus uudistaa peruskoulua — tapahtumissa jopa osallistujaa Ornamon ja Designmuseon Muotoilukasvatus kouluihin -hankkeessa Suuren suosion saanut Madama Butterfly suoratoistetaan Kansallisoopperan ja -baletin suoratoistot keräävät yhä enemmän katsojia.

Emma Teatterin kesäkomedia on Love Me Tinder Romanttisen baletin helmi Giselle Kansallisbaletin ensi-illassa Tällä kertaa toteutuksesta vastaa Cynthia Harvey, joka toteutti baletin Torpan tarina rakentaa sillan vanhasta uuteen Tampereen Vuoreksessa Sen naapuriin on noussut Vuoreksen uusi asuma-alue. Annistossa on asuttu jo vuotta. Uudessa Loikka3-tanssielokuvahankkeen tuotannossa raikuu nauru Kun elämä on pelkkää pokeriteoriaa Antti Kivimäen esikoisromaani Odotusarvoisesti sinun kertoo addiktin ajatusmaailmasta.

Kevät saapuu siivin Riihimäen taidemuseoon Näyttely keskittyy maalausten ja veistosten myötä kevää Petri Laaksoselle kirkkotaiteen Engel-palkinto Palkinnon myöntää Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto. Kulkemattomat polut on Vuoden historiateos 9. Mahdollinen Suomen historia on valittu Vuoden Historiateokseksi Teoksen muita kirjoittajia ovat Pertti Haapala, Sari Kataj Chisu vierailee uudella musiikkivideollaan Kääntöpiste-elokuvan maailmassa 9.

Suomen maailmanperintökohteiden kävijätutkimushankkeen ensimmäiset tutkimustulokset julkaistu 9. Biisi on nimeltään Monsters. Nyt julkaistava Loitsujen kirja vie lukijan esivanhempiemme loitsuvaraston äärelle 8. Loitsujen kirjaan on koottu suomalaisia hyvää tekeviä loitsuja lemmentaioista parannusloitsuihin ja haltijaväen tervehtimisestä pahan karkottami Nyt toteutetussa VR-toteutuksessa ihminen voi astua sisälle R.

Ornamon Teosmyynti tarjoaa jälleen uniikin designin ja taidekäsityön helmiä 7. Ornamon Teosmyynti on oiva paikka tehdä taideostoksia omaan kotiin, yritykseen tai julkisiin tiloihin. Suomen museoissa tehtiin jälleen uusi käyntiennätys 7. Alustavien tietojen mukaan vuonna ammatillisesti hoidetuissa museoissa vierailtiin 7,1 miljoonaa kertaa, mikä on yli käyntiä enemmän kuin edellisenä vuon Tanssin talo hakee johtajaa 7. Haku on auki 4. Kovat kotimaiset näyttelijät tähdittävät Lapissa kuvattavaa Elisa Viihde alkuperäissarjaa Ivalo 7.

Suomeen uusi kansainvälinen klassisen kitaran kilpailu 6. Italialaista taidetta ja -luvuilta". Näyttely kertoo Italiassa ensimmäisen maailmansodan päättymisen aikaan syntyneestä Vuosittainen maalaustaiteen suurtapahtuma kokoaa yli 1 taideteosta lähes Ohjaaja Selma Vilhusen uudesta elokuvasta Hölmö nuori sydän julkaistu ensimmäinen maistiainen 5.

Elokuvan päärooleissa nähdään nuoret lupaukset Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä. Juhlavuottaan viettävä Arctic Design Week vie vieraansa seikkailulle Lapin luontoon 5. Eija-Liisa Ahtilan teos Mahdollinen rakkaus ensiesitettiin Serlachius-museoissa 4. Yleisölle näyttely avautui 3.

Kolmiosaisessa hybriditeoksessa veistoksellisuus yhdistyy liikkuvaan kuva Löytäjinä ovat nuoret pojat ja tilanne on suorastaan hyytävä, sellainen, että onneksi en ollut tuon luvun jälkeen siirtymässä ruokapöytään. Teosto palkitsi säveltäjä Petri Somerin Iskelmä Gaalassa 2. Teoston toimitusjohtajan Katri Sipilän jakama palkinto annettiin Somerille hänen erityisi Otso Kautto teatterinjohtajaksi Tampereen Työväen Teatteriin 2.

Kautto työskentelee teatterissa jo 1. Mikko Kuustoselta uusi single 2. Jussi-ehdokkaat vuoden kotimaisista elokuvista valittu - lyhytelokuville oma palkinto 1. Kotimaisen elokuvan katsojamäärä elokuvateattereissa oli viime vuoden aikana noin 2,4 miljoonaa katsojaa. Suomalaisia elokuvia on nähty ja palkittu kan AILI vahvistaa kuntien yhteistyötä kulttuurisessa vanhustyössä 1.

Savonlinnan Oopperajuhlat vierailee Bolshoi-teatterissa syksyllä 1. Moskovaan viedään Verdin klassikkoteos Otello, joka nähdään kesällä myös Olavinlinnassa. Kuvataideviikot on maleksijan paratiisi ja maailman kartoittaja Kuraattori Veikko Halmetoja on valinnut näyttelyyn 56 taiteilijaa, jotka johdattavat näyttelykävijät polveilevalle tielle kartoittamaan maai Lukijat pääsevät valitsemaan Pentti Haanpään parhaat Sannin syksyn ainoa keikka Hartwall Arenalla lokakuussa Linnateatterin keväässä on Tilanne päällä!

Tilanne on päällä ja suoran tv-lähetyksen kulisseissa sattuu ja tapahtuu. Haapavesi Folk Music Festival juhlii kesällä komeasti kolmekymppisiään Ei sinne yllä myrskysää Kirjan on kustantanut Karisto Oy. Healing — parantumisen muotoilua Designmuseon Galleriassa Näyttelyssä avataan kotimaisin ja skandinaavisin esimerkein lu Riku Myller yllättää yleisön Uusi Teatteri Utti on löytänyt joukkoonsa ilahduttavan paljon nuoria.

Yksi heistä on Riku Myller, jonka ajatuksia tässä Kuopio Tanssii ja Soi: IV kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu käynnistyy Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on vakiinnuttanut asemansa maail-man merkittävimpien sävellyskil Vuoden tekijänoikeusteko -palkinnon saa Virpi Hämeen-Anttila Amos Rexin ensimmäisestä näyttelystä vastaa taiteilijaryhmä teamLab Taiteilijoista, koodareista, tietokoneanimaattoreista, matemaatikoista, arkkitehdeistä, graafi Uutuuskirja Rikki revitty maa tarkastelee sisällissodan kokemuksia ja perintöä vuoden aikajänteellä Sisällissota jakoi kansakunnan ja jätti syvät haavat sen muistiin.

Uutuuskirja Rikki revitty maa selvittää sodan syiden ja tapahtumien ohella, kui Ohjaaja Mikko Roihan seuraava 8 teatterin yhteistuotanto on Miehen kylkiluu Kauhuromaanikilpailussa haetaan uusia, kunnianhimoisia kirjoittajia Kilpailussa haetaan kauhuromaania tai psykologista trilleriä, joka saa lukijan sydämen lyömään nopeammin ja nostaa hiukset pystyyn.

Uusi kotimainen musikaali Tytöt kertoo naiskaartilaisista Tampereella Se sijoittuu sisällissotaan. Itsenäistymistä seuranneeseen vanhan valtatyhjiöön, joka sai Samuli Edelmann aloittaa juhlavuotensa vieton uudella singlellä ja kiertueella Kevään yhteiskiertue käynnistyy Lahdesta Uutisissa valheita, valheista uutisia Pietilä kertoo, miksi media menetti valtansa. Antti Ketosen single menestyy - kovaa radiosoittoa ja kohta kultaa Biisin tarina vain kasvaa, ja nyt se on noussut radioiden kahdeksanneksi soitetuim Kylpylä Happy End Ammattikoululaisten lukutaito nousuun rap-lyriikoilla Adel Abidinin näyttely History Wipes Ateneumiin Näyttely esittelee kansainvälisesti tunnustetun Abidinin videoinstallaatioi Salminen palkittiin taiteellisista ansioistaan ja pitkästä Kirja luettu, teatteriversio nähty, vapaa ilta, hyvä seura, kolmas penkki vapaana, hieno fiilis ja ämpärillinen poppareita - Jii-haa!

Uusi kitaratapahtuma Helsinki Tonefest Kulttuuritalolla Ainutlaatuinen Jean Sibelius -kokoelma julkaisuksi ja näyttelyksi Kansallismuseoon Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva ensi-iltaan 7.

AVEKin StepDemo-tuki nuorille tuo virtuaalikesän olohuoneisiin — tukea sai 15 peli- ja musiikkihanketta Vuoden karikatyyppi on Jan Vapaavuori Suomalaista arkea esittelevä valokuvanäyttely haastaa peilaamaan omaa elämää suhteessa muihin Kulttuuri ja urheilu kohtaavat Salmelan kesässä Taidekeskus Salmelan kesän taiteilijat on julkaistu.

Kaustinen suuntaa kohti seuraavaa vuotiskauttaan Juhlaviikon avajaispäivän maksuttoman sisäänpääsyn kaikille tarjoaa vuotisjuhliaan viettävä Kaustisen kunta! Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa ensi kesänä unelmia Tarjonta on entistäkin runsaampaa, koska festivaali käynnistyy jo lauantaina Ville Matvejeff on Savonlinnan Oopperajuhlien seuraava taiteellinen johtaja Nuori lahjakkuus vakuutti valitsijat näkemyksellisyydell Kaikki oikein -elokuva tänään Myös elokuva tuli nähtyä kutsuvierasnäytöksessä.

Kuka kertoo kenelle vai kerrotaanko kenellekään - Kaikki oikein ensi-iltaan AVEK vahvistaa mediataiteen tuotantokulttuuria Suomalaisen miehen lukulainen maskuliinisuusparadoksi. Maskuliinisuuden kasvot miesten kirjallisissa tarinoissa suhteessa naiseen, isyyteen ja mieskulttuuriin Alvessalo, Pirjo: Naiset, koulutus ja hammaslääkärin ammatti Suomessa Anttonen, Sirkku: Sukupuolittuneet roolit costaricalaisten campesina-naisten omaelämäkerroissa luvulla Bieliunaite, Jurgita: Oli kerran nuori tyttö: Elsa Soinin luvun naiset Elomaa, Hanna: Porvarillista rakkautta rakkaus, perhe ja sukupuoliroolit Oskar ja Mili Hultmanin kirjeenvaihdossa Eloranta, Eeva-Johanna: Keskiluokkainen nainen varhaisviktoriaanisessa Englannissa Försti, Teija: Naisautoilu ja naisautoilijan representaatiot Suomessa luvuilla Haapala, Katja: Naiset suomalaisen yhteiskunnan kuvaajina luvun kulttuurilehdissä Haavisto, Emilia: Modernin naisen elämäntyyli Aitta-lehdessä Halme, Sari: Viktoriaaninen nainen kuin tiimalasi Halminen, Kaisa: Branderin tytöt Erään perheen tyttöjen tulevaisuudenkuvat ja elämänvalintoihin vaikuttaneet tekijät Hautanen, Tarja: Turkulaisten homojen ja lesbojen kulttuurihistoriaa.

Jumalan ritarit ja morsiamet. Sukupuoli kristillisessä mystiikassa ja luvuilla Hokkanen Anna: Modernin naisen kuva tanssi- ja alastonvalokuvissa luvun Suomessa Huttu, Miia: Sukupuolimoraali ja avioliitto Ilmari Kiannon ja hänen sukulaistensa kirjeenvaihdossa vuosina Jokinen, Liisa: Säädyn ja sukupuolen mukainen. Älä unelmoi, ole se. Kuukautiskokemuksen kulttuurinen rakentuminen suomalaisten, vuosina syntyneiden naisten kuukautiselämäkerroissa Korte, Arja: Tehtaan ja kodin parhaaksi.

Tyttöjen opetus Kymin osakeyhtiön ammattikoulussa Koukku, Riitta: Naiseus myöhäiskeskiajan englantilaisissa mysteerinäytelmissä Kutilainen, Kaisa: Ruumiillisella kasvatuksella kohti terveempää kansakuntaa - Keskustelu naisten ruumiillisuudesta Kisakenttä-lehdessä lukujen Suomessa Leskelä, Maarit: Päiväkirjojen Aino Kallas modernia naisidentiteettiä etsimässä Lohtamo, Maiju: Tyttöyden rakentuminen sotavuosien Suomisen perhe - elokuvissa Metsä-Tokila, Piia: Entisten poliittisten naisvankien kokemuksia vankeudesta vuosina vankilamuistelmien mukaan Norontaus, Katariina: Sukupuolten väliset suhteet ja valta Heian-kauden keskivaiheen japanilaisten ylhäisönaisten kirjoituksissa Mulari, Heta: Du är ju för fan inte normal!

Suomen Cosmopolitan-lehti vuosina sukupuoliteknologian ylläpitäjänä ja tuottajana Nyström, Maija: Sukupuolen ja seksuaalisuuden rakentuminen Suosikissa vuosina Neuvonen, Tiina: Uno Cygnaeuksen käsitykset naisen kasvatuksesta Ojansuu, Anna: Naisten kokemuksia toimistotyöstä luvun Suomessa Ollila, Anna-Maria: Yhteiskunnallinen suhtautuminen kaupunkien irtolaisnaisiin ja luvun vaihteen Suomessa Pankakoski, Anu: Naisidentiteetin muovautuminen suomalaisessa vankilamiljöössä luvulla Rauhamäki, Anu: Palvelija perheessä ja palvelijan ja emännän välinen suhde vuosisadan vaihteen kaupunkilaiskodissa Salmela, Anu: Esiliinoihin liittyvät käsityöohjeet naiskäsityksen ilmentäjinä luvun alusta luvulle Skurnik, Saila: Sukupuoli ja valta - sukupuolten puheenvuorot it-tukkutoimittajalla Suominen, Heidi: Sukupuoli, etnisyys ja seksuaalisuus ranskalaisessa elokuvassa Suhde Sutinen, Asta: Luokan ja sukupuolen ristiriitoja.

Juurakon Hulda -elokuva soumalaisen yhteiskunnan tulkitsijana ja rakentajana luvulla Tammi, Riina: Äitiys uuden ajan alun Englannissa Tervo, Marja-Leena: Tyttökulttuuri Suomessa Demi-lehden kuvaamana vuosina Tiihonen, Kristiina: Ulkomaiset kioskikirjat naisen roolin määrittelijöinä luvun alussa ja luvulla.

Uusi nainen, uusi mies, uusi ihminen? Sukupuoliroolit ja moderni Katri Ingmanin luvun romaaneissa Vehkalahti, Kaisa: Tyttöikä on vaaroja täynnä Suomalaisuus, sukupuoli ja seksuaalisuus televisiodraamassa Venny sekä sen vastaanotossa Ylipieti, Riikka: Maalaisnaisten työ- ja vapaa-ajan käyttö luvuilla Äijälä, Susanne: Puheenvuoroja vihreiden leskien ongelmista.

Lähiörouvat Vihreä leski - elokuvaan liittyvässä keskustelussa luvun loppupuolella Suomen historia Väitöskirjat: Naisten maanpuollustusliikkeen käynnistyminen ja kehitys valtakunnalliseksi järjestöksi Nieminen, Marjo: Kotiliesi naisten koulutuksen kuvaajana ja arvottajana Ala-Nissilä, Otto: Maarian punakaartin naiskomppania Suomen sisällissodassa Hiltunen, Maila: Naisasialiike Turussa Hytönen, Kirsi-Maria: Naisten urheilun ja voimistelun alkuvaiheet Suomessa Ingelin, Tanja: Naimaton nainen itsensä elättäjänä - Naiseus täysivaltaisuuskeskustelussa autonomisessa Suomessa.

Kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta. Sota-ajan lottatoiminta Porin alueella Lahtinen, Anu: Sukupuoli ja maaomaisuus keskiaikaisessa suomalaisessa yhteiskunnassa Latva-Äijö, Annika: Isänmaan puolesta Turunmaan piirin lottatoiminta Kataja, Johanna: Kauneuskuningatar Armi Kuuselan myytti Matikainen, Taru: Turun rouvasväenyhdistys vähempiosaisten auttajana vuosina Männistö, Tiina: Haluathan tulla todelliseksi naiseksi?

Naisruumiin tuottaminen Suomessa ilmestyneissä nuoren naisen oppaissa Nieminen, Marjo: Kotiliesi naiskoulutuksen kuvaajana ja arvottajana Nuora, Marja: Forssan Naisvoimistelijoiden liikuntakasvatustyö ja luvulla Närvänen, Tarja: Naiset turkulaisyhdyskunnassa I teollistumiskaudella n Naisten elämänkaaren päävaiheet Ojala, Sini: Siveellinen siivetär naisylioppilaan ihanne ja rooli turkulaisessa ylioppilaselämässä ja luvulla Puosi, Hanna-Leena: Avioerot Turussa sodan jälkeisinä erojen "hulluina vuosina" Purola, Mika: Yhteiskunnan hylkäämät Aviottomat äidit Turussa Suomen ensimmäisen teollistumiskauden aikana Rantala, Maria: Ruumis objektina ja subjektina.

Naisurheilijoiden valokuvat Suomen Urheilulehdessä vuosina Raussi, Sanna: Naisten rooli ja merkitys osuuskauppajärjestöissä ja osuustoiminnan kehityksessä luvun osuuslehdissä Saarenpää, Taina: Porin kaupunginvaltuustossa Terho, Riikka: Työläisnaisten Urheilulehti naisten ruumiillisen kasvatuksen määrittäjänä ja luvulla Verronen, Outi: Suhtautuminen naiskysymykseen Suomen poliittisessa työväenliikkeessä vuoteen Virtanen, Anne: Saariston vihreät sisaret sotilaskotitoiminta Rannikkosotilaiden Huoltoyhdistyksen Turun piirissä vuosina Vuorinen, Piia: Helsinkiläisten työläisnaisten toimijuus suurlakosta eduskuntauudistukseen Yleinen historia Väitöskirjat Heinonen, Meri: Brides and Knights of Christ.

Sukupuoli ja sukupuolisuus sydänkeskiajan kristillisessä mystiikassa Hadewijch, Mechthild Magdenburgilainen ja Heinrich Seuse Aaltonen, Sirkku: Englanti ja Venäjän keisariperhe vuosina Heinonen, Meri: Naisen olemus sydänkeskiajalla Mechthild Magdeburgilaisen ja Mechthild Hackebornilaisen tekstien kautta Järveläinen, Katariina: Viktoriaaninen ja moderni nainen Agatha Christien salapoliisiromaaneissa ja luvulla Kokko, Sirkka: Hilma Granqvistin tie opettajattaresta tutkijaksi: Viktorian ajan romaanin antama kuva keskiluokan naisen asemasta Englannissa luvun puolimaissa Lahtinen, Anne: Naiseen kohdistuneet odotukset varhaiskeskiajan Irlannissa Leinonen, Johanna: Toisen maailmansodan jälkeen Pohjois-Amerikkaan muuttaneiden suomalaisten siirtolaisnaisten avioituminen ja akkulturaatio Maikola, Harri: Keski- ja yläluokan avioliitot luvun lopun ja luvun alun Englannissa Jane Austeinin romaanien mukaan Mankinen, Anna-Maria: She's Tender and Very Tough.

Luontosuhde Heian-kauden puolenvälin japanilaisten ylhäisönaisten kirjoituksissa Nummi, Peeter: Amerikkalaisen ja suomalaisen naisliikkeen yhteydet ennen I maailmansotaa Palonen, Antti: Mahatma Gandhi ja naisten asema Intiassa Paukku, Markku: Factory girls prayer luvun radikaalilehdistö ja työläislasten ja - naisten asema Englannin teollisessa vallankumouksessa Tikkanen, Mia: Isabella Birdin matkakertomukset viktoriaanisen ajan naismatkailijan kuvaamana Vaapio, Emilia: Gerda Lernerin feministinen historian näkemys Välimaa, Jooa-Maria: Mistä oli miehet ja naiset tehty: Virtuaalikennelit tyttöjen omana tekniikkahauskana: Kansanomaisesta synnytysavusta ammatinharjoittajiin Karjula, Emilia: Rekisteröityjä rouvia ja kahden sulhasen pareja.

Miten epäsuora arviointi ilmenee elämänkertomuksissa Kuronen, Aliisa: Kulttuurin tutkimuksen näkökulma nuorten naisten raskauteen ja äitiyteen Laukkanen, Anu: Sukupuolen tuottaminen ja naisen representaatiot itämaisessa tanssissa "Monenlaiset naiset voi olla kauniit, mut sit taas kuitenkin täytyy olla vähän kaunis" Piilinen, Iina-Maria: Naisten kulttuurinen suhde ruokaan. Tutkimus kahdenkymmenen eriikäisen naisen syömätavoista Rantanen, Leena: Kansanomaisten seksilaulujen nais- ja mieskuvista Rimpiläinen, Sanna: Tulkinta etnisen minäkuvan konstruoinnista kahden Inkerin suomalaisperäisen naisen haastatteluissa Schildt, Jarna: Tyttöjen enkulturaatio Kotkan Kaarniemen kylässä äiti tytär-suhteen näkökulmasta Siitonen, Aino: Sanomalehtivitsien nainen Suoniemi, Karoliina: Juhla naisen arjessa Kansatiede Kaisto, Riina: Imetys ja äidinmaito suomalaisessa kulttuurissa vuosina ja aineistojen valossa Kinnula, Hannele: Kotoisin Suomesta, kotona Itävallassa.

Suomalaissyntyiset naiset Itävallassa Ojala, Eija-Maarit: Itsellisen naisen toiseus familistisessa yhteisössä. Subjektiuden valtausta marginaalista Ojanen, Terhi: Naisten työpanos maataloustöissä vuosien aikana lounaishämäläisessä kylässä Pohtinen, Johanna, "Ei yhtä arkista kuin maksalaatikko. Hymyilkää, tämä on hauskaa! Tutkielma turkulaisen naisvoimisteluohjaajan, Lahja Salvianderin, elämästä ja elämäntyöstä Tenkanen, Salla: Naisen arki Vehmaan kirkkoherranpappilassa vuosina Tuusa, Tanja, Romaniprinsessat.

Vaatteet osana suomalaisen romaninaisen identiteettiä. Etnografinen tutkimus anorektisen kokemustiedon kulttuurisesta jäsentymisestä Mahlamäki, Tiina: Eeva Joenpellon Lohja-sarjan tulkinta Ahonen, Johanna: Naisen kategoria suomen Hare Krishna -yhteisössä Charpentier, Sari: Tutkimus heteroavioliitosta pyhän järjestyksen perustana homoparisuhdekeskustelussa Dickson, Anna-Kaisa: Nainen ja seksuaalisuus hindulaisuuden dharmasastrateksteissä Grönlund, Mikko: Seksuaalinen tasa-arvo ja kirkko: Islam, muutos ja somalitytöt.

Tyttötutkimusta kulttuurien kohtaamisesta ja kulttuurisesta muutoksesta nuorten somalityttöjen haastattelujen pohjalta Kaunisto, Sarita: Diskurssianalyyttinen tutkimus sukupuoliidentiteetistä, sukupuolisuuteen liittyvästä moraalista sekä niiden ilmenemisestä Nuoren postin kirjoituksissa vuonna Korhonen, Pirkko: Sukupuoli obinugrilaisessa perinneuskonnossa ja sen tutkimuksessa: Karjalaisen teoksesta Jugralaisten uskonto Leppänen, Susanna: Leskenpoltto kognitiivisena rakenteena hindulaisessa uskontotraditiossa Leväniemi, Elina: Naisen ja lesbon kategorinen raja nykypäivän Intiassa: Avioliiton solmimiseen liittyneiden taikojen tarkastelua.

Nainen taikojen tekijänä ja kohteena luvun suomalaisessa yhteiskunnassa Linna, Sirpa: Naisen roolit Kristityn vastuu -lehden kuvastamana. Sanomalehtien ja kirkolliskokouksen keskustelupöytäkirjojen antama käsitys aikamme naisesta ja papista Opas, Minna: Nainen maailmassa maailma naisessa. Olemisen tyyli sukupuolitetussa pohjoisafrikkalaisessa maailmassa kaunokirjallisuuden pohjalta Salmela, Anu: Nainen yksityisessä ja julkisessa tilassa.

Turussa asuvien somalinaisten positiot sukupuolitetun tilan kulttuurisessa rajanvedossa Salonen, Heli: Paha kansanperinteen naiskuvassa Soilamo, Kirsi: Matriarkaalisen yhteiskuntateorian vaiheita ja niiden merkitys naisen asemalle Sundell, Minka: Senecanainen ennen vuotta Irokeesien historiaa naisnäkökulmasta Toroi, Päivi: Naisten toiminta vapaakirkollisessa liikkeessä vuosina Vainio, Sanna: Tutkimus viiden karismaattiseen kristillisyyteen sitoutuneen naisen kasvusta "uskoviksi naisiksi" Alkuun Taiteiden tutkimus Mediatutkimus Väitöskirjat: Performative Histories, Foundational Fictions: The Weight of Images.

Affective Engagements with Fat Corporeality in the Media. Turun yliopiston julkaisuja, Sarja B, osa Eurovision laulukilpailu, kansallisuus ja televisiohistoria. Jyväskylän yliopisto, Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen julkaisuja, Modding The Sims and the Culture of Gaming. Turun yliopiston julkaisuja Sarja B, osa Always Shaken Forever Stirred. Sukupuolen problematiikka James Bond - elokuvissa Koivunen, Anu: Ja kyllä ne tytötkin sitä tekee" tyttöjen ja poikien seksuaalisuus internetin suomalaisilla seksuaalivalistussivuilla Eltonen, Tuuli: Salainen agentti feminismin vyöhykkeellä: Isä meidän, joka olet kuvassa.

Initaatio, sukupuoli ja väkivalta elokuvassa Isä meidän Hakamäki, Jere: Gangsterigenre ja maskuliinisuus tv-sarjassa Sopranos Hanhinen, Hanna: Täydellinen rakastajatar vai menestyvä taskuvenus? Naiseuden representaatiot Cosmopolitan-lehdessä vuosina Heiskanen, Outi: Tutkielma naisesiintyjän roolin muutoksista Hollywoodmusikaalin studiohistoriassa luvun lopulta luvun alkuun Holm, Saija: Porno, feministiset pornosodat ja nais katsojuus kuvittamassa sukupuolta ja heteroseksuaalisuutta Inkinen, Sanna: How does gender matter?

Annie Lennox, Madonna ja ruumiillisuus musiikkivideoissa Juntto, Hanna: Esimerkkinä Tuija-Maija Niskasen elokuva Jäähyväiset. Pelleilyä ja poliittista aktivismia. Transsukupuolisuus amerikkalaisissa talk show -ohjelmissa Koivunen, Anu: Seksiä, taitoa, karismaa urheilijan kolme parasta valttia matkalla mediaseksikkyyteen.

Kaupallisuuden ja viihteellisyyden kyllästämän mediaurheilun tarkastelua Kyllönen, Laura: Naistenlehti Anna naisasialiikkeiden ja naistutkimuksen teesien reflektoijana Kyrölä, Katariina: Ruumis, seksuaalisuus ja eron politiikat suomalaisjulkkisten mediaesiintymisissä Lehtinen, Tuomo: Sankarista tähdeksi suomalaisen miesurheilijan muuttuva mediakuva Lehtonen Heidi: Prostituution ja naiskaupan ihmisoikeudellinen asema uutisjournalismin määrittelemässä ihmisoikeusuutiskentässä Lehtinen, Jutta: Muutoksen e ste ettisiä mahdollisuuksia.

Aineistona suomalainen Tiede-lehti Leppänen, Johanna: Aidon kauneuden puolesta -kampanjan tavisruumiit ja oikeat naiset kauneusideaaleja haastamassa Maijala, Marika: Henkilökohtaisuus ja omaelämäkerrallisuus luvun suomalaisessa dokumenttielokuvassa Nyberg, Anna: Uusia malleja vai vanhoja rooleja?

Tapaustutkimus vuoden europarlamenttivaalien viiden julkkisehdokkaan rooleista Iltalehden ja Ilta-Sanomien kuvissa Pöyhtäri, Mari: Yksilöt realismia ja maskuliinista homososiaalisuutta rakentamassa Auf Wiedersehen, Pet Näkemiin vaan, muru -televisiosarjassa Rovio, Janne: Ways of seeing Jean-Claude Van Damme.

Comedy as a vehicle of subversion: Smack the pony s feminist discourse Setälä, Päivi: Perhealbumeihin kätketty elämä ja sen merkitys elokuvassa Syrjänen, Anni:

...

Comiendo lesbianas cuarentonas calientes videos x anal cuarentonas xxx mature manga porn 18 porn party vanesa romero porn maduras porno videos sexo porn es. con condon maduras sexo viejas follando duro sexo grati actrices porno de pie rubias 19 squirt video porno masaje vaginal maduritas. con polla paris porn videos sexo maduro español videos sexo con amor holly michaels porno español porno porno danes videos ponor gratis peliculas porno con enanas transexual videos porno tetas en español mom and son xxx free hd porn sexo viejas haciendo pajas sexo anal fetiche de travestis sexo abuelas follando videos de despedidas de rubias peludas seso gratis en la playa sexo en alta definicion videos de gordas desnudas en grupo nuria porno con follada mucho porno gratis descargar videos de maduras porno en la calle webcam xxx webcam xxx gratis vodeos xxx videos porno brutal porn morenas19 videos sexo con lesbianas videos porno masage peliculas xxx peludas chinos follando asiaticas folladas video hentai vidios por el mejor porno gratis porno español videos pirnos porno español gratis masturbacion maduras.

con jovenes trios porno porno pollas grandes cougar porn videos x en la playa corridas follando a joven follando madre hija putas maduras bbw putas rubias desnudas playa video porno anal japonesas video de soltera ver videos es.

Tampere sex homoseksuaaliseen work peltolan ammattikoulu turku

TREFFIT ISKURI HOMO KALU.ORG

Helsingin Jätkäsaareen tulossa taidehotelli. Tule mukaan, osta vastikkeitamme viedään yhdessä Art Hotel Helsinki hanketta eteenpäin!

Ryhmä tavoitti vuoden aikana yhteensä katsojaa. Blogi Juha Sompinmäki Halpa hääkuvaaja Kirjava kukko Avasin Bloggerin Blogi Juha Siro Matkalla parempaan tähdistöön Blogi Henna Helmi Heinonen Kukahan huomaa, kukahan kertoo? Kirjainten virrassa Hyllynlämmittäjä Maa jota ei ole YLE Uutiset Kulttuurit Valokuvaaja kehitteli kuvakortit puhuakseen kiinalaisten kanssa — "Luottamus on helpompi saada, kun ei puhu englantia" 5. Agricolan kirja-arvostelut Haluttua RSS-syötettä ei voida näyttää.

Kiiltomato Thomas Wulff Otack är världens lön Tangokuningas Teijo Lindströmin uusi studiolevy Oon rakkautta saanut esittelee Teijon monipuolisen laulutaidon - levy julkaistaan Uusi tyylikäs viihdelevy sisältää laaja-alaisesti iskelmää ja tanssimusiikkia, jota Teijo esitää ke Hauhon musiikkijuhlat alkavat ensi tiistaina - Kristian Sallinen juhlien 'Nuori taiteilija' 1.

Miljoonasateelta uutta musiikkia ja kesäteatteriesitys ikkunaa Näytelmää varten Miljoonasade on myös tehnyt uuden kappaleen, jonka Lappi esiintyy Kaustisella monimuotoisena Osallistuvat taiteilijat ovat pohtineet teostensa syntyprosessissa teosten merkitystä ja sijaintia Ruukissa se Yksi lensi yli käenpesän Keskellä Lontoota kohoaa Timo Sarpanevan muotoilusta innoituksen saanut pilvenpiirtäjä Arkkitehtitoimisto SimpsonHaugh viimeistelee parhaillaan Lontoon keskustaan kaupungin korkeinta pilvenpiirtäjää nimeltä One Blackfr Panu Rajalan elämäkerta Ilmari Kiannosta ilmestyy Ilmari Kianto oli yllättävä hahmo, jonka värikäs elämä saa vihdoin arvoisensa kuvauksen Yli 80 teosta sisältävään nä Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi Marko Ahtisaari Viisikymmentä vuotta täyttävä festivaali hakee entistä laajempia yleisöjä ja kansainvälisiä yhteistyömuotoja.

Kaakon Kamarimusiikilla on monta tarinaa Sergei Prokofjevin musiikkisadulla Pekka ja Susi — ensimmäistä kertaa ohjelmassa on konsertti myös lapsille. Tanssiteatterista miestanssiin — kansantanssin monet muodot näkyvät Kaustisella Antti Tuisku summaa tunteensa huippuvuosistaan - katso viimeiset haastattelut Hän halusi kuitenkin muistaa vielä tukijoukkojaan ja fanejaan tekemällä yhden haastattelu Tietokirjallista ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa Tietokirjaohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä on jo ennakkotilaisuudessa torstaina sekä varsinaisina tapahtumapäivin Suomennettuna ihan vaan menimme Ruotsinpyhtäälle, vaikka sekin kuullostaa hienolle.

Miljööhän on mitä ihanin ja syitä sinne Valtakunnallinen luontokuvakilpailu Repoveden kansallispuistosta Valtakunnallinen Repoveden luontokuvakilpailu järjestetään tulevana vuonna ensimmäistä kertaa.

Kelttuja ja kokkalehia Tarkootus oli kollata kaikki kaapit ja kokki siinä sivus, ku joka paikka pursus kokka SKS ja Seurasaarisäätiö keräävät nyt kokemuksia kokon rakentamiseen ja polttamiseen liittyen.

Designmuseon syksyssä näyttely Josef Frankista Karjalaiselta uutta musiikkia ensi yönä Caj Bremerin valokuvataidetta ja naistaiteilijoiden kokoelmia Lappeenrannan taidemuseon kesänäyttelyissä Poikkeusluvin toteutettu matka ja siitä Helsingin Sa Lisäksi isoja areenoita Englannissa tällä hetkellä kiertävä Aalt Tampereen Teatterikesän OFF-ohjelmisto julki OFF-ohjelmisto tuo kaupunkiin runsaasti ilmaista koko perheen ulkoilmaohjelmaa sekä roppaka Pertti Sveholm ohjasi Kunnon komedian Tänä kesänä ei nähdä, miksi ei, niin siksi, että hän on ollut ohjaajan roolissa esityksessä Kunnon komedia.

Jenni Vartiaisen huikea radiomenestys - kolme biisiä top 20 -listalla Alvar Aalto -viikko rantautuu Jyväskylään Tapahtuma tuo kaupunkiin runsaan oh Heti näin aluksi on pakko antaa vinkki, että Heinolaan kannattaa lähteä ajoissa. Aleksi Salmenperän uusi elokuva Tyhjiö saa ensi-iltansa syksyllä — kulissien takana valmistellun draamakomedian uunituore traileri julkaistu Elokuva-alan huippunimien toteuttama poikkeuksellin Jukka Parkkarin uusi sotilasvastavakoiluromaani starttaa Tikkakosken Viestikoelaitokselta Lauri Väkevä vararehtoriksi, Maarit Ruikka jatkaa Teatterikorkeakoulun dekaanina Hän siirtyy tehtävään Taideyliopiston tutkimuksesta ja Keitä olivat Helsingin huligaanit?

Millainen oli Sörkan huligaanien ja sakilaisten maailma? Miksi tuhoisasta elämäntavasta oli milt Iisalmen pappila Seurasaaressa avautuu restauroituna yleisölle Suunnittelun lähtökohtana on ollut säilyttävän restauroinnin lisäksi pappilan käytettävyyden ja esteettömyyden parantaminen. Taidekeskus Salmela aloitti kesänsä aurinkoisesti taiteen ja urheilun kohtaamisella Urheilu ja taide kohtasivat, kun Salmelan nuorten taiteilijoiden maalaukset menestysurheilijoistamme paljastettiin Kymmenes IHME nosti halavasepikän maailmankartalle Ne ovat maalailevia ja pyrkivät avaamaanThe Beetle portin toiseen ulottuvuuteen.

Siinä ulottuvuudessa selällään makaava, jalkansa ristivä halavase Suomen tietokirjailijat ry jakoi apurahoina yli euroa Yhdistys jakaa apurahoja luovaan kirjalliseen työskentelyyn kaksi kertaa vuodessa. Katso Markku Pölösen Oma maa -elokuvan kaunis trailer - elokuva ensi-illassa lokakuussa Elokuva on Markun ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen ja se tulee ensi-iltaan He keikkailevat erittäin ahkerasti Keski-Euroopassa, jossa erityisesti saksankieli Urkuyö ja Aarian Virolainen huippudesign saapuu Suomeen Ornamon kutsumana 8.

Kutsun ovat saaneet virolaiset muotoilijat, jotk Jenni Vartiainen julkaisee huomenna uuden tanssittavan singlen Voulez-Vous 7. Se julkaistaan huomenna 8.

Menevä kappale on Jennin ja Jurekin yhdessä säveltämä j Dekkareiden suosio jatkuu — ensi viikolla vietetään valtakunnallista dekkariviikkoa 7.

Kesälukemiston hankkimisen lisäksi kirjakaupoissa voi viikon ajan osallistua Ratkaise rikos kirj Tampereen Teatterikesä 50 vuotta - oheistilaisuuksissa kohtaavat mennyt, nykyinen ja tuleva 7.

Festivaaliviikko tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuksia historiakatsauksiin sekä keskusteluun te Kuvaston tuotot ylittivät ensimmäisen kerran miljoona euroa — kuvataiteilijoille ennätysmäärä tekijänoikeuskorvauksia 7. Tuotto parani 12,7 prosenttia edellisvuodesta.

Petri Laaksonen heinäkuussa Meri on sydän -saaristokiertueelle 6. Petri on sovittanut suosikkikappaleitaan pienell EMMAn Futuromania luvun utopioita historiasta nykypäivään 6. Näyttely on osa Futuro-talon vuotisjuhlavuode ITE-taiteilijana on semmoinen olo, että mulla on lupa tehdä. Sylvi Symposiumin teemana sisarkielet 6. Rossinin mestariteos Stabat Mater avaa Urkuyö ja Aaria -festivaalin Konsertit järjestetään yhteistyössä VocalEspoo-festivaalin ja Tapiola S Taidekeskus Salmelan kesässä esillä urheilusankarit ja Lotta-veistos 5.

Perinteisessä avajaiskonsertissä esiintyvät Mieskuoro Laulajat ja Mika Pohjonen. Konsertin ohjelmistossa liikutaan isänmaallisen kansallisroma Tuula Hällström ja Tuuli Takala konsertoivat Savonlinnasalissa 4.

Savonlinnasalissa järjestetään sopraano Tuuli Takalan ja pianisti Tuula Hällströmin tuulia -levyn julkistamiskonsertti. Anneli Kannolle Anni Swan -mitali 1. Anni Swan -mitali on maamme vanhimpia lasten- ja n Kaustislainen viulunsoitto ehdokkaaksi ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon 1. Muutokset koskevat niin pohjakarttaa, ravintola- ja kahvilapalveluita, liikennejärjeste Järviemme veijarit -näyttelyn kuvat Vuohijärvellä tutustuttavat norppiin ja kaloihin Suomen järvissä asustavat norpat ja kalat ilahduttavat katsojaa ja ker Muotokuvassa Kivinokan jokainen mökki Työväen kesäparatiisina alkunsa saanut yhteisö on nykyään kaikkien kaupunkilaisten yhteinen ilo.

Dokumenttielokuvien vaikuttavuushankkeille tukea Miika Muranen Rovaniemen Teatterin taiteelliseksi johtajaksi Muranen aloittaa tehtävässään 1. Konsta Jylhä -kilpailun semifinalistit valittu Tämän vuoden kilpailun teemana on muinaissuomalaisuus. Tanssin talon johtajaksi on valittu Matti Numminen Gootti-ja sinfonisen metallin pioneeri Tarja Turunen julkaisee uuden livealbumin heinäkuussa EMMA on valittu Vuoden museoksi Samasta palkinnosta kilpailivat 5 muuta finalistia: Aineen taidemuseo Torniosta, Mu Kanadalainen supertähti Measha Brueggergosman konsertoi Kansallisoopperassa Kuhmon Kamarimusiikki Kuhmon unelmakaupan avajaiset lähestyvät Kahden viikon ajan kuullaan musiikkia aamusta myöhäiseen iltaan.

Yhteensä konsertteja on yli Kuopio Tanssii ja Soin oheisohjelmaa siivittävät ulkomaiset taiteilijat ja nukketeatteri-kiertue Lokakuussa avautuneet näyttelyt Kohtaamisia kaupungissa — suomalaista taidetta luvulta ja Not Vital ovat esillä Isuäitee seisoo aina hellan ääres ja vaari ramppas tuvas asiooltansa tarkistamas, onko äitee paika Suomi komeasti esillä pohjoismaisen designin näyttelyssä New Yorkissa Alueteatterijohtajat vaativat maakuntien palveluiden turvaamista Viikinkimiekat Suomessa paljastaa, että Suomi ei ollutkaan viikinkiajan syrjäseutua.

VocalEspoo-festivaali järjestetään Espoossa 3. Maineikkaan kuoronjohtaja Pasi Hyökin johtama festivaali tunnetaan monipuolisesta ohjelmistos Musiikin ajassa kolme laaja esitystaideteosta Koen Vanmechelenin näyttely levittäytyy Serlachius-museo Göstasta ympäröivään puistoon Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen uusi taiteellinen johtaja on valittu Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen nykyinen taiteellinen johtaja Tomi Paasonen päättää Oopperan kummituksen päärooleissa uusia tulkitsijoita Christinen roolissa debytoi sopraano Iida Antola ja Kummitu Lakota-kansan naisista ja heidän ympäristötaistelustaan kertova dokumentti ensi-iltaan syksyllä The Women of Standing Rock kertoo neljästä pohjoisamerikkalaisesta Lakota-kansan naisesta, jotka vaarantavat henkensä yrittäessään pysäyttää Dakota Ismo Alangon uusi single Ei oikeutta on laulu aikamme repivästä ristiriitaisuudesta Aalto-yliopiston muotitapahtumat kiinnostavat kansainvälisten muotijättien johtoa Tapahtumaa on mahdollista seurata suoratoistona Aalto-yliopiston taiteiden ja s Intiimistä ja akustisesta DJ-menoon, Kaustisesta Kolumbiaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ohjelmaan mahtuu monenlaista Kivi-paperi-sakset SM-kilpailut Tavastialla Jalkapallon MM-kisojen merkillinen historia Suomalaisten lasten kuratoima videotaidekokoelma Ateenan taidemessuilla Nyt jo kuudetta kertaa järjestettävä Pla Maailmankuulu brittitaiteilija Isaac Julien tarkastelee näyttelyssään Kiinan nykykulttuuria Tanssivirtaa-nykytanssifestivaalilla tarkastellaan yhteiskunnallisesti ajankohtaisia teemoja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvan trailer julki Suomalaisyhtue teki uuden version Suomen euroviisukappaleesta, katso hulvation video Yhtye julkaisi samalla tähän kappaleeseen tehdyn musiikkivideon, jossa nousukautta e Suomalainen muotoilu vuonna Designmuseossa Sähköä ja groovea Musiikkitalossa Ultima Thule 50 vuotta Suunnitellessaan Ultima Thule -sarjan vuonna Wirkkala koetteli tunnetun lasinvalmistuksen rajoja Annikin Runofestivaali 15 vuotta - "Vapaa on vain umpihanki!

Kyse on tietenkin kesän näyttelystä, jossa avautuu maagisen realismin maailma. Paula Koivuniemeltä uusi albumi, ennakkosingle ja oma konsertti 8. Elämästä—niminen albumi julkaistaan toukokuun Mestariohjaajan Parsifal palaa Kansallisoopperaan 8. Varissuo — uusi musikaali turkulaislähiöstä ensi-iltaan 7. Varissuo on valmis nautittavaksi heti syyskauden alussa 7. Samalla päätöksensä saa yleisön suosikiks Kuhmon konsertit Helsingissä ja maailmalla 7.

Ulkomaan konsertit ovat Italian Mantovassa ja 5. Näyttely on esillä 3. Espoon Karakalliossa käynnistyy vaikuttavan yhteisötaideteoksen toteuttaminen 6. Leonard Slatkin peruutti esiintymisensä RSO: Hänen tilallaan johtaa James Gaffigan. RSO juhlistaa konsertissa legendaarisen yhdysva Kapellimestari, säveltäjä Ville Matvejeff on sovittanut Camille Saint-Saënsin oopperan Simson ja Delila kolmelle solistille ja orkesterille.

Tampereen Teatterikesä täyttää 50 vuotta — juhlavuoden Pääohjelmistossa otetaan oma tila haltuun 4. Leijonasta siniristiin avaa Suomen poliittisen historian lippujen kautta 3.

Ennen itsenäisyyttä Suomen tunnuksena oli luvulta alkaen leijonavaakuna. Miksi punainen leijonalippu hylättiin ja alettiin käyttää siniristiä, jota kaik Ikitie -elokuva valittu Seattle International Film Festival -elokuvajuhlien viralliseen esityssarjaan Yhdysvalloissa 3. Kansallismuseon uudistuminen huipentuu uudisrakennuksen suunnitteluun 2. Vuonna valmistunut, kansainvälisestikin aikansa merkittäviin Musiikkisanakirja Parlando kokoaa yhteen tärkeimmät musiikkiin liittyvät sanat 2.

Suuri osa niistä on tuttuja, mutta mitä lopulta tarkoittivatkaan presto, pi Miesseuralainen -uutuuskirja ravistelee suomalaisten seksuaalisuutta Pääasiassa hänellä oli asiakkaina tavallisia suomalaisia naisia, joista iso osa oli edelleen parisuhteessa. Jättekiva-sarja valittu merkittävälle Series Mania -festivaalille Ranskassa Sarja on valittu merkittävälle Series Mania -sarj Opetusministeriön myönteisen rahoituspäätöksen ratkaisi kamariorkesterin ja festivaalin kotikaupunkien tuki.

Sami Sykkö valitsi lasitaiteilija Renata Jakowleffin arvostetun Ornamo-palkinnon voittajaksi Risto Räppääjä ja Pullistelija ensi-iltaan uusilla näyttelijöillä helmikuussa Elokuvan ohjaa Markus Lehmusruusu, joka on ohjannut suositun Konttori-sarjan toisen tuotantokauden.

Show must go on —konsertin liput tulevat myyntiin toukokuussa. Tero Saarisen ja Kimmo Pohjosen uutuusduetto Breath sai ylistävät arviot Kanadassa — Suomen ensi-iltaa juhlistetaan Tampere-talossa EMMAn Futuromania tuo asumisen utopioita historiasta nykypäivään Kyösti Mäkimattilan uusi studioalbumi Olet maailmassa ainut julkaistaan Levyllä Kyöstiä säestää Riku Niemi Orchestran tangotentetti.

Kyseisenlainen kokoonpano oli käytö Kultakauden taiteilijat hakivat innoitusta Kainuun savupirteistä Nuoret taiteilijat Akseli Gallén, Pekka Halonen ja Louis Sparre hakivat innoitusta kotimaansa siihen aikaan vielä kovin tuntemattom Tanssia yli rajojen Suoraa ja lempeää seksipuhetta kaikkien huulille Onko sinun helppo kertoa ääneen seksiin liittyvät halusi ja toiveesi vai luotatko kumppanisi ajatuksenlukutaitoon?

Oletko joskus tenderöinyt — lähettänyt kumppanille viestissä Katri Helenan uusi single on rakkauslaulu elämälle Se tuli linia-autolla, joka oli meirän kohoralla kaharen mais.

Me kaikki viisi tenavaa jaettihin tuvan klasit ja oltihin pää pitkällä heti Maukka, Väykkä ja suuri seikkailu Alunperin tarina on suositun lasten kirjailija Timo Parvelan kirja ja sen on ohjannut ja dramatisoi Eppu Normaali -veistos julkistetaan kansanjuhlassa Ylöjärvellä Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja teos sijoitetaan näkyvälle p Alvar Aallon arkkitehtuurikohteet esiin juhlavuoden kunniaksi Vuoden luovan suunnittelun huiput on valittu Topeliuksen Maamme kirjasta digitaalinen editio Kirjailijaliiton palkinnot Hannu Mäkelälle ja Tuula Korolaiselle Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto on myönnetty kirjailija, taiteen akateemikk Les Nuits vie sensuelliin Tuhannen ja yhden yön tarinoiden maailmaan Aix-en-Provencessa Ranskassa vuonna kantaesityksensä saanut teos tulee Suo Kohtaamisia kaupungissa ja Not Vital Esitit meille esityksen Normaali.

Annoit meille jotakin, mikä kosketti. Saimme olla läsnä Tarttuvalla kappaleella on feattaamassa loistava rap-artisti Pyhimys. Kappale on rennosta tunnelmastaan huolimatta laulu rakkauden vai Ylioppilaskunnan laulajat juhlii vuotista taivaltaan loppuunmyydyllä juhlakonsertilla huomenna Musiikin ajassa kehon, tilan ja teknologian liitto Helsingin Kaupunginteatteri ja Suomen Kansallisteatteri yhdistävät voimansa Nuori näyttämö -festivaalilla Tanssin talon suunnitelma jalostuu kohti lopullista muotoaan Tilankäyttöä on tehostettu siirtämällä Tanssin talon harjoitussali Saara Aalto julkaisi upean monikielisen videon Monsters-hitistään Katso kolmeakymmentäneljää kieltä sisältävä video Videolla pianoa soittava Aalto laulaa kappaleen kaikkiaan kolmellakymmenellän Waltteri Torikka ja joukko muita nuoria tähtiä Così fan tuttessa Kaikista parahin on ollu eresmenny holomu, sellaanen keskikokoonen ja isohäntäänen koirapahalaanen Nightwishin Decades-maailmankiertue huipentuu Turkuun ja Helsinkiin joulukuussa Sipoon herttua käsittelee suomalaista korruptiota komedian keinoin - traileri julkaistu 8.

Sarjan tähtinä nähdään kova kaarti kotimaisia eturivin näyttelijö Paula Tuovinen Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi 7. Tehtävä on määräaikainen ja kausi on viisi vuotta. Next Steps tuo näyttämölle kaksi kantaesitysteosta 6.

Valtakunnansovittelija Minna Helteeltä kirja Järki ja tunteet 6. Nykyisin hän ratkoo Suomen vaikeimpia riitoja valtakunnansovittelijana. Yli neljäkymmentä designmuseoiden johtajaa vierailee Helsingissä syksyllä 5. Mikkelin kaupunginorkesteri Bachin jalanjäljissä Mikkelissä 6.

Kansallisooppera ja -baletti tarjoaa yhdeksän ensi-iltaa kaudella — 4. Pekka Laihon Ylpeys huipentaa Jurkan kevätkauden 4. Kun EI ei riitä: Naomi Kleinin uutuus 4.

Hetki lyö - musikaali kaikkien suomalaisten rakastamasta laulajasta 3. Hän oli maamme ensimmäinen oikea rocktähti, joka sai peräänsä villisti kirkuvat fanilaumat. Suomalaiskitaristi mukana EU-kilpailussa 3. Huhtikuun alussa Kroatian Zagrebissa järjestetään kansainvälinen klassisen kitaran kilpailu.

Kyse on EU-hanke EuroStringsin järjestämästä Uno Harvan merkkiteos Suomalaisten muinaisusko julkaistaan vihdoin uudelleen 2. Saara Aallon Monsters on striimannut kultaa 2. Kyseessä on myös Saara Aallon ensimmäinen striimauskulta. Baby Jane -elokuvan näyttelijät julki Juicesta kertovan elokuvan ensimmäiset kuvat - Riku Nieminen Juicena Elokuvan kuvaukset alkoivat alkuvuonna Tampereelta ja jatkuvat nyt Pohjois-Savossa.

Uusia näytelmiä ja vahvoja, raikkaita tulkintoja Nuori näyttämö -festivaalilla 9. Valtakunnallinen Nuori näyttämö -hanke avaa harrastajateatteriryhmille ovet isojen teatterien n Erja Lyytinen julkaisee uuden musiikkivideon Without you ja kiertue Suomessa Monipuolisen, eri tyylilajien risteyksessä seikkailevan biisin video esittelee Erjan kiitellyt soittotaidot.

Videon näet allaolevasta linkist Jari Tervon kirjoittaa elämäkerran Vesa-Matti Loirista Kirja ilmestyy syksyllä Otavan kustantamana. Vesa-Matti Loirin ainutlaatuinen taiteilijaura on jatkunut viisikymme Jättekiva katsottavissa Elisa Viihteessä tänään Sarjan viimeiset kaksi jaksoa julkaistaan tänään, joten kaikki sarjan kymmenen jaksoa Teos nähdään Musiikkitalon Konserttisalissa Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson siirtyy Ruotsin Nationalmuseumin ylijohtajaksi Lorem ipsum avautuu huomenna Designmuseossa Egotrippi ja Vicky Rosti Kaustisen kansanmusiikkijuhlille Kymmenen polkua johdattaa Serlachiuksen taidekokoelmaan Serlachius-museoiden kokoelmapäällikön Tarja Talvitien toimittama kirja esittelee arvokkaan Tenoripäivät on nyt Lohja Soi Tapahtuman uusi nimi on Lohja Soi.

Festivaalin tarjonta on monipuolistu Jenni Vartiainen Hartwall Arenalle marraskuussa Ainutlaatuinen ja lukemattomia superhittejä sisältävä ilta tulee olemaan kokonaisuus, jossa yleisö Einstürzende Neubauten ainutlaatuiselle keikalle Musiikkitaloon Valamon uudessa näyttelyssä tuhatvuotisia metalli-ikoneja ja ennennäkemättömiä käspaikkoja Suomen hauskin mies Sain houkuteltua poikasen mukaan ja suuntana Studio ja hups, moni muu oli ajatellut samalla lailla. Suomen hauskin mies oli saanut väkeä liik Helsingin Kaupunginteatteriin uutuusmusikaali Kinky Boots juhlistaa erilaisuutta ja ystävyyttä Samannimiseen elokuvaan perustuv Kyösti Mäkimattila julkaisee uuden studioalblumin huhtikuussa yhdessä Riku Niemi Orchestran kanssa Levy on järjestyksessään Kyöstin neljäs pitkäsoitto.

Hänet tunnetaan klassisen iskelmä Antti Ketonen jatkaa Suomen radioiden soitetuimpana Biisin tarina on koko ajan vain kasvanut: Maailmankuulun ranskalaiskoreografi Patrice Bartin luoma versio sai ensi-iltansa Kansallisbaletissa jo vuonna , ja Menestyselokuva Puhallus näyttämölle Lahdessa pohjoismaisena kantaesityksenä Puhallus nähdään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisella teatterilavalla.

Huijarikaksikkona Hookerina ja G Vuoden tekstiilitaiteilija on Johanna Gullichsen Tekstiilitaiteilijat TEXO ry on vuodesta lähtien nimennyt ansioituneen jäsenensä Vuoden tekstiilitaiteilijaksi. Riku Lehtopolku Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille taiteelliseksi johtajaksi Hän on vuotias Riku Lehtopolku. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt toimia monipuolisesti t Kunnes rauha heidät erotti — Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana Jatkosodan neuvostosotavangeista tuli Suomessa ystäviä, rakastettuja ja isänkorvikkeita.

Ira Vihreälehto on kirjoittanut aiheesta kirjan: Kunnes rauha heidät erott Trubaduuri luo ristiriidan musiikin kauneuden ja sodan välille Ohjaaja Joan Anton Rechi tuo esiin ristiriidan musiikin kauneuden ja väkivaltaisten sotakuvien välillä luoden uuden näkökulman Verdin klassikkot Serlachiuksen tarina tutuksi tunnettujen näyttelijöiden avulla Kulttuuriyhteistyönä syntynyt uusi draamallinen opastus kertoo kohtauksia taidesäätiön perustajan Gösta Serlac Elina Halttusesta on moneksi!

Nyt se on näytelmä, jota esitetään Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa! Blondi tuli taloon Ylioppilaskunnan Laulajat juhlii vuotista taivaltaan YL -juhlakonsertilla Suomen vanhin ja kansainvälisesti tunnetuin mieskuoro perustettiin huhtikuussa Helsingissä. Kuoro juhlistaa pitkää ja Janne Palin Akin roolissa Aina joku eksyy-näytelmässä Näyttelet Akia niin lapsena kuin aikuisenakin. Aina joku eksyy Sitä on jaettu Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä vuodesta lähtien.

Minna Canth vuotta — juhlinta alkaa Juhlia vietetään isoin ja pienin teoin — Canthin teemat ovat mukana yhteiskunnallisessa keskustelu Oltihin päätetty vihiityn aviomiehen kans, notta mennähän varmasti hihtämähän Lappihin, notta lunta piisaa.

No ei menty, ku on pitäny lämmittää tupaa, teherä lumitöitä j Designmuseossa avautuu muotoilija Timo Sarpanevan näyttely 9. Sankaritarinoita tytöille -kirjaprojekti hakee vauhtia yhteisörahoituksesta — poikinut lukuisia yhteydenottoja 8. Simo-Pekka Patrikainen astuu luvulle 8. Alkuperäinen tarina on vuodelta ja siitä on kaksikin ensi-iltaa luvulta. Teosto - 90 vuotta musiikintekijöien menestykseksi 7. Teoston perustivat vuonna Fazerin Konserttitoimistossa Helsingissä suomalaiset musiikin tekijät Suomen hauskin mies valtaa elokuvateatterit Helsingin pressinäytöksessä ennakkoon Suomen hauskin mies -elokuvan.

Hevi reissu ensi-iltaan perjantaina 9. Apocalyptica soittaa Metallicaa Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa — liput myyntiin torstaina 6. Olenko minä tullut haaremiin? Huippukapellimestari Mariss Jansons ja Baijerin radion sinfoniaorkesteri käynnistävät Helsingin juhlaviikkojen kevään 6. Viides Kaakon Kamarimusiikki tarjoaa heinäkuussa oopperaa ja saaristotunnelmaa 5.

Konsertteja on yksitoista ja lisäksi järjestetään monia oheis- ja ilmaistapahtumia, kuten taiteili Kari Tapiosta ja Pia Vihervaarasta kertovan Olen suomalainen -elokuvaukset alkavat huomenna 5. Suuntasimme taas sinne tuttuun ja turvalliseen Studio hellään huomaan! Kolme Ateneumin lyhytelokuvaa esillä Kolme elokuvista esitetään Vuoden Huiput -shortlista julki 2. Museoviraston Kuvakokoelmissa on helsinkiläisen Atelier Nyblinin laaja studiokuvakokoelma, jossa on noin 4 kuvaa vuodelta Uusi albumi ennen Euroviisuja ja syksyllä kattava konserttisalikiertue Suomeen 2.

Elokuvasäätiö jakoi yli 10 miljoonaa euroa elokuva-alan tukina helmikuussa 1. Tukea haettiin 20,5 miljoonan euron edestä. Myönteisen tukipäätöksen sai 84 hakemusta eli noin 52 prosenttia. Sakset tyynyn alla jatkaa Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen kutkuttavaa taidedekkarisarjaa 1. Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen dekkarisarjan toisessa osassa Sakset tyynyn alla mur Zaida Bergrothin uusi elokuva on tositapahtumiin perustuva kertomus valovoimaisesta uskonlahkon johtajasta Rahasto jakoi vuosijuhlassaan Kääntöpiste ensi-iltaan perjantaina 2.

Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien Kirjallisuuden ja taidejournalismin edistämiseen euroa Kirjallisuustoimikunta jakoi kirjailijoille, kääntäjille ja taidejournalisteille kohdeapurahoja euroa. Tommi Eronen Jurkan Putkinotkoon Tiina Weckström jää pois terveydellisistä syistä ja tilalle astuu Tommi Eronen. Suomalaista saunomista ehdotetaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listoille Ha otti vastaan palkintomaljan ja siihen kuuluvan 10 euron palkinnon Kansallisoopperan ja -bale Mitä tapahtuu puille, tapahtuu ihmisille Suomea Euroviisuissa edustava kappale valitaan 3.

Aivoinfarktista toipuva Kari Tamminen julkaisee esikoisalbuminsa maaliskuussa Joseph Alasen Kalevala-aiheisia teoksia lahjoituksena Ateneumiin Mitä on tanssitaiteilijan työ ja kuka siitä maksaa? Viime vuoden kesäkeikoillaan villinnyt Dingo palaa esiintymislavoille uusitulla kokoonpanolla Vuonna julkaistaan kaksi kahden euron erikoisrahaa sekä juhlarahasarja viisieuroisia Keväällä julkaistavan erikoisrahan aiheena on Suomalaiset kansallismaisemat Koli ja syksyllä julkaistavan erikoisrahan Su Kaustisen showcase-sarjaan kolme kiinnostavaa kokoonpanoa Dreamteam ensi-iltaan Turun Kaupunginteatterissa Dreamteam on draamakomedia neljästä naisesta, jotka kokoontuvat yhteen perustaakseen elämänhallintapalveluita tarjoavan yrityksen.

Kapeakatseisella näkemyksellä tiedosta voi olla vakavat seuraukset Sari Kivistön ja Sami Pihlströmin uutuuskirja Sivistyksen puolustus osoittaa, että kapeakatseinen näkemys tiedosta ja t Leipzig saapuu Korsholman Musiikkijuhlille Musiikkijuhlien teema Leipzig avataan kevättalvikonsertissa Emma-Sofia Hautala Ruokarouvan tyttärenä Kysymyksiä ja vastauksia Kirstin roolista: Vesalalta odotettua uutta musiikkia Teksti syntyi nopeasti ja roihuten, kun tajusin että tämän haluan sanoa.

Nyt esille laitetut Kansallismuseon kokoelmiin kuuluvat esineet ja niihin liittyvät tarinat tuovat välähdyksiä menneestä ajasta. Rakastettu oopperaklassikko La Bohème palaa Tampereen Oopperaan 40 vuoden jälkeen! Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 9. Saara Aallon toinen UMKkilpailukappale ja sen musiikkivideo on julkaistu. Biisi on nimeltään Domino. Teosto-palkintoehdokkaina viisi teosta Vuodesta lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja.

Riemukas lastennäytelmä Karkumatkalla musiikkiteatteri Kapsäkissä maalis-toukokuussa Arhusta, pikkuruisesta peikosta ja heidän yhteisestä matkastaan. Kulttuurirahastolta tänä vuonna 38,5 miljoonaa euroa tieteeseen ja taiteeseen The End -käsikirjoituskilpailun voittajat julkistettu Tuntematon sotilas katsottavaksi kotisohvalta Kiihkoton kirja vaikeasta aiheesta, mitä kaikkea seksiturismi oikein on?

Päivi ja Santeri Kannisto matkustavat ympäri maailmaa nomadeina ilman vakituist Muotoilukasvatus uudistaa peruskoulua — tapahtumissa jopa osallistujaa Ornamon ja Designmuseon Muotoilukasvatus kouluihin -hankkeessa Suuren suosion saanut Madama Butterfly suoratoistetaan Kansallisoopperan ja -baletin suoratoistot keräävät yhä enemmän katsojia.

Emma Teatterin kesäkomedia on Love Me Tinder Romanttisen baletin helmi Giselle Kansallisbaletin ensi-illassa Tällä kertaa toteutuksesta vastaa Cynthia Harvey, joka toteutti baletin Torpan tarina rakentaa sillan vanhasta uuteen Tampereen Vuoreksessa Sen naapuriin on noussut Vuoreksen uusi asuma-alue.

Annistossa on asuttu jo vuotta. Uudessa Loikka3-tanssielokuvahankkeen tuotannossa raikuu nauru Kun elämä on pelkkää pokeriteoriaa Antti Kivimäen esikoisromaani Odotusarvoisesti sinun kertoo addiktin ajatusmaailmasta.

Kevät saapuu siivin Riihimäen taidemuseoon Näyttely keskittyy maalausten ja veistosten myötä kevää Petri Laaksoselle kirkkotaiteen Engel-palkinto Palkinnon myöntää Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto.

Kulkemattomat polut on Vuoden historiateos 9. Mahdollinen Suomen historia on valittu Vuoden Historiateokseksi Teoksen muita kirjoittajia ovat Pertti Haapala, Sari Kataj Chisu vierailee uudella musiikkivideollaan Kääntöpiste-elokuvan maailmassa 9.

Suomen maailmanperintökohteiden kävijätutkimushankkeen ensimmäiset tutkimustulokset julkaistu 9. Biisi on nimeltään Monsters. Nyt julkaistava Loitsujen kirja vie lukijan esivanhempiemme loitsuvaraston äärelle 8. Loitsujen kirjaan on koottu suomalaisia hyvää tekeviä loitsuja lemmentaioista parannusloitsuihin ja haltijaväen tervehtimisestä pahan karkottami Nyt toteutetussa VR-toteutuksessa ihminen voi astua sisälle R.

Ornamon Teosmyynti tarjoaa jälleen uniikin designin ja taidekäsityön helmiä 7. Ornamon Teosmyynti on oiva paikka tehdä taideostoksia omaan kotiin, yritykseen tai julkisiin tiloihin.

Suomen museoissa tehtiin jälleen uusi käyntiennätys 7. Alustavien tietojen mukaan vuonna ammatillisesti hoidetuissa museoissa vierailtiin 7,1 miljoonaa kertaa, mikä on yli käyntiä enemmän kuin edellisenä vuon Tanssin talo hakee johtajaa 7. Haku on auki 4. Kovat kotimaiset näyttelijät tähdittävät Lapissa kuvattavaa Elisa Viihde alkuperäissarjaa Ivalo 7. Suomeen uusi kansainvälinen klassisen kitaran kilpailu 6. Italialaista taidetta ja -luvuilta". Näyttely kertoo Italiassa ensimmäisen maailmansodan päättymisen aikaan syntyneestä Vuosittainen maalaustaiteen suurtapahtuma kokoaa yli 1 taideteosta lähes Ohjaaja Selma Vilhusen uudesta elokuvasta Hölmö nuori sydän julkaistu ensimmäinen maistiainen 5.

Elokuvan päärooleissa nähdään nuoret lupaukset Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä. Juhlavuottaan viettävä Arctic Design Week vie vieraansa seikkailulle Lapin luontoon 5.

Eija-Liisa Ahtilan teos Mahdollinen rakkaus ensiesitettiin Serlachius-museoissa 4. Yleisölle näyttely avautui 3. Kolmiosaisessa hybriditeoksessa veistoksellisuus yhdistyy liikkuvaan kuva Löytäjinä ovat nuoret pojat ja tilanne on suorastaan hyytävä, sellainen, että onneksi en ollut tuon luvun jälkeen siirtymässä ruokapöytään. Teosto palkitsi säveltäjä Petri Somerin Iskelmä Gaalassa 2. Teoston toimitusjohtajan Katri Sipilän jakama palkinto annettiin Somerille hänen erityisi Otso Kautto teatterinjohtajaksi Tampereen Työväen Teatteriin 2.

Kautto työskentelee teatterissa jo 1. Mikko Kuustoselta uusi single 2. Jussi-ehdokkaat vuoden kotimaisista elokuvista valittu - lyhytelokuville oma palkinto 1. Kotimaisen elokuvan katsojamäärä elokuvateattereissa oli viime vuoden aikana noin 2,4 miljoonaa katsojaa. Suomalaisia elokuvia on nähty ja palkittu kan AILI vahvistaa kuntien yhteistyötä kulttuurisessa vanhustyössä 1.

Savonlinnan Oopperajuhlat vierailee Bolshoi-teatterissa syksyllä 1. Moskovaan viedään Verdin klassikkoteos Otello, joka nähdään kesällä myös Olavinlinnassa. Kuvataideviikot on maleksijan paratiisi ja maailman kartoittaja Kuraattori Veikko Halmetoja on valinnut näyttelyyn 56 taiteilijaa, jotka johdattavat näyttelykävijät polveilevalle tielle kartoittamaan maai Lukijat pääsevät valitsemaan Pentti Haanpään parhaat Sannin syksyn ainoa keikka Hartwall Arenalla lokakuussa Linnateatterin keväässä on Tilanne päällä!

Tilanne on päällä ja suoran tv-lähetyksen kulisseissa sattuu ja tapahtuu. Haapavesi Folk Music Festival juhlii kesällä komeasti kolmekymppisiään Ei sinne yllä myrskysää Kirjan on kustantanut Karisto Oy. Healing — parantumisen muotoilua Designmuseon Galleriassa Näyttelyssä avataan kotimaisin ja skandinaavisin esimerkein lu Riku Myller yllättää yleisön Uusi Teatteri Utti on löytänyt joukkoonsa ilahduttavan paljon nuoria. Yksi heistä on Riku Myller, jonka ajatuksia tässä Kuopio Tanssii ja Soi: IV kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu käynnistyy Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on vakiinnuttanut asemansa maail-man merkittävimpien sävellyskil Vuoden tekijänoikeusteko -palkinnon saa Virpi Hämeen-Anttila Amos Rexin ensimmäisestä näyttelystä vastaa taiteilijaryhmä teamLab Taiteilijoista, koodareista, tietokoneanimaattoreista, matemaatikoista, arkkitehdeistä, graafi Uutuuskirja Rikki revitty maa tarkastelee sisällissodan kokemuksia ja perintöä vuoden aikajänteellä Sisällissota jakoi kansakunnan ja jätti syvät haavat sen muistiin.

Uutuuskirja Rikki revitty maa selvittää sodan syiden ja tapahtumien ohella, kui Ohjaaja Mikko Roihan seuraava 8 teatterin yhteistuotanto on Miehen kylkiluu Kauhuromaanikilpailussa haetaan uusia, kunnianhimoisia kirjoittajia Kilpailussa haetaan kauhuromaania tai psykologista trilleriä, joka saa lukijan sydämen lyömään nopeammin ja nostaa hiukset pystyyn.

Uusi kotimainen musikaali Tytöt kertoo naiskaartilaisista Tampereella Se sijoittuu sisällissotaan. Itsenäistymistä seuranneeseen vanhan valtatyhjiöön, joka sai Samuli Edelmann aloittaa juhlavuotensa vieton uudella singlellä ja kiertueella Kevään yhteiskiertue käynnistyy Lahdesta Uutisissa valheita, valheista uutisia Pietilä kertoo, miksi media menetti valtansa. Antti Ketosen single menestyy - kovaa radiosoittoa ja kohta kultaa Biisin tarina vain kasvaa, ja nyt se on noussut radioiden kahdeksanneksi soitetuim Kylpylä Happy End Ammattikoululaisten lukutaito nousuun rap-lyriikoilla Adel Abidinin näyttely History Wipes Ateneumiin Näyttely esittelee kansainvälisesti tunnustetun Abidinin videoinstallaatioi Salminen palkittiin taiteellisista ansioistaan ja pitkästä Kirja luettu, teatteriversio nähty, vapaa ilta, hyvä seura, kolmas penkki vapaana, hieno fiilis ja ämpärillinen poppareita - Jii-haa!

Uusi kitaratapahtuma Helsinki Tonefest Kulttuuritalolla Ainutlaatuinen Jean Sibelius -kokoelma julkaisuksi ja näyttelyksi Kansallismuseoon Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva ensi-iltaan 7. AVEKin StepDemo-tuki nuorille tuo virtuaalikesän olohuoneisiin — tukea sai 15 peli- ja musiikkihanketta Vuoden karikatyyppi on Jan Vapaavuori Suomalaista arkea esittelevä valokuvanäyttely haastaa peilaamaan omaa elämää suhteessa muihin Kulttuuri ja urheilu kohtaavat Salmelan kesässä Taidekeskus Salmelan kesän taiteilijat on julkaistu.

Kaustinen suuntaa kohti seuraavaa vuotiskauttaan Juhlaviikon avajaispäivän maksuttoman sisäänpääsyn kaikille tarjoaa vuotisjuhliaan viettävä Kaustisen kunta! Kuhmon Kamarimusiikki tarjoaa ensi kesänä unelmia Tarjonta on entistäkin runsaampaa, koska festivaali käynnistyy jo lauantaina Ville Matvejeff on Savonlinnan Oopperajuhlien seuraava taiteellinen johtaja Nuori lahjakkuus vakuutti valitsijat näkemyksellisyydell Kaikki oikein -elokuva tänään Myös elokuva tuli nähtyä kutsuvierasnäytöksessä.

Kuka kertoo kenelle vai kerrotaanko kenellekään - Kaikki oikein ensi-iltaan Elsa Soinin luvun naiset Elomaa, Hanna: Porvarillista rakkautta rakkaus, perhe ja sukupuoliroolit Oskar ja Mili Hultmanin kirjeenvaihdossa Eloranta, Eeva-Johanna: Keskiluokkainen nainen varhaisviktoriaanisessa Englannissa Försti, Teija: Naisautoilu ja naisautoilijan representaatiot Suomessa luvuilla Haapala, Katja: Naiset suomalaisen yhteiskunnan kuvaajina luvun kulttuurilehdissä Haavisto, Emilia: Modernin naisen elämäntyyli Aitta-lehdessä Halme, Sari: Viktoriaaninen nainen kuin tiimalasi Halminen, Kaisa: Branderin tytöt Erään perheen tyttöjen tulevaisuudenkuvat ja elämänvalintoihin vaikuttaneet tekijät Hautanen, Tarja: Turkulaisten homojen ja lesbojen kulttuurihistoriaa.

Jumalan ritarit ja morsiamet. Sukupuoli kristillisessä mystiikassa ja luvuilla Hokkanen Anna: Modernin naisen kuva tanssi- ja alastonvalokuvissa luvun Suomessa Huttu, Miia: Sukupuolimoraali ja avioliitto Ilmari Kiannon ja hänen sukulaistensa kirjeenvaihdossa vuosina Jokinen, Liisa: Säädyn ja sukupuolen mukainen.

Älä unelmoi, ole se. Kuukautiskokemuksen kulttuurinen rakentuminen suomalaisten, vuosina syntyneiden naisten kuukautiselämäkerroissa Korte, Arja: Tehtaan ja kodin parhaaksi. Tyttöjen opetus Kymin osakeyhtiön ammattikoulussa Koukku, Riitta: Naiseus myöhäiskeskiajan englantilaisissa mysteerinäytelmissä Kutilainen, Kaisa: Ruumiillisella kasvatuksella kohti terveempää kansakuntaa - Keskustelu naisten ruumiillisuudesta Kisakenttä-lehdessä lukujen Suomessa Leskelä, Maarit: Päiväkirjojen Aino Kallas modernia naisidentiteettiä etsimässä Lohtamo, Maiju: Tyttöyden rakentuminen sotavuosien Suomisen perhe - elokuvissa Metsä-Tokila, Piia: Entisten poliittisten naisvankien kokemuksia vankeudesta vuosina vankilamuistelmien mukaan Norontaus, Katariina: Sukupuolten väliset suhteet ja valta Heian-kauden keskivaiheen japanilaisten ylhäisönaisten kirjoituksissa Mulari, Heta: Du är ju för fan inte normal!

Suomen Cosmopolitan-lehti vuosina sukupuoliteknologian ylläpitäjänä ja tuottajana Nyström, Maija: Sukupuolen ja seksuaalisuuden rakentuminen Suosikissa vuosina Neuvonen, Tiina: Uno Cygnaeuksen käsitykset naisen kasvatuksesta Ojansuu, Anna: Naisten kokemuksia toimistotyöstä luvun Suomessa Ollila, Anna-Maria: Yhteiskunnallinen suhtautuminen kaupunkien irtolaisnaisiin ja luvun vaihteen Suomessa Pankakoski, Anu: Naisidentiteetin muovautuminen suomalaisessa vankilamiljöössä luvulla Rauhamäki, Anu: Palvelija perheessä ja palvelijan ja emännän välinen suhde vuosisadan vaihteen kaupunkilaiskodissa Salmela, Anu: Esiliinoihin liittyvät käsityöohjeet naiskäsityksen ilmentäjinä luvun alusta luvulle Skurnik, Saila: Sukupuoli ja valta - sukupuolten puheenvuorot it-tukkutoimittajalla Suominen, Heidi: Sukupuoli, etnisyys ja seksuaalisuus ranskalaisessa elokuvassa Suhde Sutinen, Asta: Luokan ja sukupuolen ristiriitoja.

Juurakon Hulda -elokuva soumalaisen yhteiskunnan tulkitsijana ja rakentajana luvulla Tammi, Riina: Äitiys uuden ajan alun Englannissa Tervo, Marja-Leena: Tyttökulttuuri Suomessa Demi-lehden kuvaamana vuosina Tiihonen, Kristiina: Ulkomaiset kioskikirjat naisen roolin määrittelijöinä luvun alussa ja luvulla. Uusi nainen, uusi mies, uusi ihminen?

Sukupuoliroolit ja moderni Katri Ingmanin luvun romaaneissa Vehkalahti, Kaisa: Tyttöikä on vaaroja täynnä Suomalaisuus, sukupuoli ja seksuaalisuus televisiodraamassa Venny sekä sen vastaanotossa Ylipieti, Riikka: Maalaisnaisten työ- ja vapaa-ajan käyttö luvuilla Äijälä, Susanne: Puheenvuoroja vihreiden leskien ongelmista. Lähiörouvat Vihreä leski - elokuvaan liittyvässä keskustelussa luvun loppupuolella Suomen historia Väitöskirjat: Naisten maanpuollustusliikkeen käynnistyminen ja kehitys valtakunnalliseksi järjestöksi Nieminen, Marjo: Kotiliesi naisten koulutuksen kuvaajana ja arvottajana Ala-Nissilä, Otto: Maarian punakaartin naiskomppania Suomen sisällissodassa Hiltunen, Maila: Naisasialiike Turussa Hytönen, Kirsi-Maria: Naisten urheilun ja voimistelun alkuvaiheet Suomessa Ingelin, Tanja: Naimaton nainen itsensä elättäjänä - Naiseus täysivaltaisuuskeskustelussa autonomisessa Suomessa.

Kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta. Sota-ajan lottatoiminta Porin alueella Lahtinen, Anu: Sukupuoli ja maaomaisuus keskiaikaisessa suomalaisessa yhteiskunnassa Latva-Äijö, Annika: Isänmaan puolesta Turunmaan piirin lottatoiminta Kataja, Johanna: Kauneuskuningatar Armi Kuuselan myytti Matikainen, Taru: Turun rouvasväenyhdistys vähempiosaisten auttajana vuosina Männistö, Tiina: Haluathan tulla todelliseksi naiseksi? Naisruumiin tuottaminen Suomessa ilmestyneissä nuoren naisen oppaissa Nieminen, Marjo: Kotiliesi naiskoulutuksen kuvaajana ja arvottajana Nuora, Marja: Forssan Naisvoimistelijoiden liikuntakasvatustyö ja luvulla Närvänen, Tarja: Naiset turkulaisyhdyskunnassa I teollistumiskaudella n Naisten elämänkaaren päävaiheet Ojala, Sini: Siveellinen siivetär naisylioppilaan ihanne ja rooli turkulaisessa ylioppilaselämässä ja luvulla Puosi, Hanna-Leena: Avioerot Turussa sodan jälkeisinä erojen "hulluina vuosina" Purola, Mika: Yhteiskunnan hylkäämät Aviottomat äidit Turussa Suomen ensimmäisen teollistumiskauden aikana Rantala, Maria: Ruumis objektina ja subjektina.

Naisurheilijoiden valokuvat Suomen Urheilulehdessä vuosina Raussi, Sanna: Naisten rooli ja merkitys osuuskauppajärjestöissä ja osuustoiminnan kehityksessä luvun osuuslehdissä Saarenpää, Taina: Porin kaupunginvaltuustossa Terho, Riikka: Työläisnaisten Urheilulehti naisten ruumiillisen kasvatuksen määrittäjänä ja luvulla Verronen, Outi: Suhtautuminen naiskysymykseen Suomen poliittisessa työväenliikkeessä vuoteen Virtanen, Anne: Saariston vihreät sisaret sotilaskotitoiminta Rannikkosotilaiden Huoltoyhdistyksen Turun piirissä vuosina Vuorinen, Piia: Helsinkiläisten työläisnaisten toimijuus suurlakosta eduskuntauudistukseen Yleinen historia Väitöskirjat Heinonen, Meri: Brides and Knights of Christ.

Sukupuoli ja sukupuolisuus sydänkeskiajan kristillisessä mystiikassa Hadewijch, Mechthild Magdenburgilainen ja Heinrich Seuse Aaltonen, Sirkku: Englanti ja Venäjän keisariperhe vuosina Heinonen, Meri: Naisen olemus sydänkeskiajalla Mechthild Magdeburgilaisen ja Mechthild Hackebornilaisen tekstien kautta Järveläinen, Katariina: Viktoriaaninen ja moderni nainen Agatha Christien salapoliisiromaaneissa ja luvulla Kokko, Sirkka: Hilma Granqvistin tie opettajattaresta tutkijaksi: Viktorian ajan romaanin antama kuva keskiluokan naisen asemasta Englannissa luvun puolimaissa Lahtinen, Anne: Naiseen kohdistuneet odotukset varhaiskeskiajan Irlannissa Leinonen, Johanna: Toisen maailmansodan jälkeen Pohjois-Amerikkaan muuttaneiden suomalaisten siirtolaisnaisten avioituminen ja akkulturaatio Maikola, Harri: Keski- ja yläluokan avioliitot luvun lopun ja luvun alun Englannissa Jane Austeinin romaanien mukaan Mankinen, Anna-Maria: She's Tender and Very Tough.

Luontosuhde Heian-kauden puolenvälin japanilaisten ylhäisönaisten kirjoituksissa Nummi, Peeter: Amerikkalaisen ja suomalaisen naisliikkeen yhteydet ennen I maailmansotaa Palonen, Antti: Mahatma Gandhi ja naisten asema Intiassa Paukku, Markku: Factory girls prayer luvun radikaalilehdistö ja työläislasten ja - naisten asema Englannin teollisessa vallankumouksessa Tikkanen, Mia: Isabella Birdin matkakertomukset viktoriaanisen ajan naismatkailijan kuvaamana Vaapio, Emilia: Gerda Lernerin feministinen historian näkemys Välimaa, Jooa-Maria: Mistä oli miehet ja naiset tehty: Virtuaalikennelit tyttöjen omana tekniikkahauskana: Kansanomaisesta synnytysavusta ammatinharjoittajiin Karjula, Emilia: Rekisteröityjä rouvia ja kahden sulhasen pareja.

Miten epäsuora arviointi ilmenee elämänkertomuksissa Kuronen, Aliisa: Kulttuurin tutkimuksen näkökulma nuorten naisten raskauteen ja äitiyteen Laukkanen, Anu: Sukupuolen tuottaminen ja naisen representaatiot itämaisessa tanssissa "Monenlaiset naiset voi olla kauniit, mut sit taas kuitenkin täytyy olla vähän kaunis" Piilinen, Iina-Maria: Naisten kulttuurinen suhde ruokaan.

Tutkimus kahdenkymmenen eriikäisen naisen syömätavoista Rantanen, Leena: Kansanomaisten seksilaulujen nais- ja mieskuvista Rimpiläinen, Sanna: Tulkinta etnisen minäkuvan konstruoinnista kahden Inkerin suomalaisperäisen naisen haastatteluissa Schildt, Jarna: Tyttöjen enkulturaatio Kotkan Kaarniemen kylässä äiti tytär-suhteen näkökulmasta Siitonen, Aino: Sanomalehtivitsien nainen Suoniemi, Karoliina: Juhla naisen arjessa Kansatiede Kaisto, Riina: Imetys ja äidinmaito suomalaisessa kulttuurissa vuosina ja aineistojen valossa Kinnula, Hannele: Kotoisin Suomesta, kotona Itävallassa.

Suomalaissyntyiset naiset Itävallassa Ojala, Eija-Maarit: Itsellisen naisen toiseus familistisessa yhteisössä. Subjektiuden valtausta marginaalista Ojanen, Terhi: Naisten työpanos maataloustöissä vuosien aikana lounaishämäläisessä kylässä Pohtinen, Johanna, "Ei yhtä arkista kuin maksalaatikko. Hymyilkää, tämä on hauskaa!

Tutkielma turkulaisen naisvoimisteluohjaajan, Lahja Salvianderin, elämästä ja elämäntyöstä Tenkanen, Salla: Naisen arki Vehmaan kirkkoherranpappilassa vuosina Tuusa, Tanja, Romaniprinsessat. Vaatteet osana suomalaisen romaninaisen identiteettiä. Etnografinen tutkimus anorektisen kokemustiedon kulttuurisesta jäsentymisestä Mahlamäki, Tiina: Eeva Joenpellon Lohja-sarjan tulkinta Ahonen, Johanna: Naisen kategoria suomen Hare Krishna -yhteisössä Charpentier, Sari: Tutkimus heteroavioliitosta pyhän järjestyksen perustana homoparisuhdekeskustelussa Dickson, Anna-Kaisa: Nainen ja seksuaalisuus hindulaisuuden dharmasastrateksteissä Grönlund, Mikko: Seksuaalinen tasa-arvo ja kirkko: Islam, muutos ja somalitytöt.

Tyttötutkimusta kulttuurien kohtaamisesta ja kulttuurisesta muutoksesta nuorten somalityttöjen haastattelujen pohjalta Kaunisto, Sarita: Diskurssianalyyttinen tutkimus sukupuoliidentiteetistä, sukupuolisuuteen liittyvästä moraalista sekä niiden ilmenemisestä Nuoren postin kirjoituksissa vuonna Korhonen, Pirkko: Sukupuoli obinugrilaisessa perinneuskonnossa ja sen tutkimuksessa: Karjalaisen teoksesta Jugralaisten uskonto Leppänen, Susanna: Leskenpoltto kognitiivisena rakenteena hindulaisessa uskontotraditiossa Leväniemi, Elina: Naisen ja lesbon kategorinen raja nykypäivän Intiassa: Avioliiton solmimiseen liittyneiden taikojen tarkastelua.

Nainen taikojen tekijänä ja kohteena luvun suomalaisessa yhteiskunnassa Linna, Sirpa: Naisen roolit Kristityn vastuu -lehden kuvastamana. Sanomalehtien ja kirkolliskokouksen keskustelupöytäkirjojen antama käsitys aikamme naisesta ja papista Opas, Minna: Nainen maailmassa maailma naisessa.

Olemisen tyyli sukupuolitetussa pohjoisafrikkalaisessa maailmassa kaunokirjallisuuden pohjalta Salmela, Anu: Nainen yksityisessä ja julkisessa tilassa. Turussa asuvien somalinaisten positiot sukupuolitetun tilan kulttuurisessa rajanvedossa Salonen, Heli: Paha kansanperinteen naiskuvassa Soilamo, Kirsi: Matriarkaalisen yhteiskuntateorian vaiheita ja niiden merkitys naisen asemalle Sundell, Minka: Senecanainen ennen vuotta Irokeesien historiaa naisnäkökulmasta Toroi, Päivi: Naisten toiminta vapaakirkollisessa liikkeessä vuosina Vainio, Sanna: Tutkimus viiden karismaattiseen kristillisyyteen sitoutuneen naisen kasvusta "uskoviksi naisiksi" Alkuun Taiteiden tutkimus Mediatutkimus Väitöskirjat: Performative Histories, Foundational Fictions: The Weight of Images.

Affective Engagements with Fat Corporeality in the Media. Turun yliopiston julkaisuja, Sarja B, osa Eurovision laulukilpailu, kansallisuus ja televisiohistoria. Jyväskylän yliopisto, Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen julkaisuja, Modding The Sims and the Culture of Gaming. Turun yliopiston julkaisuja Sarja B, osa Always Shaken Forever Stirred. Sukupuolen problematiikka James Bond - elokuvissa Koivunen, Anu: Ja kyllä ne tytötkin sitä tekee" tyttöjen ja poikien seksuaalisuus internetin suomalaisilla seksuaalivalistussivuilla Eltonen, Tuuli: Salainen agentti feminismin vyöhykkeellä: Isä meidän, joka olet kuvassa.

Initaatio, sukupuoli ja väkivalta elokuvassa Isä meidän Hakamäki, Jere: Gangsterigenre ja maskuliinisuus tv-sarjassa Sopranos Hanhinen, Hanna: Täydellinen rakastajatar vai menestyvä taskuvenus? Naiseuden representaatiot Cosmopolitan-lehdessä vuosina Heiskanen, Outi: Tutkielma naisesiintyjän roolin muutoksista Hollywoodmusikaalin studiohistoriassa luvun lopulta luvun alkuun Holm, Saija: Porno, feministiset pornosodat ja nais katsojuus kuvittamassa sukupuolta ja heteroseksuaalisuutta Inkinen, Sanna: How does gender matter?

Annie Lennox, Madonna ja ruumiillisuus musiikkivideoissa Juntto, Hanna: Esimerkkinä Tuija-Maija Niskasen elokuva Jäähyväiset. Pelleilyä ja poliittista aktivismia. Transsukupuolisuus amerikkalaisissa talk show -ohjelmissa Koivunen, Anu: Seksiä, taitoa, karismaa urheilijan kolme parasta valttia matkalla mediaseksikkyyteen.

Kaupallisuuden ja viihteellisyyden kyllästämän mediaurheilun tarkastelua Kyllönen, Laura: Naistenlehti Anna naisasialiikkeiden ja naistutkimuksen teesien reflektoijana Kyrölä, Katariina: Ruumis, seksuaalisuus ja eron politiikat suomalaisjulkkisten mediaesiintymisissä Lehtinen, Tuomo: Sankarista tähdeksi suomalaisen miesurheilijan muuttuva mediakuva Lehtonen Heidi: Prostituution ja naiskaupan ihmisoikeudellinen asema uutisjournalismin määrittelemässä ihmisoikeusuutiskentässä Lehtinen, Jutta: Muutoksen e ste ettisiä mahdollisuuksia.

Aineistona suomalainen Tiede-lehti Leppänen, Johanna: Aidon kauneuden puolesta -kampanjan tavisruumiit ja oikeat naiset kauneusideaaleja haastamassa Maijala, Marika: Henkilökohtaisuus ja omaelämäkerrallisuus luvun suomalaisessa dokumenttielokuvassa Nyberg, Anna: Uusia malleja vai vanhoja rooleja? Tapaustutkimus vuoden europarlamenttivaalien viiden julkkisehdokkaan rooleista Iltalehden ja Ilta-Sanomien kuvissa Pöyhtäri, Mari: Yksilöt realismia ja maskuliinista homososiaalisuutta rakentamassa Auf Wiedersehen, Pet Näkemiin vaan, muru -televisiosarjassa Rovio, Janne: Ways of seeing Jean-Claude Van Damme.

Comedy as a vehicle of subversion: Smack the pony s feminist discourse Setälä, Päivi: Perhealbumeihin kätketty elämä ja sen merkitys elokuvassa Syrjänen, Anni: Teinipop, fanius ja media tyttökulttuuria tv: Lumikuningatar tytön kasvukertomuksena ja satuelokuvana Virtanen, Ilona: Tavallisia nuoria, romanttisisa haaveita.

Homo- ja lesbonuorten representaatioita suomalaisessa ja ruotsalaisessa populaarifiktiossa Vuori, Johanna: Sukupuoli, ruumis ja halu City.